fbpixel

Search icon
Search
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές που ετοιμάζονται να λάμψουν στο Τόκιο
#GREEKSDOITBETTER

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές που ετοιμάζονται να λάμψουν στο Τόκιο

Γράφουν τη δική τους ιστορία!


Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού ξεκίνησε! Με αναβολή ενός έτους για πρώτη φορά στην ιστορία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στο Τόκιο κι όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Ιαπωνία. Οι σπουδαιότεροι αθλητές του κόσμου ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και φυσικά, η Ελλάδα θα δώσει το “παρών” με μία μεγάλη αποστολή που στοχεύει πολύ ψηλά.

Η φετινή διοργάνωση διαφέρει σε πολλά σημεία από όλες τις προηγούμενες, ωστόσο οι Ιάπωνες, αλλά κι όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, που μετράει 83 αθλητές, μπήκε στο Εθνικό στάδιο του Τόκιο με σημαιοφόρους τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη, με την τελετή έναρξης να διεξάγεται χωρίς κόσμο και με συγκεκριμένους περιορισμούς. Πάμε να γνωρίσουμε μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, που θα δώσουν τη δική τους “μάχη” στην Ιαπωνία.

Τα "φώτα" στο Τόκιο.

Στέφανος Τσιτσιπάς

tsitsipas.jpg

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λάμπει τα τελευταία χρόνια στα court κι ετοιμάζεται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας τενίστας, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1998 κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Οι γονείς του ήταν εκπαιδευτές τένις κι ο ίδιος δεν άργησε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, δείχνοντας από νωρίς ότι ήταν ικανός για μεγάλα πράγματα. Έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που έφτασε σε τελικό Grand Slam και πριν από μερικές εβδομάδες, έφτασε στον τελικό του Roland Garros, όπου βρήκε απέναντί του τον σπουδαίο, Novak Djokovic, ωστόσο παρά το γεγονός ότι πάλεψε, δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Η πρώτη φορά είναι πάντα ιδιαίτερη, καθώς το τένις στα Grand Slam δεν έχει καμία σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τον Τσιτσιπά, η φετινή συμμετοχή έχει τη δική της σημασία. Αυτή τη φορά, στοχεύει στο μετάλλιο και θα δώσει τη δική του μάχη για να τα καταφέρει στο Τόκιο.

Μαρία Σάκκαρη 

2-dngYS.jpg

Βρίσκεται στο Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης κι είναι έτοιμη, για την πρώτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα όνειρο, γίνεται πραγματικότητα για τη Μαρία Σάκκαρη, που στα 25 της βλέπει και πάλι όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της. Το 2015, πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε Grand Slam, δίνοντας το "παρών" στο US Open, το 2017 συμμετείχε τόσο στο Wimbledon, όσο και στο Roland Garros, ενώ το 2020 πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση στο Australian Open. Πρόσφατα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros, σε μία σπουδαία στιγμή για την ίδια και πλέον, βάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη, ταξιδεύοντας στο Τόκιο. Το ταξίδι της στους Ολυμπιακούς ξεκινάει κι η ίδια δηλώνει έτοιμη, να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί.

Λευτέρης Πετρούνιας

4.jpg

Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1990 στην Αθήνα και διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα των κρίκων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές των τελευταίων χρόνων και στοχεύει και στο Τόκιο στην κορυφή. Άλλωστε, είναι συνηθισμένος στις επιτυχίες κι αρνείται κατηγορηματικά να χαμηλώσει τον πήχη, όσα εμπόδια κι αν πρέπει να ξεπεράσει. Μεταξύ άλλων, έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης κι αυτή τη φορά, ευελπιστεί πως θα καταφέρει κάτι ανάλογο, ενώ η πρώτη διεθνής επιτυχία του ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γάνδης τον Σεπτέμβριο του 2010, όπου κατέλαβε την 3η θέση. Πρόσφατα έγινε πατέρας για δεύτερη φορά και διανύοντας μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής του, ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μετάλλιο στη… συλλογή του, έχοντας στο πλευρό του όλη τη χώρα.

Άννα Κορακάκη

6-5j2gN.jpg

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, έγραψε τη δική της ιστορία, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Η Άννα Κορακάκη, μόλις στα 25 της χρόνια, ετοιμάζεται για τους σπουδαιότερους αγώνες στην καριέρα της, θέλοντας να κατακτήσει ακόμη περισσότερα μετάλλια. Η μητέρα της, έχει αποκαλύψει πως η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε την ενασχόλησή της με το στίβο κι όταν στράφηκε στη σκοποβολή, αρχικά δεν της άρεσε, ωστόσο όλα άλλαξαν στην πορεία. Από το 2010 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόναχο σε ηλικία μόλις 14 ετών. Η ίδια έχει σημειώσει πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα με... γεμάτες αποσκευές και θα παλέψει γι' αυτό με όλες τις δυνάμεις της.

