fbpixel

Search icon
Search
Οι top παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι
TRAVEL

Οι top παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ειδυλλιακά μέρη πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη!


Βρίσκεται μία... ανάσα από τη Θεσσαλονίκη. Θεωρείται ιδανική επιλογή για μία σύντομη απόδραση, για ένα αναζωογονητικό weekend getaway, για ένα break από όλους κι από όλα. Η Χαλκιδική είναι ο απόλυτος προορισμός και φυσικά, ένα ακόμη καλοκαίρι έχει την τιμητική της. Το 1ο πόδι είναι γνωστό για τις κοσμοπολίτικες παραλίες, τα beach bar και το night clubbing, ενώ το 2ο είναι γεμάτο με ειδυλλιακές παραλίες και καταπράσινα τοπία, που παραπέμπουν σε εξωτικά μέρη. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τις must-visit παραλίες που αξίζει πραγματικά να προσθέσετε στην bucket-list σας για φέτος κι εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να φορέσετε το αγαπημένο σας bikini και να ξεκινήσετε τις βουτιές!

Η Χαλκιδική στα καλύτερά της! 

Ακτή Ελιάς 

shutterstock-2230761839.jpg

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χαλκιδικής κι αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες του 2ου ποδιού, ειδικά για τους locals. Πολύ κοντά στην περιοχή της Νικήτης, συναντά κανείς ένα μέρος με πολύ ιδιαίτερα vibes και μία ξεχωριστή ενέργεια. Η Ακτή Ελιάς, με τα καταγάλανα νερά της και το καταπράσινο τοπίο είναι το must-visit place για ατελείωτες βουτιές και χαλάρωση, καθώς σε αυτή την παραλία θα συναντήσετε οργανωμένα beach bar, αλλά και ελεύθερα σημεία, αν είστε λάτρεις της ηρεμίας και θέλετε να απομακρυνθείτε από την πολυκοσμία. Πρόκειται πραγματικά για ένα πανέμορφο μέρος, για μία παραλία με πολύ όμορφο τοπίο που παραπέμπει σε εξωτικούς προορισμούς και σίγουρα, αν την επισκεφθείτε δε θα θέλετε να την αποχωριστείτε.

Ακτή Καλογριάς

shutterstock-103061591.jpg

Παραμένοντας στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, υπάρχει μία ακόμη άκρως εντυπωσιακή παραλία που μαγνητίζει τα βλέμματα κι έχει αποκτήσει δεκάδες fans που επιστρέφουν σε αυτήν κάθε καλοκαίρι. Ανάμεσα στο χωριό της Νικήτης και του Νέου Μαρμαρά, βρίσκεται η Ακτή Καλογριάς. Σήμα κατατεθέν της, είναι τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, ενώ η χρυσαφένια αμμουδιά έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που μπορεί να παρασύρει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors που καταφθάνουν σε αυτήν. Η τοποθεσία προσφέρει σκιά από πεύκα και η θάλασσα της είναι γαλήνια, αποκτώντας ένα μοναδικό χρώμα στη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με το πώς αντανακλά σε αυτήν το λαμπερό φως του ήλιου. Είναι το απόλυτο μέρος, για όσους θέλουν να θαυμάσουν ένα από τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα της Σιθωνίας. Μοναδική εμπειρία!

Πόρτο Βαλίτσα

beach.jpg

Βρίσκεται στον όρμο του Παλιουρίου, στην Κασσάνδρα και για πολλούς, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα κι όμορφα μέρη του 1ου ποδιού. Το Πόρτο Βαλίτσα, είναι το ιδανικό spot, για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό και δεν ανήκουν στους λάτρεις του 2ου ποδιού. Φτάνοντας σε αυτό, το σκηνικό θυμίζει τοπία του εξωτερικού, που συχνά θαυμάζουμε μέσα από το Pinterest ή το Instagram. Η παραλία είναι άκρως εντυπωσιακή, τα νερά δροσερά και η αμμουδιά λαμπερή όσο τίποτα άλλο, ενώ η θάλασσα προσφέρεται για καταδύσεις και snorkeling, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα επιβλητικά βράχια να δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, σπάνιας ομορφιάς σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του 1ου ποδιού. Η πλούσια ζωή του βυθού είναι πραγματικά εντυπωσιακή και το συγκεκριμένο μέρος, δε θεωρείται τυχαία το απόλυτο, καταδυτικό σημείο της Χαλκιδικής με το βάθος κατάδυσης να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 30 μέτρων.

Διάπορος

shutterstock-1487009084.jpg

Φυσικά, από τη λίστα με τις must-visit παραλίες της Χαλκιδικής δε θα μπορούσε να λείπει ο Διάπορος. Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι που ξεχωρίζει με την εξωτική ομορφιά και τα τιρκουάζ νερά του, ενώ το καταπράσινο ήρεμο τοπίο έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά όλο το σκηνικό. Ειδικά αν ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν την εξερεύνηση και τα φυσικά τοπία, το συγκεκριμένο μέρος θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας, καθώς -μεταξύ άλλων- προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές και κολύμπι. Ο εντυπωσιακός βυθός, με τους αμέτρητους θησαυρούς συνθέτουν μία εικόνα σπάνιας ομορφιάς, με το εν λόγω spot να αποτελεί go to προορισμό για όσους γνωρίζουν καλά τα μυστικά της περιοχής. Φορέστε το αγαπημένο σας μαγιό κι ετοιμαστείτε για μία σύντομη απόδραση σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χαλκιδικής.

Καβουρότρυπες

shutterstock-1345177382.jpg

Μία ακόμη παραλία στο 2ο πόδι, ένα ακόμη ειδυλλιακό, πανέμορφο μέρος. Οι Καβουρότρυπες είναι το must-visit place, είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις των φυσικών τοπίων και της θάλασσας. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας αποτελείται από ομαλά, επιβλητικά βράχια, ενώ τα δροσερά και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά της, προσομοιάζουν σε πισίνα. Πραγματικά πρόκειται για μία πολύ-πολύ όμορφη παραλία, που παραπέμπει σε εξωτικά τοπία και τοποθεσίες, έχοντας αποκτήσει εδώ και χρόνια πολλούς fans που καταφθάνουν σε αυτήν, για να απολαύσουν τις βουτιές τους. Αν νομίζετε πως η Χαλκιδική δεν έχει να προσφέρει -πλέον- μικρούς θησαυρούς, κάνετε ένα πολύ σημαντικό λάθος και μία εξόρμηση στις Καβουρότρυπες θα σας πείσει!

Κέλυφος

shutterstock-1376985257.jpg

Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι locals εξαιτίας του σχήματός του, βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά. Πρόκειται για ένα ακατοίκητο μέρος -και άκρως εντυπωσιακό- που ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά και τη μεθυστική ατμόσφαιρά του, με τους απόκρημνους βράχους και τις επιβλητικές σπηλιές να δημιιουργούν μία εικόνα σπάνιας ομορφιάς. Ακόμη, αν σκεφτεί κανείς, ότι τα σμαραγδένια νερά λάμπουν κάτω από τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου και μοιάζουν πολύ δελεαστικά για βουτιές και κολύμπι, μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο, για τον οποίο αξίζει να βρίσκεται το συγκεκριμένο μέρος σε αυτή τη λίστα, ενώ με 45 μέτρα βάθος κι έναν πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, θεωρείται go to προορισμός για τους λάτρεις των water-sports, όπως το scuba diving ή το snorkeling.