fbpixel

Search icon
Search
Επίμονο λίπος στην κοιλιά; Οι λόγοι που δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε
WELLNESS

Επίμονο λίπος στην κοιλιά; Οι λόγοι που δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε

Οι πιθανότερες αιτίες που αξίζει να γνωρίζετε


Ένα από τα μεγαλύτερα challenges που έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες είναι το επόμενο λίπος στη κοιλιά. Η καταπολέμησή του είναι για πολλές μία συνεχόμενη και απαιτητική διαδικασία. Όσες εξαντλητικές δίαιτες κι αν έχετε δοκιμάσει, όσες διατροφές κι αν έχετε ολοκληρώσει κι όσες ώρες αν έχετε περάσει στο γυμναστήριο, αυτό μπορεί να είναι ακόμα εκεί και να σας ταλαιπωρεί. Γνωρίζετε ότι πολλοί εξωγενείς παράγοντες που δεν σας βοηθούν να πετύχετε τον στόχο σας; 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε τους λόγους που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το επίμονο λίπος στην κοιλιά!

1. Άγχος 

Το στρες συμβάλει αρνητικά σε πολλά επίπεδα της ζωής μας. Ένα από αυτά είναι ότι αυξάνει την κορτιζόλη, η οποία συνδέεται με τα αυξημένη αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Επιπλέον, το άγχος και η κακή ψυχολογία μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη για περισσότερη κατανάλωση φαγητού και επομένως σε περισσότερα κιλά, γεγονός που μπλοκάρει την προσπάθεια απώλειας βάρους. 

dfe7723a5838c9485e316b4b058be6c3-1.jpg

2. Κακός ύπνος 

Ο κακός ή ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να ταράξει την ορμονική ισορροπία του σώματός μας και να επηρεάσει τόσο την όρεξη όσο και τον μεταβολισμό μας. Γνωρίζατε ότι οι ορμονικές ανισορροπίες υποστηρίζουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά και άρα η έλλειψη ύπνου συμβάλει στη διατήρησή σ' αυτήν την περιοχή; Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο δωμάτιο σας και να δημιουργήσετε μία sleep routine που θα σας βοηθήσει. 

3. Κατανάλωση αλκοόλ

Μία από τις πιο απολαυστικές συνήθειες αλλά παράλληλα σύμμαχος και του λίπους στην κοιλιά είναι η κατανάλωση αλκοόλ. Οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα πως αυτή η συνήθεια δεν βοηθάει καθόλου στην προσπάθεια απώλεια κιλών και στη διατήρηση της σιλουέτας μας. Ίσα, ίσα πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν είστε λάτρεις του αλκοόλ, δεν έχετε παρά να μιλήσετε με κάποιον διατροφολόγο που εμπιστεύεστε έτσι ώστε να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις κατάλληλες ποσότητες για τον οργανισμό και τον μεταβολισμό σας. 

fee686d32ea91e57544d0741e2baef22.jpg

4. Καθιστική ζωή

Δυστυχώς, η καθιστική ζωή που ακολουθούμε οι περισσότεροι, έχει αρνητικό αντίκτυπο σε πολλά κομμάτια του οργανισμού μας. Ένα από αυτά είναι και η συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά. Όσο περισσότερη καθιστική ζωή κάνουμε τόσο μειώνεται η δραστηριότητα μας, γεγονός που επιβραδύνει τον μεταβολισμό αλλά και την καύση του λίπους. Προσπαθείστε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας το γυμναστήριο. Ωστόσο αν κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, λίγη ώρα περπάτημα ημερησίως θα σας χαρίσει το αποτέλεσμα που αναζητάτε. 

5. DNA 

Εκτός από τα παραπάνω, το επίμονο λίπος στην κοιλιά μπορεί να οφείλεται και σε γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες. Κάποιοι άνθρωποι τείνουν να έχουν αυτό το θέμα, ανεξαρτήτως άσκησης ή διατροφής. Σε περίπτωση που ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθείτε ένα ολοκληρωμένο διατροφολόγιο, πλούσιο σε βιταμίνες και απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό αλλά και να ασκείστε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε. 

Πηγή: Shape