fbpixel

Search icon
Search
Όλυμπος Νάουσα: Το εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει το πιάτο που ξεχωρίζει φέτος από το μενού του
MAGAZINE

Όλυμπος Νάουσα: Το εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει το πιάτο που ξεχωρίζει φέτος από το μενού του

Με την υπογραφή του head chef, Δημήτρη Τασιούλα


O Δημήτρης Τασιούλας, head chef του εμβληματικού εστιατορίου που αναβιώνει στο ξενοδοχείο ON Residence, αποκαλύπτει τη γαστρονομική ταυτότητα του προορισμού-ορόσημο της Θεσσαλονίκης, αλλά και το πιάτο που ξεχωρίζει φέτος από το μενού του.

Πώς ορίζεται το «καλό φαγητό»;

Το καλό φαγητό και οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμού του δεν υπακούει σε νόμους και κανόνες και τη γευστική ευχαρίστηση μπορείς να τη δεις μόνο στο τέλος ενός γεύματος, στα μάτια και τις αντιδράσεις του πελάτη ή του φίλου.

Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως συμβάλλετε στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης; 

Σε έναν βαθμό, το Όλυμπος Νάουσα στη νέα του εποχή προσπαθεί να εκφράσει τη μακραίωνη και πολυπολιτισμική γαστρονομική ιστορία της πόλης με έναν σύγχρονο τρόπο. Το ιστορικό ειδικό του βάρος με έναν τρόπο μάς «επιβάλλει» να είμαστε από αυτούς που θα προχωρήσουν τη γαστρονομία της πόλης ένα βήμα πιο μπροστά. Η βασική μέθοδος είναι η παρουσίαση πιάτων παραδοσιακών με ένα μοντέρνο twist, αλλά με την ίδια βαθιά νοστιμιά.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν το Όλυμπος Νάουσα ξεχωριστό; 

Η συγκλονιστική του σάλα και το συνολικό επίπεδο γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρουμε στον επισκέπτη. Μια καθαρά εστιατορική εμπειρία.

on22-0617.webp


Τ
ι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος αυτήν τη σεζόν από το menu σας; 

Ο ντολμάς θαλασσινών νομίζω είναι από τα πιάτα που έναν άνθρωπο που αγαπά το φαγητό μπορεί να τον υποχρεώσει για πολύ καιρό να μην το ξεχάσει.

Δεν πρέπει κανείς να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αν δε δοκιμάσει...

Mύδια αχνιστά με λίγη καυτερή πιπεριά. Είναι μια εμπειρία που ταυτίζεται πολύ με την κουλτούρα φαγητού της πόλης.

Ποια είναι αυτήν τη στιγμή η Νο1 τάση στην παγκόσμια γαστρονομία; 

Η επιστροφή στην απλότητα: δύο με τρία υλικά σε κάθε πιάτο, πολλή δουλειά από πίσω, χωρίς επίδειξη και με βαθιά νοστιμιά. Αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τις μεθόδους της υψηλής γαστρονομίας, απλώς δε χρειάζεται να τις επιδεικνύουμε, να τις κραυγάζουμε. Αντίθετα, είναι πιο λειτουργικό όσοι τις κατέχουν να τις αφήνουν να δουλεύουν αθόρυβα στο πιάτο.

Το καλύτερο πιάτο που έχετε δοκιμάσει τελευταία ποιο ήταν, και πού; 

Ένα ζωμός dashi από τον Ιάπωνα Chef Ambassador στην παγκόσμια έκθεση των γαστρονομικών πόλεων της UNESCO στη Σαουδική Αραβία, όπου βρέθηκα εκπροσωπώντας τη Θεσσαλονίκη.

Μοιραστείτε μαζί μας έναν μύθο και μια αλήθεια για τη ζωή σε ένα εστιατόριο. 

Μύθος είναι ότι πρέπει στην κουζίνα ενός εστιατορίου συνήθως να επικρατεί κακό κλίμα. Αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια πολύ κοπιαστική δουλειά, που για να την αντέξεις πρέπει να αγαπάς την τέχνη υπό μια έννοια και τη συλλογικότητα ως μορφή συναναστροφής.

17a2139.webp


Τ
ο top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων εκτός Θεσσαλονίκης; 

Το El Bulli στην Ισπανία, που δυστυχώς δεν υπάρχει πια, το Osteria Francescana του Massimo Bottura και η ταβέρνα «Ιόνιο» στη Λευκάδα.

Info: Λεωφόρος Νίκης 5, τηλ.: 2310 275 715, olymposnaoussa.gr, Facebook, Instagram.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024