fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

9m2em4wmgwxbz4jvxdaznl-1024-80jpg.webp

Βαθμολογία: 10/10

Το νέο κατάστημα του  Tiffany & Co είναι το next big thing στον χώρο του design Μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση, η Tiffany & Co άνοιξε ξανά το εμβληματικό της κατάστημα στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας την πρώτη ανακαίνιση από το 1940 που άνοιξε το αρχικό κατάστημα. Ο Peter Marino βρίσκεται πίσω από την εσωτερική αρχιτεκτονική της νέας ναυαρχίδας - που τώρα ονομάζεται The Landmark - ενώ η OMA New York, με επικεφαλής τον Shohei Shigematsu, επέβλεψε την ανακαίνιση, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης τριών ορόφων στο υπάρχον κτίριο.

Not

a94511ba6119178f4ac7f6b0b53c97e5.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Αυτήν την εβδομάδα λέω «όχι» στα κτίρια, τα οποία ναι μεν επαναπροσδιορίζονται, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Καλό θα ήταν να υπάρχει φαντασία και σχεδιαστική ταυτότητα του καλλιτέχνη σε κάθε νέο εγχείρημα. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

the-bear-hulu.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Εδώ και πολύ καιρό θέλω να ξεκινήσω να παρακολουθώ μία σειρά και δεν βρίσκω. Όλως τυχαίως και χωρίς να γνωρίζω κάτι, «έπεσα» πάνω στο The Bear, το οποίο είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Disney+. Πρόκειται για μία παραγωγή, η οποία «παντρεύει» τη γαστρονομία με γαστρονομία με τον πυρετό της κουζίνας ενός τοπικού ταχυφαγείου. Ο Κάρμι, ένας νεαρός ιδιοφυής σεφ, μετά τον τραγικό θάνατο του αδελφού του, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο, προκειμένου να αναλάβει το παραδοσιακό σαντουιτσάδικο της οικογένειας. Η μετάβαση βέβαια από την υψηλή γαστρονομία στο «γρήγορο φαγητό» δεν είναι ακριβώς απλή, ενώ ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τα φαντάσματα ενός δύσκολου οικογενειακού παρελθόντος. Μετά από μήνες αναζήτησης βρήκα κάτι, το οποίο πραγματικά αξίζει και μ' έχει συνπεράρει. Στα πολύ θετικά του είναι τα επεισόδια είναι μικρά, μόλις μισής ώρας γεγονός που βοηθάει να το παρακολουθούμε πιο ευχάριστα.

Not

netflix.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Νιώθω ότι η «αυτοκρατορία» του Netflix αρχίζει σιγά-σιγά να πέφτει. Τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν νέες και ενδιαφέρουσες παραγωγές. Η επικράτηση άλλων πλατφορμών έχουν ρίξει κατά πολύ τη δημοτικότητά του. Πρέπει να δράσουν γρήγορα αν θέλουν να συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

nikolaidis.jpg
Βαθμολογία: 8/10

Για τους περισσότερους, οι αθλητές είναι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, χωρίς έντονο άγχος κι αρνητικές σκέψεις. Η πραγματικότητα -ωστόσο- είναι πολύ διαφορετική. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έπαιξε σε σημαντικά κλαμπ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο. Όπως για όλους όμως, έτσι και γι’ αυτόν έφτασε η στιγμή για το μεγάλο φινάλε κι αυτή, ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής του. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ, μίλησε ανοικτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο κι η αλήθεια είναι πως η εξομολόγηση αυτή έχει τεράστια αξία: «Έχασα το νόημα της ζωής. Εμείς σταματάμε αυτό που κάνουμε όταν είμαστε ακόμα παιδιά. Άλλοι ξεκινούν την καριέρα τους όταν εμείς την τελειώνουμε. Δεν ξέρουμε κάτι άλλο να κάνουμε, ξέρουμε μόνο το ποδόσφαιρο. Και ξαφνικά μια μέρα όλα τελειώνουν, χάνουμε όλη μας τη ζωή, όλο το νόημα. Είναι σαν πένθος, σαν να χάνεις δικό σου άνθρωπο. Είμαστε χαμένοι και δεν έχουμε εκπαιδευτεί καθόλου για αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχουν ταμπού πλέον. Είναι συχνό το φαινόμενο της κατάθλιψης όταν τελειώνεις την καριέρα σου».

