fbpixel

Search icon
Search
Παρασκευή 5 Μαΐου: Η Σεληνιακή έκλειψη στο Σκορπιό φέρνει εκπλήξεις και... χάος
LIFE & CAREER

Παρασκευή 5 Μαΐου: Η Σεληνιακή έκλειψη στο Σκορπιό φέρνει εκπλήξεις και... χάος

Όλα όσα πρόκειται να συμβούν


Η σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό πραγματοποιείται σήμερα, στις 5 Μαΐου θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας, ενώ όλα δείχνουν ότι θα προκαλέσει μεγάλη ένταση ακόμα και σε αυτούς που απολαμβάνουν μια κανονική Παρασκευή. Οπότε καλό θα ήταν να έχετε επίγνωση των πράξεών σας και διασκεδάστε χωρίς δράματα - ακόμη και αν έχετε πιει πέντε μαργαρίτες! Συλλογικά, μπορεί να ακούσουμε ειδήσεις ή διαμαρτυρίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα ή να μας προκληθούν συναισθήματα θυμού λόγω κάποιας τρέχουσας πολιτικής αναταραχής.

Good to know

Οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο ήλιος, η Γη και η σελήνη βρίσκονται σε μια ευθυγράμμιση, η οποία αναγκάζει τη σελήνη να περάσει μέσα από το πιο σκοτεινό τμήμα της σκιάς της Γης, γνωστό και ως φαινόμενο-«ομπρέλα». Αυτή η σειρά εκλείψεων στους σεληνιακούς κόμβους Ταύρου-Σκορπιού ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Στην πιο πρόσφατη έκλειψη η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ταύρο, οι επιπτώσεις έγιναν βαθιά αισθητές μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2022. Να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα των εκλείψεων μπορεί να διαρκέσουν μήνες μετά την πραγματοποίησή τους, οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα. 

shutterstock-528856771.jpg

Lunar Eclipse

Είναι γνωστό αστρολογικά ότι τα σεληνιακά φαινόμενα φέρνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα - από το σκοτάδι στο φως -, καθώς το φεγγάρι λάμπει και μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα καθαρά. Αυτή η έκλειψη είναι γεμάτη εκπλήξεις, χάος και ο,τιδήποτε απρόβλεπτο: Όλα αυτά θα μας αφυπνίσουν και θα μας παροτρύνουν να κάνουμε άμεσα βήματα προς τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για εμάς, αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

Με τον Ουρανό να συνδέεται με τον Ήλιο του Ταύρου και να αντιτίθεται στη Σελήνη του Σκορπιού, μπορούμε να περιμένουμε ότι η πολιτική θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων που κάνουμε με τους άλλους. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα πάθη και τον παρορμητισμό μας μακριά από τέτοιου είδους συνομιλίες, αφού πολύ γρήγορα τα λόγια μας μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή. 

What to do 

shutterstock-430087837.jpg

Ο Ουρανός θέλει να ευθυγραμμιστούμε με την εποχή και να πετάξουμε τις συμβάσεις από το παράθυρο. Ο προοδευτικά σκεπτόμενος πλανήτης ασχολείται περισσότερο με το πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους άλλους και να ταρακουνήσουμε τις παλιές πεποιθήσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε μια νέα ουτοπία. Αν και ακούγεται μεγαλειώδες, αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να φτάσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, καθώς κηρύττουν και επιβάλλουν τα «θέλω» τους στους άλλους. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η τακτική μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή της στάσης όσων ακόμα αναζητούν τι στην ουσία επιθυμούν και να τους επιτρέψει να δουν την αλήθεια των καταστάσεων.

Επιπλέον, ο σταθερός αστέρας Zubenelgenubi ευθυγραμμίζεται με τη Σελήνη. Δυστυχώς, το άστρο εκπέμπει μια αρνητική και πολεμική ενέργεια προς το φεγγάρι, η οποία θα κλιμακωθεί γρήγορα κατά τη διάρκεια της έκλειψης. Με τη Σελήνη να βρίσκεται στη μοίρα Via Combusta του Σκορπιού, αυτό θα κάνει τις συνθήκες πιο παγερές, αλλά και παθιασμένες. Μπορεί να περιμένουμε να βιώσουμε αντιπαραθέσεις που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε τεράστιους καβγάδες. Τα επίπεδα απογοήτευσής μας θα εκτοξευθούν στα ύψη λόγω αυτής της ενέργειας, δημιουργώντας μια τεταμένη ατμόσφαιρα με όλους τους εμπλεκόμενους. Η ακανθώδης κατάσταση μοιάζει αναπόφευκτη. Προσοχή λοιπόν σε όσα λέτε, καθώς θα είναι δύσκολο να τα πάρετε πίσω.

Personal matters 

shutterstock-1043581048.jpg

Σε προσωπικό επίπεδο, η σεληνιακή έκλειψη σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο αλλαγής. Μας προτρέπει να εξελιχθούμε και να μεταμορφωθούμε - ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Η αποδέσμευση ανθρώπων και καταστάσεων που μας κρατούν πίσω θα είναι ευκολότερη κατά τη διάρκεια της έκλειψης, επειδή βλέπουμε ότι δεν είναι μέρος του πεπρωμένου ή του μέλλοντός μας. Θα χυθούν δάκρυα, οι καρδιές μπορεί να ραγίσουν και κάποιες συνθήκες μπορεί ξαφνικά να τελειώσουν χωρίς προειδοποίηση. Αν και τώρα κάτι τέτοιο θα είναι επίπονο, με την πάροδο του χρόνου θα συνειδητοποιήσετε ότι ήταν απαραίτητο! 

Για να επιβιώσετε και να αναζωογονηθείτε, είναι σημαντικό να δείχνετε καλοσύνη στον εαυτό σας και σε όσους το έχουν ανάγκη. Η ενέργεια θα ενταθεί κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα πρέπει να κάνουμε πράξη τα παραπάνω, δίνοντας τρυφερότητα και καλοσύνη σε όσους την έχουν ανάγκη - και πρώτα απ' όλα στον εαυτό μας!