fbpixel

Search icon
Search
Οι τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού που κατακτούν το Tik Tok αυτή τη στιγμή
INTERIORS

Οι τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού που κατακτούν το Tik Tok αυτή τη στιγμή

Ανακαλύψτε τι είναι on trend τώρα κι εμπνευστείτε


Εδώ και πολύ καιρό αναζητούμε έμπνευση για το interior design στο Instagram, αλλά τώρα οι ειδικοί έχουν κατακτήσει και τον κόσμο του TikTok, με σκοπό να μοιραστούν ιδέες και τα trends που έχουν πραγματικά μεγάλη απήχηση. Παρακάτω, εξετάζουμε τις αναζητήσεις που έχουν γίνει πιο δημοφιλείς και viral! 

1. Vintage is back

1-xJS0i.jpg

Είναι πιθανό να έχετε ψωνίσει vintage με σκοπό την ανανέωση της γκαρνταρόμπα και του στιλ σας, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ κάτι αντίστοιχο για το σπίτι σας; Το TikTok έχει πάρει φωτιά από hacks για το πώς να αναδιαμορφώσετε και να δώσετε νέα ζωή σε ό,τι ήδη έχετε, καθώς και από πολύτιμες συμβουλές για να γνωρίσετε από που πρέπει να προμηθευτείτε vintage ή μεταχειρισμένα κομμάτια. Πρόκειται για μια πιο eco συνειδητή προσέγγιση στο να αλλάζετε τα πράγματα - και πώς να να γίνετε κι εσείς αυθεντίες του είδους!

2. Καναπέδες "sunken"  

2-YzOoN.jpg

Τα μάτια σας δεν σας απατούν: ο "sunken" (βυθισμένος) καναπές, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά κομμάτια της δεκαετίας του '70, έχει επιστρέψει με μεγάλη επιτυχία. Το #ConversationPits - ένα hashtag που είναι πολύ δημοφιλές αυτή τη στιγμή, εν μέρει χάρη σε shows όπως το Daisy Jones & the Six, το οποίο είναι γεμάτο με ρετρό εσωτερικούς χώρους, καθώς και μια κλίση προς τη δημιουργία πιο οικείων χώρων διαβίωσης που δεν είναι χτισμένοι γύρω από την τηλεόραση. Ευτυχώς, αυτή η τάση δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει χαλιά από shag και πορτοκαλί πινελιές- για μια πιο σύγχρονη προσέγγιση, σκεφτείτε ουδέτερους τόνους και φυσικά υφάσματα, ώστε ο χώρος να μοιάζει περισσότερο zen παρά den. Με την αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν βυθισμένους καναπέδες για να χαλαρώσουν, φαίνεται ότι έχουν φτάσει πραγματικά στο peak τους.

3. Eclectichic

3-izSS6.jpg

Αυτή η τάση αφορά όλο το αρχικά αταίριαστο στιλ. Σκεφτείτε layer στο layer: μια πανδαισία από prints, χρώματα και designs movements που, στα χαρτιά, δεν θα φαινόταν να λειτουργούν, αλλά με κάποιο τρόπο το κάνουν. Αυτή η αλχημεία φαίνεται καλύτερα σε όλο της το μεγαλείο στο σπίτι της στιλίστριας Lucy Williams: ένα κολάζ από τις αγαπημένες της επιρροές στο design, καθώς και τους καρπούς χρόνων συλλογής. Εν τω μεταξύ, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, όπως η Meta Coleman και η Beata Heuman έχουν συμβάλει από τις αρχές στο είδος. Επιπλέον, η τάση έχει τραβήξει ακόμη και την προσοχή των fashion influencers, που προηγουμένως ήταν επιρρεπείς σε πιο minimal σχεδιασμούς.

4. Οργάνωση ντουλαπιών

4-Emucx.jpg

Το ντουλάπι της κουζίνας είναι η νέα γκαρνταρόμπα - ή τουλάχιστον έτσι υποδηλώνει το διαρκώς αυξανόμενο hashtag. Αντί για τα τέλεια τοποθετημένα Jimmy Choos, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από τα κωδικοποιημένα με χρώμα καρυκεύματα, τα βάζα Kilner και τις «ζώνες» τροφίμων. Για τους μη μυημένους, ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι «τελειομανείς του ντουλαπιού» στο "The Home Edit" που έδωσαν το έναυσμα για αυτή την εμμονή με τη μικρο-οργάνωση κάθε είδους τροφών. Για μια πιο χαλαρή προσέγγιση στην αποθήκευση, πατήστε στα βήματα των designs του brand Berdoulat, του οποίου το walk-in pantry αποτελεί ένα όνειρο στην κουζίνα.

5. Cottagecore

4-nrpTu.jpg

Αν έχετε παρατηρήσει ένα κύμα από αισθητική αγροκτημάτων να κατακλύζουν το feed σας - χωράφια, λουλούδια, prints της Laura Ashley και ψωμί από προζύμι - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας έχει βρει ο αλγόριθμος του Cottagecore. Αυτή παραμένει μια από τις κορυφαίες τάσεις στην πλατφόρμα του Tik Tok- μια επιστροφή στο ρομαντικό ιδεώδες της ζωής στην εξοχή που τροφοδοτείται από τη νοσταλγία. Αλλά δεν είναι μόνο η αγάπη για την αγροτική ζωή, καθώς το trend επικεντρώνεται και στη χειροποίητη χειροτεχνία, όπως η ξυλουργική εργασία, τα αντίστοιχα prints, τα κεντήματα, τα κεραμικά και η κατασκευή υφασμάτων. Δείτε την καλλιτέχνιδα Tess Newall, της οποίας το ανακαινισμένο εξοχικό σπίτι στο Sussex της νότιας Αγγλίας κατακλύζεται από βουκολική ευτυχία... Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στις απλές απολαύσεις της ζωής - κατά προτίμηση με ένα φόρεμα Dôen.