fbpixel

Search icon
Search
Παχυσαρκία: Ο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να την αντιμετωπίσετε
HEALTH

Παχυσαρκία: Ο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να την αντιμετωπίσετε

Η γιατρός-βελονίστρια Κωνσταντινιά Πέτσογλου αναλύει τις επιδράσεις του ιατρικού βελονισμού στο ανθρώπινο σώμα και τον τρόπο που βοηθάει στη θεραπεία της παχυσαρκίας


Mε την αύξηση του μέσου όρου ζωής και την εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας, είναι φυσικό κι επόμενο να εμφανίζονται νέες παθήσεις. Η παχυσαρκία, για παράδειγμα, είναι μια σοβαρότατη πάθηση, που ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερους άνδρες και γυναίκες και φυσικά απασχολεί τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Η λύση; Η μέθοδος του ιατρικού βελονισμού χρησιμοποιείται κατά πολύ για την αντιμετώπισή της. Η απώλεια των περιττών κιλών μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλους τρόπους και με βασικό στόχο τη θετική επίδρασή του στον εγκέφαλο. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ισορροπία στη σκέψη και την ψυχική διάθεση και να ενισχυθεί στην προσπάθεια διατήρησης μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

new01-olisticasite-mg-1646.jpg

Οφέλη βελονισμού

Οι επιδράσεις του ιατρικού βελονισμού στο ανθρώπινο σώμα μέσω του εγκεφάλου είναι πολλαπλές: 

  • Επιστημονικές έρευνες και μελέτες αποδεικνύουν τα ποικίλα οφέλη στην ψυχολογία, τη σκέψη και τη σχέση του ανθρώπου με το φαγητό. Αρχικά, η αύξηση των ενδορφινών, που επιτυγχάνεται μετά από μια συνεδρία, είναι εντυπωσιακή και αξίζει να τη γνωρίσετε. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που παράγονται σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος. Προκαλούν ηρεμία και καλή διάθεση, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζουν την ψυχολογία των ασθενών που αποφασίζουν να αλλάξουν το σώμα τους. 
  • Ένα άλλο σύστημα του εγκεφάλου που διεγείρεται με τον βελονισμό είναι τα οπιοειδή. Μειώνουν την αίσθηση κούρασης και πόνου στο σώμα, συμπτώματα που εμφανίζονται σε άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος. 
  • Επίσης, συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου που αφορούν στην αίσθηση κορεσμού και την πληρότητα του στομάχου διεγείρονται, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας και τη σύνδεση του φαγητού με αρνητικά συναισθήματα. 
Good to know: Στο ιατρείο της κ. Κωνσταντίνας Πέτσογλου, οι ασθενείς που θέλουν να μειώσουν το βάρος τους, δεν αντιμετωπίζονται απλά ως παχύσαρκα άτομα. Γίνεται μια πλήρης αξιολόγηση όλων των συμπτωμάτων τους και του τρόπου ζωής τους. 
yd-skandalari-mg-1494-a.jpg

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο μέλημά τους είναι να ενημερωθεί υπεύθυνα ο ασθενής ότι πρόκειται για μια ασφαλή ιατρική μέθοδο, χωρίς καμία παρενέργεια, που θα τον βοηθήσει σταδιακά να μειώσει το βάρος του και να το διατηρήσει στα νέα επίπεδα. Μετά από το ιατρικό ιστορικό και μια πλήρη κλινική εξέταση, αξιολογείται η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κι έπειτα μπαίνουν οι στόχοι ως προς το επιθυμητό βάρος. 

Χρόνος και στάδια θεραπείας 

Με γνώμονα τη σωματική και ψυχική κατάσταση του ασθενούς, μέσω του ιατρικού βελονισμού μπορούν να ενεργοποιηθούν τα κατάλληλα σημεία και να δημιουργηθεί το ιδανικό πρωτόκολλο θεραπείας. Το πρωτόκολλο είναι ατομικό κι έχει στόχο την ανακούφιση και άλλων συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, η αϋπνία, οι προκλιμακτηριακές διαταραχές, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της υγείας του ατόμου. Συνήθως, χρειάζονται μια με δυο συνεδρίες την εβδομάδα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό βάρος και να καταφέρουν να βελτιωθούν όλα τα προβλήματα υγείας.

Με λίγα λόγια, η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται ολιστικά, ως σύνολο πολλών μικρότερων συστημάτων, μιας και ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του απαιτήσεις. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30 - 40’ στον προσωπικό του χώρο, σε συνθήκες ηρεμίας και χαλάρωσης. 

02-mg-5953-copya.jpg

Extra info

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, εφαρμόζεται παράλληλα και η αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους, δηλαδή ο τοπικός ηλεκτροβελονισμός. Η μέθοδος αυτή βοηθάει στη μείωση του τοπικού λίπους (κοιλιά, γλουτούς), μειώνοντας τις λιποαποθήκες του σώματος σταδιακά και βελτιώνοντας την εικόνα του σώματος. Σε μία κοινωνία όπου η ασθένεια της παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνεται, χωρίς να διαχωρίζει ηλικία, φύλο, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση, μέσα από την πλήρη επίγνωση των παθήσεων, τη λειτουργία και την ανατομία του σώματος, οι έμπειροι γιατροί θα είναι σε θέση να βελτιώσουν την ανθρώπινη υγεία και να προσφέρουν έτσι μια καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. 

987a2358.jpgΕυχαριστούμε τη γιατρό-βελονίστρια Κωνσταντινιά Πέτσογλου για τις πληροφορίες.

Info: 
Έχοντας ολοκληρώσει ιατρικές σπουδές με εξειδίκευση στην ιατροδικαστική τοξικολογία και την παθολογική ανατομική, έλαβε την ειδικότητα του ιατροδικαστή. Στράφηκε στον βελονισμό, με πιστοποιημένη μετεκπαίδευση σε Γερμανία και Ελλάδα, αναζητώντας νέες προσεγγίσεις στους τρόπους θεραπείας.
Πλατεία Συντριβανίου 4, 7ος όροφος, τηλ.: 2313 064105
petsogloukon@hotmail.com, www.petsoglou.gr <http://www.petsoglou.gr/>