fbpixel

Search icon
Search
Perfect summer body: 3 επεμβάσεις για τέλειους γλουτούς
MAGAZINE

Perfect summer body: 3 επεμβάσεις για τέλειους γλουτούς

O Πλαστικός Χειρουργός Dr. Δημήτρης Τριανταφύλλου μας δείχνει πώς


Η αναζήτηση κι η επιθυμία της σύγχρονης γυναίκας για την καλύτερη εικόνα του σώματός της την οδηγούν στην πόρτα του πλαστικού χειρουργού όλο και πιο συχνά, για να ενημερωθεί και να συζητήσει λύσεις για τη βελτίωση των πυγίων (γλουτών) της. 

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr. Δημήτρης Τριανταφύλλου, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, αναλύει τις εφαρμογές της, που βελτιώνουν τους γλουτούς αλλά και τη γυναικεία αυτοπεποίθηση.

Γιατί δεν έχει δοθεί τόσο μεγάλη σημασία στις αισθητικές επεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση των γλουτών; 

Πολλές γυναίκες λαχταρούν να έχουν τους ιδανικούς γλουτούς, όμως, από την πλευρά της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή αυτή (σε σχέση με το στήθος), μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γι’ αυτό κι οι επεμβάσεις αυτές δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά ότι είναι πολύ λίγοι οι πλαστικοί χειρουργοί που ασχολούνται με την περιοχή, αποθαρρύνοντας ταυτόχρονα τις γυναίκες που αποζητούν βελτίωση στο συγκεκριμένο σημείο. Η Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε, μάλιστα, πενταπλάσια αύξηση των επεμβάσεων στους γλουτούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ποια είναι τα είδη των επεμβάσεων που αφορούν στην περιοχή; 

Οι πιο συχνές είναι η λιπογλυπτική, η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, καθώς και η ανόρθωση. Βασικό κριτήριο για την επιλογή έχει το σχήμα και οι διαστάσεις των γλουτών (τετράγωνοι - μακρόστενοι), αλλά και συνολικά του σώματος. Επίσης, έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα και η ποσότητα του δέρματος και του λίπους στην περιοχή (π.χ. ελαστικότητα, περίσσεια, κυτταρίτιδα, ραγάδες) ή η ύπαρξη δυσμορφιών, όπως έλλειμμα μυός, ασυμμετρία, λιποδυστροφία, πτώση και υποπλασία, εντυπώματα στην περιοχή του τροχαντήρα.

shutterstock-1914709360.jpg

Πώς εφαρμόζεται η αυξητική γλουτών με λίπος;

Γίνεται συνήθως χωρίς γενική αναισθησία και πολλές φορές δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες, καθώς το λίπος απορροφάται από τον οργανισμό σ’ ένα μόνο ποσοστό, αλλά κι επειδή πολλές γυναίκες δε διαθέτουν αρκετές λιπαποθήκες για τη λήψη του.

Πώς γίνεται η ανόρθωση γλουτών; 

Πραγματοποιείται με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία. Μειονέκτημά της θεωρείται το γεγονός ότι δημιουργούνται κάποιες τομές, αν και με τον χρόνο βελτιώνονται κατά πολύ. Συνήθως, αυτό γίνεται όταν υπάρχει χαλάρωση δέρματος (π.χ. ύστερα από γρήγορο αδυνάτισμα ή απώλεια πολλών κιλών).

Αυξητική γλουτεοπλαστική: ποια είναι τα αποτελέσματά της; 

Καταρχήν, είναι εξαιρετικά και μόνιμα, όταν υπάρχει καλή ένδειξη, δηλαδή, καλός τόνος δέρματος κι επίπεδος ή «άδειος» γλουτός. Γίνεται με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία και τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης λείας επιφάνειας ανάμεσα στον μείζονα γλουτιαίο μυ.

Πού μπορεί να κάνει κάποιος μια επιτυχημένη επέμβαση στους γλουτούς με ασφάλεια; 

Στο Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύεται από ένα αυτόνομο τμήμα, το οποίο είναι χωροθετημένο με ξεχωριστά χειρουργεία, εφοδιασμένα με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και πολυτελείς θαλάμους νοσηλείας, συμβάλλοντας έτσι, εκτός των άλλων, στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης νοσοκομειακών λοιμώξεων στο ελάχιστο. Η ποιότητα των υπηρεσιών εξασφαλίζεται με την υποστήριξη του εξειδικευμένου ιατρικού δυναμικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο είναι εκπαιδευμένο στις τελευταίες τεχνολογίες και μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, προσφέροντας έτσι υπηρεσίες υψηλού ιατρικού επιπέδου σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Ως μέρος της ΓΕΝΕΣΙΣ, το εν λόγω τμήμα απολαμβάνει την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, κάτι που αντικατοπτρίζεται και μέσω των πιστοποιήσεων που έχει λάβει η κλινική από εγχώριους και διεθνείς οίκους διαπίστευσης ποιότητας και διαχείρισης ασθενών.

genessis.jpg

Ευχαριστούμε τον Dr. Δημήτρη Τριανταφύλλου, Πλαστικό Χειρουργό, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Τμήματος Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής της Κλινικής Γένεσις Θεσσαλονίκης, για τις πληροφορίες.

Info: Μαιευτική, Γυναικολογική, Χειρουργική Κλινική Γένεσις, μέλος του ομίλου Euromedica, Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία, Θεσσαλονίκη. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε απευθείας με το Τμήμα Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ στο τηλ 2310 984040, Κλινκή ΓΕΝΕΣΙΣ – 2310 984000, info@genesishospital.gr, www.genesishospital.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2022