fbpixel

Search icon
Search
Patrizia Reggiani: Ποια είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα που υποδύεται η Lady Gaga;
PEOPLE & MOMENTS

Patrizia Reggiani: Ποια είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα που υποδύεται η Lady Gaga;

To House of Gucci έχει κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει γι' αυτό


Στις 27 Μαρτίου του 1995 ο Maurizio Gucci, κληρονόμος του ιστορικού οίκου μόδας, πέφτει νεκρός έπειτα από τέσσερις πυροβολισμούς έξω από την είσοδο του γραφείου του στο Μιλάνο. Την ίδια μέρα, η πρώην σύζυγος του γράφει στο Cartier ημερολόγιο της τη λέξη «paradeisos» και σχεδόν δύο χρόνια αργότερα κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του. Η ζωή της Patrizia Reggiani θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από ταινία, ωστόσο συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

gucci.jpg
Patrizia Reggiani

Story telling... 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1970 κατά τη διάρκεια ενός high society party στην Ιταλία, όπου ο Maurizio μαγεύτηκε από την κομψή γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα. Εκείνος ήταν γόνος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ιταλίας και ήταν εξοικειωμένος με την elegance αισθητική. Εκείνη, από την άλλη, είχε μία πιο ταπεινή ανατροφή, φιλοδοξούσε, όμως, να «σκαρφαλώσει» στην ελίτ κοινωνία της εποχής. Ο γάμος τους ήρθε δύο χρόνια αργότερα, παρά τις αντιδράσεις και τις αμφιβολίες της οικογένειας Gucci.

«Ήμασταν ένα όμορφο ζευγάρι και ζούσαμε μία όμορφη ζωή», θυμάται η Reggiani σε συνέντευξη της στην εφημερίδα The Guardian. Πράγματι, οι δυο τους απόλαυσαν μία ζωή γεμάτη πλούτο και έρωτα, περνώντας στιγμές στο σαλέ τους στο Saint Moritz, στο εξοχικό τους στο Acapulco του Μεξικό και στο αγρόκτημα τους στο Connecticut, ενώ, παράλληλα, συναναστρέφονταν με σπουδαίες προσωπικότητες, όπως τη Jacqueline Kennedy. Οι Mauizia, όπως τους αποκαλούσαν, απέκτησαν δύο κόρες και ήταν το πιο glamorous ζευγάρι της δεκαετίας του ’70.

...and the House of Gucci 

gucci-2.jpg
Maurizio Gucci, Patrizia Reggiani

Μπορεί το όνομα της να έχει συνδεθεί αρνητικά με τον οίκο μόδας, ωστόσο η Reggiani υπήρξε για πολλά χρόνια η σύμβουλος του συζύγου της για ζητήματα που αφορούσαν την οικογενειακή επιχείρηση. Μετά το θάνατο του πατέρα του, Rodolfo, ο Maurizio ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης μαζί με το θείο του, Aldo, με τον οποίο ερχόταν συχνά σε αντιπαράθεση, καθώς είχαν διαφορετικές βλέψεις για το μέλλον του οίκου. Η κρίση δεν άργησε να επηρεάσει τη σχέση του ζευγαριού, ώσπου το 1985 ο Gucci εγκατέλειψε τη σύζυγο του φεύγοντας επ’ αόριστον στη Φλωρεντία. Αργότερα, έγινε γνωστή η σχέση του με την παιδική του φίλη, Paola Franchi, την οποία σκόπευε να παντρευτεί.

Η προδοσία και το γεγονός ότι ο πρώην σύζυγος της, κυρίαρχος πλέον μέτοχος του οίκου Gucci, πούλησε την οικογενειακή επιχείρηση στην εταιρεία Investcorp πυροδότησαν την απελπισία της Reggiani, η οποία άρχισε άμεσα να αναζητά το δολοφόνο του. «Ήμουν εξοργισμένη μαζί του για πολλούς λόγους. Γυρνούσα στους δρόμους και ρωτούσα τους πάντες αν μπορούν να σκοτώσουν τον άντρα μου» έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν. 

gucci-3.jpg
Patrizia Reggiani

Με τη βοήθεια της έμπιστης φίλης της, Pina Auriemma, η Lady Gucci, όπως την ονόμασε ο ιταλικός Τύπος, προσέλαβε δύο εκτελεστές οι οποίοι έδωσαν τέλος στη ζωή του Maurizio Gucci, ξεκινώντας μία σειρά μακροσκελών ερευνών. Έπειτα από δύο χρόνια και παρά τις απόπειρες των δικηγόρων της να πείσουν τους δικαστές και το κοινό ότι πρόκειται για μία εγκεφαλικά διαταραγμένη γυναίκα, εξαιτίας μίας επέμβασης στον εγκέφαλο που είχε υποβληθεί πρόσφατα, η Patrizia Reggiani κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της ως ηθική αυτουργός. Την ημέρα της δίκης, στις βιτρίνες όλων των ιταλικών καταστημάτων του οίκου είχαν κρεμάσει συμβολικά από ένα ζευγάρι ασημένιες χειροπέδες, αφού, επιτέλους, είχε αποδοθεί η δικαιοσύνη.

And now?

Η Reggiani αποφυλακίστηκε το 2016 έπειτα από 18 χρόνια φυλάκισης και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να προκαλεί με τις δηλώσεις της, αλλά και με τις εκκεντρικές της εμφανίσεις στους δρόμους του Μιλάνο παρέα με τον παπαγάλο της!

099d4626e4332f270d1a1c11de1d7e38.jpg
Image source: @vanityfair | Η lady Gaga υποδύεται την Patrizia Reggiani

Η ίδια αισθάνεται ακόμα μέλος της οικογένειας Gucci, μάλιστα δηλώνει «περισσότερο Gucci από όλους τους», και δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για την ερμηνεία της Lady Gaga στην επερχόμενη ταινία για τη ζωή της, εκφράζοντας, όμως, τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια και ηθοποιός δεν ήρθε σε επαφή με την ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Σε συνέντευξη της στη Βρετανική Vogue η Lady Gaga εξήγησε πως επέλεξε συνειδητά να προσεγγίσει αντικειμενικά το ρόλο, για να μην επηρεαστεί από καμία πλευρά.