fbpixel

Search icon
Search
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δείτε τις εντυπωσιακές στολές που σχεδίασε ο Γάλλος designer Stephane Ashpool
PEOPLE & MOMENTS

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δείτε τις εντυπωσιακές στολές που σχεδίασε ο Γάλλος designer Stephane Ashpool

Με έμφαση στη Γαλλία και την ιστορία του αθλητικού θεσμού


Η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι φέτος και οι προετοιμασίες συνεχίζονται ώστε όλα να είναι στην εντέλεια μέχρι τις 26 Ιουλίου. Ενώ η Γαλλία έχει μια αρκετά ισχυρή εθνική κουλτούρα στον χώρο του αθλητισμού, επίσης, ως γνωστόν, είναι συνώνυμη με τη μόδα. Έτσι, η Equipe de France (ή η γαλλική εθνική ομάδα) σκοπεύει να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς έτσι όπως της αρμόζει. Έχουν επιλέξει τον σχεδιαστή Stephane Ashpool, ο οποίος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής πίσω από την Pigalle, ένα streetwear brand που ο Ashpool ονόμασε από τη γειτονιά του στο Παρίσι. Οι στολές θα παραχθούν από τη γαλλική μάρκα αθλητικών ειδών και τον επίσημο προμηθευτή των φανέλων ποδηλασίας της Le Coq Sportif.

Η αθλητική ένδυση ήταν πάντα κεντρικός παράγοντας στον καθορισμό των τάσεων της μόδας, αλλά αυτή η κίνηση να γίνουν οι στολές των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο μοντέρνες, φαντάζει ιδιαίτερα έξυπνη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πρώτα απ' όλα, είναι ένα show, και φέτος τα trends που θα βρεθούν στο επίκεντρο είναι τα rugby polos και το #blokecore, που έχουν γίνει viral στους νεότερους καταναλωτές. 

22-EIxPZ.jpg


Όταν αποφασίστηκε για πρώτη φορά ότι ο Stephane Ashpool θα ήταν ο επικεφαλής των στολών των Ολυμπιακών Αγώνων, ο σχεδιαστής έθεσε ως προτεραιότητα να ρωτήσει τους Ολυμπιονίκες τι θα ήθελαν να φορέσουν. «Όλοι είπαν το ίδιο πράγμα», δήλωσε στο Vogue Business τον Ιανουάριο, όταν η συνεργασία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά. «Είπαν: Θέλουμε να δείχνουμε ωραίοι, φρέσκοι και δροσεροί. Ναι, θέλουμε να δείχνουμε την καταγωγή μας, αλλά δε θέλουμε να είμαστε μια κινούμενη σημαία. Αν νιώθουμε άνετοι, αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας - και αυτό με τη σειρά του θα μεγιστοποιήσει την απόδοσή μας». Με τη σειρά του, ο Ashpool πήρε τη γαλλική σημαία και δημιούργησε ένα ύφασμα που είναι σύγχρονο και «νεοψυχεδελικό». Η Ashpool και η Le Coq Sportif ετοιμάζονται να εξοπλίσουν 560 Ολυμπιονίκες και 280 Παραολυμπιονίκες. Επιπλέον, θα ντύσουν 2.400 μέλη του ολυμπιακού προσωπικού και προπονητές.

Η πλειονότητα των στολών της Εθνικής Ομάδας θα παράγεται εγχώρια στις εγκαταστάσεις της Le Coq Sportif στη Γαλλία, ενώ ορισμένες θα ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες στην Πορτογαλία και το Μαρόκο. Οι Γάλλοι Ολυμπιονίκες θα ντυθούν από το brand Berluti της LVMH για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα, τον εμβληματικό ποταμό που διασχίζει το Παρίσι.

22-1-7bRBF.jpg


Επειδή ο Ashpool ήταν αποφασισμένος να παράγει τις στολές σε τοπικό επίπεδο, έπρεπε να πάρει άδεια από τον ιαπωνικό οργανισμό του Τζούντο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τα κιμονό που φοράει η γαλλική ομάδα Tζούντο θα είναι κατασκευασμένα από γαλλικό υφαντό και θα παράγονται στη Γαλλία.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από την καμπάνια!