Κατερίνα Στεφανίδη 

7.jpg

Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ και χρυσή Ολυμπιονίκης. Η Κατερίνα Στεφανίδη θα δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά, μετά το 2012 και το 2016, όταν έφτασε στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μ. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου του 1990, ενώ και η αδερφή της, Γεωργία διαγράφει τη δική της πορεία στο χώρο του αθλητισμού. Έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με το μπάσκετ και την κολύμβηση, ωστόσο τελικά την κέρδισε ο στίβος και το άλμα επί κοντώ. Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της -μεταξύ άλλων το παγκόσμιο ρεκόρ νέων με άλμα στα 4,37 μ.- κι η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήταν το 2005, όταν όντας 15 ετών εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές. Η γνωριμία της με τον Μίτσελ Κρίερ ήταν καθοριστική, καθώς το ζευγάρι ακολουθεί κοινή πορεία εντός κι εκτός γηπέδων από το 2013 κι η Ελληνίδα αθλήτρια έχει στο πλευρό της ένα σπουδαίο στήριγμα που την καθοδηγεί σε κάθε της βήμα.

Κώστας Φιλιππίδης

9.jpg

Είναι ένας από τους πιο έμπειρους αθλητές της ελληνικής ομάδας και θα παλέψει κι αυτός, με φόντο το μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Ο Κώστας Φιλιππίδης, είναι γεννημένος στις 26 του Νοέμβρη του 1986 κι αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ξεπεράσει φέτος τα 5,45 μ. Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 4 χρονών, το 1990. Η μητέρα του τον έγραψε σε μαθήματα ενόργανης γυμναστικής στον Πανελλήνιο Σύλλογο και δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του, ωστόσο, το ύψος του τον περιόρισε αρκετά και κάπου εκεί, βρέθηκε στο δρόμο του ο παλιός βαλκανιονίκης, Δημήτρης Κυττέας. Ο ρόλος του ήταν καθοριστικός, με τον Φιλιππίδη να δουλεύει συστηματικά μαζί του και να σπάει πολλά ρεκόρ. Μία από τις κορυφαίες του στιγμές, ήταν όταν τον Μάρτιο του 2017 κατέλαβε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο Βελιγράδι, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, με άλμα στα 5,85 μ.

Εμμανουήλ Καραλής 

10.jpg

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο άλμα επί κοντώ. Όταν ήταν μικρός, δοκίμασε κι αυτός διάφορα αθλήματα, όπως η κολύμβηση, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, αλλά στα 14 του κατέληξε στον στίβο και στο άλμα επί κοντώ."Συστήθηκε" στον κόσμο σε αρκετά νεαρή ηλικία, καθώς στα 17 του είχε σαρώσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε επίπεδο εφήβων, ενώ το 2018 με άλμα στα 5,80 κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ωστόσο στη συνέχεια ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός για περίπου μισό χρόνο. Ο Έλληνας αθλητής, κλήθηκε να γνωρίσει την σκληρή πλευρά της ζωής και του αθλητισμού πολύ νωρίς, καθώς το 2019 κατήγγειλε τον προπονητή του για ρατσιστική συμπεριφορά κι εξομολογήθηκε όλα όσα είχε βιώσει, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Έχοντας αφήσει πίσω του όλα όσα προηγήθηκαν, ο Καραλής ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι είναι έτοιμος να βάλει την "σφραγίδα" του σε αυτούς, όντας πιο ώριμος και σίγουρος από ποτέ.

Ευαγγελία Ψαρρά

8.jpg

Για την Ευαγγελία Ψαρρά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν... συνήθεια κι ετοιμάζεται κι αυτή τη φορά να γράψει ιστορία στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η Ελληνίδα αθλήτρια, πέρασε στους νοκ άουτ αγώνες και μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ του αθλήματος, καθώς έγινε μόλις η τέταρτη αθλήτρια που έχει αγωνιστεί 6 φορές στους Ολυμπιακούς! Η 47χρονη τοξοβόλος από τη Θεσσαλονίκη, κατετάγη στην 44η θέση στον γύρο κατάταξης του ατομικού της τοξοβολίας γυναικών στο Τόκιο, συγκεντρώνοντας συνολικά 630 βαθμούς, στην καλύτερη φετινή επίδοσή της. Το ταξίδι της ξεκίνησε και θα έχει και συνέχεια!