fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

ali-banisadr-benaki-museum-portrait-artflyer-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το μουσείο Μπενάκη παραμένει ανοιχτό στις οθόνες μας! Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά πλήθος εκδηλώσεων τόσο εκθέσεις, περιήγηση στο εσωτερικού του μουσείου αλλά και online ομιλίες. Γι' αυτές τις ημέρες ξεχωρίζω τη συνέντευξη του Ali Banisadr. Θα μιλήσει σήμερα στις 19:00 το απόγευμα για το έργο του από τον χώρο της έκθεσης, αναλύοντας το σκεπτικό της, τη σημασία των ζωγραφικών έργων που παρουσιάζει αλλά και την εξέλιξη της δουλειάς του γύρω από το χρώμα, την ιστορία, την ανθρώπινη μορφή, το τοπίο. Στο βίντεο, μέρος του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, θα παρουσιαστούν επίσης ανέκδοτα στιγμιότυπα από το στήσιμο της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, λίγες μέρες πριν το lockdown. Η συνέντευξη θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους και θα διαρκέσει 17΄. 

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε:

facebook.com/TheBenakiMuseum/live/

benaki.org/alibanisadrevent/


Not

ckr41eifqaj.jpg
Image source: @skgexplorers

Βαθμολογία: 2/10

Tο επικείμενο lockdown που υποβόσκει κι όλη η αίσθηση αβεβαιότητας που κυριαρχεί εδώ και καιρό και δε μας αφήνει να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε τίποτα, αλλά ούτε και να νιώσουμε ασφαλείς. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-4487.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Με το ξεκίνημα της προηγούμενης εβδομάδας, το άνοιγμα των καταστημάτων σήμανε την αρχή μιας νέας καθημερινότητας κι ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος στο οποίο όλοι ελπίζουμε. Η πόλη πήρε και πάλι ζωή και αυτό είναι ένα πραγματικά αισιόδοξο γεγονός, παρά την όλη δύσκολη και ακόμα απαιτητική κατάσταση που βιώνουμε. Μπορεί ακόμα να μη νιώθουμε στο έπακρο την «ελευθερία» μας, όμως ακόμα και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και το μήνυμα στο κινητό μας έχουμε την ευκαιρία να ξεχυθούμε και πάλι στα μαγαζιά -μια συνήθεια που είχε λείψει σε όλους μας!

Not

img-4488.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Η εβδομάδα αυτή ξεκίνησε με νέες αποκαλύψεις από γυναίκες του θεάματος για καταστάσεις που βίωσαν με έναν από τους πιο πετυχημένους Έλληνες ηθοποιούς. Όπως είναι προφανές, τις περισσότερες φορές δεν είναι όλα όπως φαίνονται και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας. Ας γίνουν αυτές οι αποκαλύψεις μια καλή αφορμή για να «σπάσουν» όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω τη σιωπή τους, να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά για παρόμοιες καταστάσεις και να είναι αυτή η αρχή του τέλους για τέτοιου είδους συμπεριφορές! 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

cq5damweb980645.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Η&Μ μας εντυπωσιάζει για ακόμα μία φορά με τη νέα της συνεργασία. Για τη καινούρια loungewear  συλλογή ένωσε τις "δυνάμεις" της με την ποιήτρια Yrsa Daley-Ward παρουσιάζοντας δημιουργίες αφιερωμένες στην αυτοεκτίμηση. Η ποίηση αυτής της συγγραφέως, καλλιτέχνιδας και αφηγήτριας αποτελεί μια ωδή στην ζωή, τη θηλυκότητα και την αυτοεκτίμηση. Χρησιμοποιώντας φράσεις της, η Η&Μ δημιούργησε μια συλλογή από άνετα κομμάτια loungewear που συνδυάζουν τα λόγια της καλλιτέχνιδας με υλικά που προέρχονται από πιο αειφόρες πηγές. Η πλήρης συλλογή θα λανσαριστεί παγκοσμίως σε επιλεγμένα καταστήματα και στο hm.com στις 11 Φεβρουαρίου. Επιλεγμένα κομμάτια της συλλογής είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στο hm.com από τις 21 Ιανουαρίου 2021.

Not

thessaloniki-4days-gal04.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Οι "εκπλήξεις" που εμφανίζονται μέρα με τη μερά. Είναι πολυ κουραστικό και ψυχοφθόρο οι αποφάσεις και τα πράγματα να αλλάζουν καθημερινά κι εμείς πραγματικά να μην ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ελπίζω σύντομα να υπάρξει μία κοινή γραμμή για να μη νιώθουμε ανασφάλεια συνεχώς. 

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

-j34Hv.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Πράσινο φως για την ανάπλαση της Αριστοτέλους και το γλυπτό «METEORON» δόθηκε στις 26 Ιανουαρίου. Μετά από πολλά χρόνια, η κεντρική πλατεία της πόλης πρόκειται να λάβει μια πνοή ανανέωσης αφού και επίσημα πλέον προκηρύχθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της καθώς και για το γλυπτό έργο τέχνης με τίτλο «METEORON», το οποίο θα κοσμήσει τον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο. Σε οτιδήποτε νέο είμαι μέσα, λοιπόν!

Not

mpekatorou-sofia.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου συνεχίζονται και όλα πλέον μοιάζουν σαν ένα ντόμινο που καταρρέει. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες φαίνεται τελικά πως η εξουσία έχει μάθει να επιβάλλεται, τα στόματα να εκφοβίζονται για να μείνουν κλειστά και οι γυναίκες -κυρίως- βρίσκονται ξανά μπροστά από τον πιο φοβερό εχθρό τους. Αυτό της προσωπικής παρεμβολής.