fbpixel

Search icon
Search
Oscar de la Renta: Το iconic πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του μεγάλου οίκου
FASHION NEWS

Oscar de la Renta: Το iconic πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του μεγάλου οίκου

Κι ό,τι νεότερο ξεχωρίσαμε από τον χώρο της μόδας


Με γνώμονα πάντα τις νέες συνθήκες και την καινούρια πραγματικότητα, ο χώρος της μόδας έχει παρουσιάσει με μοναδικό τρόπο τις νέες του δράσεις, από συλλογές μέχρι συνεργασίες που έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις. Όλη αυτή η στάση με την οποία σχεδιαστές και γνωστοί οίκοι αντιμετωπίζουν τη διαφορετικά αυτής της χρονιάς, μας κάνει να πιστεύουμε όλο και περισσότερο στη «μαγεία» της μόδας.

Τα νέα «τρέχουν» διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας γύρω από καταπληκτικά πράγματα που κάνουν καθημερινά την εμφάνιση τους.

Από τη νέα συλλογή του οίκου Bottega Veneta μέχρι το καινούριο πρόσωπο καμπάνιας του Oscar de la Renta, συνεχίστε να διαβάζετε και γνωρίστε όλα όσα ξεχώρισαν στον κόσμο της μόδας τις τελευταίες ημέρες!

Bottega Veneta, Salon 01 London

bottega-veneta-eI5N5.jpg

Δύο μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα το show του ιταλικού οίκου Bottega Veneta για τη S/S 21 collection με τίτλο Bottega Veneta Salon 01 London. Τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, στην παρουσίαση είχαν παραβρεθεί ελάχιστα άτομα, ανάμεσα τους και αρκετοί διάσημοι.

Ο οίκος λοιπόν αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από εκείνη τη βραδιά, που δε θύμιζε σε τίποτα επιδείξεις που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής μας συστήνει με κάθε λεπτομέρεια τη φιλοσοφία που διαπερνά τις νέες δημιουργίες και έχει να κάνει, όπως δηλώνει ο οίκος, «με τη σημασία του να φοράς ρούχα». Ο Lee, για τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν έχει στο νου του τους ιδιαίτερους δεσμούς που μπορεί να αναπτύξει κάποιος με τα ρούχα του. Μία συλλογή που εμπνέεται από την οικειότητα και κουβαλά μία retro αισθητική με επιρροές από τα 70s και τα 90s, δίνει μεγάλη προσοχή στα πλεκτά και βάζει τις πολύ έντονες αποχρώσης για λίγο στην άκρη, υιοθετώντας τα παστέλ χρώματα και τα εμπριμέ. Plus, προτείνει άνετες φόρμες και αποθεώνει τα flatform sandals.

Από τη συλλογή δε θα μπορούσαν να λείπουν και iconic σχέδια του οίκου, όπως οι τσάντα The Pouch, η οποία κάνει την εμφάνισή της στην πλεκτή εκδοχή και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι πρόκειται για την it bag της νέας σεζόν. Κι άλλα αξεσουάρ μαγνητίζουν τα βλέμματα όπως οι belt bags που φοριούνται ανάποδα και οι ελαφρώς sculptural πλατφόρμες, οι οποίες έρχονται σε χρωματική εκδοχή και υφή για τα πιο στιλάτα καλοκαίρια.

Amina Muaddi, A$AP Rocky

amina-muaddi-Z5xVB.jpg
Image source: @aminamuaddi

Η γνωστή σχεδιάστρια των εκκεντρικών υποδημάτων με σήμα κατατεθέν το ιδιαίτερο σχέδιο στο τακούνι οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη δημοφιλία της, στη συνεργασία της με την pop star, Rihanna. Παρόλα αυτά η νέα της συνεργασία της είναι εξίσου αναπάντεχη και μοναδική. Αυτή τη φορά αποφάσισε να «ενώσει» τις δυνάμεις της με τον ον A$AP Rocky -και συγκεκριμένα, το δημιουργικό του agency AWGE- για μία σειρά από παπούτσια, που μόλις κυκλοφόρησε, και τα οποία συνδυάζουν την ultra sexy αισθητική και τα singature τακούνια της σχεδιάστριας με τη μοναδική αντίληψη του ράπερ σχετικά με ό,τι λάμπει!

Η νέα συλλογή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο προσωπικό στιλ και στην αισθητική του γνωστού ράπερ, και τα 4 στιλ ζευγαριών σε 10 διαφορετικές εκδοχές συμβολίζουν ανταλλαγές ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη.

MIu Miu, Upcycled collection

miu-miu-GMJyY.jpg

Κι ενώ πολλοί γνωστοί οίκοι έχουν προσπαθήσει με όλα τα μέσα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, σειρά έχει η Miu Miu, η οποία αποφάσισε να παρουσιάσει τη νέα της πρωτοβουλία με στόχο της βιωσιμότητα της μόδας. Ο οίκος κυκλοφόρησε μία σειρά από ρούχα, τα οποία έχει προμηθευτεί από καταστήματα με vintage αντικείμενα και υπαίθριες αγορές σε όλο τον κόσμο και τα τροποποίησε προσθέτοντας τη δημιουργική σφραγίδα Miu Miu.

Πρόκειται για χειροποίητα κομμάτια, τα οποία ανήκουν στις δεκαετίες από το 1930 μέχρι το 1980 και κάθε ένα είναι ξεχωριστό. Η upcycled εκδοχή τους είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες μπουτίκ Miu Miu σε όλο τον κόσμο.

Oscar de la Renta, Irina Shayk

oscar-de-la-renta-crDDq.jpg
Image source: @oscardelarenta

Με στόχο να «περάσουν» ένα μήνυμα αισιοδοξίας οι σχεδιαστές του οίκου Oscar de la Renta, Renta, Laura Kim και Fernando Garcia, παρουσίασαν την Pre-Fall 2021 συλλογή. Για να πετύχουν το σκοπό τους έχουν επιλέξει έντονα χρώματα και πολύ μοντέρνα μοτίβα – πολλά βασίζονται σε φρούτα- και αέρινες σιλουέτες.

Πρόσωπο της νέας αυτής συλλογής είναι το διάσημο μοντέλο Irina Shayk, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο concept. Σε μία από τις πιο όμορφες φωτογραφίες ποζάρει μ’ ένα evening gown από ταφτά σε έντονο πράσινο. Στις υπόλοιπες τη βλέπουμε μ' ένα πιο βραδινό φόρεμα αλλά με floral μοτίβα, με μία βερμούδα σε ροζ φόρεμα, ένα bra top στο ίδιο χρώμα και ένα oversized σακάκι με το μοτίβο του ανανά αλλά και στην τελευταία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε μ΄ένα φόρεμα σε έντονη μπλε απόχρωση με τον γαλάζιο ουρανό να κάνει μοναδική αντίθεση από πίσω.