fbpixel

Search icon
Search
Παγοθεραπεία: To big trend του Ιnstagram ήρθε για να μείνει στους κανόνες του skincare
WELLNESS

Παγοθεραπεία: To big trend του Ιnstagram ήρθε για να μείνει στους κανόνες του skincare

Τα πολύτιμα οφέλη και τα σημαντικά βήματα εφαρμογής του πάγου στην επιδερμίδα μας


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρακολουθήσει ποικίλα welness videos στα social media, στα οποία πρωταγωνιστής είναι ο πάγος. Η παγοθεραπεία, έχει αναχθεί στο νούμερο ένα skincare trend στην πλατφόρμα του Instagram, αποκτώντας όλο και πιο πιστό φανατικό κοινό. Ο πάγος παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα στην ανθρώπινη επιδερμίδα, συμβάλλοντας ενεργά στην τόνωση και ανόρθωσή της. Συσφίγγοντας του μύες και τα αγγεία στη συγκεκριμένη περιοχή, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα, χαρίζοντας νεανικότητα, λάμψη και φρεσκάδα.

Οι σημαντικές ιδιότητες του πάγου στο δέρμα αφορούν στην εξάλειψη του πρηξίματος, ειδικά γύρω από τα μάτια, στην μείωση της λιπαρότητας, στην ανακούφιση όσον αφορά τα ζητήματα ακμής, στην καταπράϋνση των ηλιακών εγκαυμάτων, στην ελάττωση των πρηξιμάτων, αλλά και των φλεγμονών, συμπεριλαμβανομένων των εξανθημάτων και των τσιμπημάτων εντόμων, στην απομάκρυνση των σημαδιών της γήρανσης, όπως είναι οι ρυτίδες και στην ενίσχυση της λάμψης.

Η φιλοσοφία πίσω από την εφαρμογή του πάγου στο πρόσωπό μας αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές τακτικές πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνονται στη ρουτίνα περιποίησης που έχουν υιοθετήσει οι Κορεάτισες. Η natural κουλτούρα αυτοφροντίδας του συγκεκριμένου πολιτισμού φημίζεται για τις λεπτομερείς τελετουργίες ομορφιάς. Υποστηρίζεται, ακόμη, ότι η Ρωσική αυτοκράτειρα, "Αικατερίνη η Μεγάλη", έβαζε παγάκια κάθε πρωί στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, ώστε να δώσει στο δέρμα της λαμπερή όψη.

Η προετοιμασία του δέρματος για την παγοθεραπεία

shutterstock-2010672371.jpg

Απαραίτητο βήμα, προτού ακόμη ξεκινήσουμε το ice therapy στην επιδερμίδα μας, είναι να προετοιμάσουμε το δέρμα μας με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να δεχτεί τα πολύτιμα οφέλη του πάγου. Πρώτο βήμα αποτελεί ο καλός καθαρισμός με απαλές κινήσεις και στη συνέχεια η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του φραγμού του δέρματος. Είναι καλό, επίσης, να αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο, ώστε να απομακρύνουμε τα ηλιακά εγκαύματα και τους πιθανούς ερεθισμούς σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας. 

Πώς θα την εφαρμόσουμε 

shutterstock-1324463249.jpg

Kλασική τακτική αποτελεί η τοποθέτηση τέσσερα ή πέντε παγάκια μέσα σε ένα μαλακό βαμβακερό πανί. Στη συνέχεια, κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπό με κυκλικές κινήσεις για ένα ή δύο λεπτά. Το κυκλικό μασάζ μπορεί να γίνει μερικές φορές κάθε μέρα σε σαγόνι, πηγούνι, χείλια, μύτη, μάγουλα και μέτωπο. Ακόμη ένας ιδιαίτερος, και με άμεσα αποτελέσματα τρόπος, είναι να εφαρμόσουμε σε κυκλικές κινήσεις ξανά ένα παγάκι στην περιοχή κάτω από τα μάτια μας, φτάνοντας μέχρι και τα βλέφαρά μας. Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα αναζωογονήσουν το δέρμα μας, ειδικά στην περίπτωση πρηξίματος. Ακόμη μια πρακτική, η οποία έχει αποδειχθεί mainsteram στο instagram είναι να τοποθετούμε το πρόσωπό μας σε ένα μεγάλο μπολ που περιέχει κρύο νερό και παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινάμε την ημέρα μας με έναν αναζωογονητικό τρόπο μέσα από το συγκεκριμένο φυσικό detox booster. 
woman-putting-ice-on-her-face-royalty-free-image-1624905175.jpg


Στην περίπτωση που δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό στη θεραπεία μας, υπάρχουν διαφορετικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές. Μπορούμε, λοιπόν, να αντικαταστήσουμε το νερό στα παγάκια με άλλα συστατικά, όπως η αλόη βέρα και το πράσινο τσάι, τα οποία διακρίνονται για τις θεραπευτικές, αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές τους δράσεις. Η συγκεκριμένη επιλογή μας χαλαρώνει με τα απαλά αρώματα των συγκεκριμένων φυσικών στοιχείων, κάνοντας τη διαδικασία ακόμη πιο ευχάριστη.

Keep it fresh!