fbpixel

Search icon
Search
Πέντε αιώνες ιστορίας της γοητευτικής Λίνδου αποτυπώνονται σε κάθε σημείο αυτής της κατοικίας
INTERIORS

Πέντε αιώνες ιστορίας της γοητευτικής Λίνδου αποτυπώνονται σε κάθε σημείο αυτής της κατοικίας

Νιώστε τον αέρα ελευθερίας στο αρχοντικό του σχεδιαστή Jasper Conran


Ησυχία. Μεσημέρι με ζεστό αεράκι, τζιτζίκια που σκορπίζονται και τραγουδούν και γιορτινό τσούγκρισμα από γυάλινα ποτηράκια ούζου. Αυτό το σκηνικό έρχεται πάντα στη σκέψη μας όταν φανταζόμαστε τη γοητεία του ελληνικού καλοκαιριού στα λουλουδάτα νησιώτικα στενάκια. Το σημερινό μας ταξίδι έχει βαθύ και γλυκό άρωμα θέρους. Η Λίνδος ως διαχρονική αρχόντισσα της Ρόδου μας υποδέχεται στην καρδιά της και μας συστήνει μιας εκλεπτυσμένη κατοικία, βγαλμένη από όνειρο. Μια βαριά ιστορική υπογραφή 500 ετών κατοικεί στους περίτεχνους και μαγικούς χώρους της, δίνοντάς μας την ευκαιρία να την γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά. Το σπίτι αυτό ανήκει στον σχεδιαστή Jasper Conran και στον σκηνοθέτη Oisin Byrne, οι οποίοι μας ξεναγούν στα παραδοσιακά δωμάτια και στον υπέροχο κήπο που βλέπει στο απέραντο γαλάζιο. 

The magic of Mediterranean slow living 

entrance1-b-502-h.webp

Για τους ίδιους η μαγεία της απλότητας στη καθημερινότητα έχει τη δική της ομορφιά, η οποία κάθε φορά καταφέρνει να κλέψει τις καρδιές τους. Η μεσογειακή slow living φιλοσοφία, την οποία ακολουθούν πιστά τους χαρίζει τη δύναμη να ξεχωρίζουν τα πιο σημαντικά στοιχεία στη ζωή, όπως το μοίρασμα ενός κοινού δείπνου με ανθρώπους που αγαπούν και η δημιουργική ησυχία. Το σπίτι των Conran και Byrne είναι, στην πραγματικότητα, δύο σπίτια, τα οποία διαγράφουν πέντε αιώνες ιστορίας και ενώθηκαν τον περασμένο αιώνα. Η σάλα είναι το μεγαλύτερο από τα δωμάτια και περιβάλλεται από ένα σύμπλεγμα μικρότερων χώρων, όπως και κήπων.

livingroom1-413-h.webp


Αυτό που σήμερα είναι η κρεβατοκάμαρά τους σχεδιάστηκε για πρώτη φορά τον δέκατο έκτο αιώνα ως διοικητήριο για τον καπετάνιο και αρχικό ιδιοκτήτη του σπιτιού. Από εκεί μπορούσε να σχεδιάζει ταξίδια, να μελετά τον καιρό για κάθε ημέρα και να παρακολουθεί τη δραστηριότητα στο λιμάνι της Λίνδου. Ο Conran αισθάνεται ότι το υπνοδωμάτιο εξακολουθεί να είναι ένα είδος διοικητηρίου, από το οποίο ο ίδιος και ο Byrne μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή τους ζωή και τα ενδιαφέροντά τους στις διάφορες χώρες όπου έχουν επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτό δεν ξεχνά, φυσικά, τη μεσογειακή τους ζωή. Ανάμεσα στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαβάζουν στο λεμονοδάσος, απολαμβάνουν γεύματα κάτω από ελαιόδεντρα 800 ετών, κάνουν δροσιστικές βουτιές στην πισίνα και αφήνουν χρόνο για να καθίσουν και να απολαύσουν την όμορφη θέα της ανατολικής ακτογραμμής της Ρόδου και της θάλασσας πέρα από αυτήν.

morningterrace-detail1-613-h-1.webp


Κάθε χώρος της κατοικίας επιβεβαιώνει την αρχοντική προσωπικότητα της τοπικής παράδοσης του νησιού. Το ξύλο είναι ο πρωταγωνιστής, ενισχύοντας τη διάθεση για χαρά και φιλικές κουβέντες μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. Κάθε τοίχος μαρτυρά και από ένα ξεχωριστό στοιχείο κληρονομιάς των ανθρώπων, οι οποίοι διέμεναν στα δωμάτιά του. Και έτσι η ιστορία συνεχίζεται...

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: House & Garden

Photo credits: Miguel Flores-Vianna