Not

artem-kovalev-fk3xucftavk-unsplash-UgUlP.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι από εμάς, μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ένας σκληρός και ισχυρός άνθρωπος-χαρακτήρας, είναι ικανός να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία. Αρνούμαστε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν φορές, που η πραγματικότητα μας ξεπερνάει. Τότε είναι που χρειάζεται μία extra βοήθεια, ένα νέο, βοηθητικό χέρι που θα μας βοηθήσει να βγούμε από μία δύσκολη κατάσταση. Και πάλι όμως, παρατηρώ ότι ακόμη κι αυτό το βήμα είναι δύσκολο. Δυσκολευόμαστε να μοιραστούμε αυτά που πραγματικά μας απασχολούν κι αν το κάνουμε, στολίζουμε τις σκέψεις μας με λίγη αστερόσκονη, με αποτέλεσμα να μην εκφράζουμε την δική μας, την πραγματική αλήθεια. Είτε είναι ένας ειδικός, είτε ένας άνθρωπος -ή και περισσότεροι- που βρίσκεται κοντά μας, είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε ό,τι πραγματικά μας απασχολεί χωρίς δεύτερες σκέψεις και δισταγμούς. Step by step, όλα θα γίνουν καλύτερα, αρκεί να το προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

niki.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από την αρχή του βιβλίου "Νίκη" του υπέροχου Χωμενίδη: " Εκείνη που με ξεχώρισε όχι απ' τους άλλους ανθρώπους, μα από τις άπειρες εκδοχές του εαυτού μου, τις οποίες κουβαλούσα εν σπέρματι μέσα μου, ούτε όμως άνθισαν ούτε και κάρπισαν ποτέ. Τη διαφορά που με οδήγησε σε εκείνο που ήμουν και όχι σε ό, τι θα μπορούσα να έχω γίνει." Τελικά πόσες φορές καλύψαμε μέρη μας και χάσαμε εκδοχές του εαυτού μας που θα έπρεπε να μας οφηγήσουν σε μια δική μας όαση;

Not

15679098-shutterstock-146059595-1.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Αναρωτιέμαι ποιον βοηθάει πραγματικά αυτή η συνεχόμενη σύγκρουση στις τηλεοράσεις, είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, είτε για απλά δημόσια πρόσωπα. Ναι, είναι γνωστό πως ο μέσος τηλεθεατής και ο μέσος άνθρωπος θέλουν τα πάντα σερβιρισμένα στο πιατο αλλά η αλήθεια είναι πως αν κάποιος ανώτερος δεν επιλέξει να αλλάξει αυτά που παρουσιάζονται τότε θα μείνουν όλοι δέσμιοι μιας άρρωστης κατάστασης. Μήπως αυτοί που κατανοούν την αποχαύνωση είναι οι πιο υπεύθυνοι όλων;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

shutterstock-2288407701.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι οι παιδαγωγικές μέθοδοι, καθώς και τα προγράμματα διδασκαλίας στη χώρα μας πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά και δίνουν προτεραιότητα στη δημιουργική φαντασία και τις κλίσεις των μαθητών. Πριν λίγες ημέρες έμαθα ότι η νέα σχολική χρονιά θα φέρει ένα επιπλέον άθλημα ανάμεσα στις επιλογές των παιδιών στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και αυτό είναι το σκάκι. Με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να διδάσκουν στα παιδιά βασικές κινήσεις και τις βασικές αρχές στο σκάκι. Ένα υπέροχο και αισιόδοξο μήνυμα!

Not

shutterstock-495723247-jUfcv.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Είναι απαραίτητο για την υγιή σωματική, αλλά και ψυχική ωρίμανση των παιδιών μας, να πρωταγωνιστεί η ισορροπία και το μέτρο όσον αφορά τις ώρες απασχόλησής τους μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού ή της τηλεόρασης. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας ώστε να καταφέρουν οι νέοι γονείς να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, οι οποίες θα ευνοούν την ψυχαγωγία των παιδιών τους...

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

2-kscwG.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο απάντησε με εξαιρετικό τρόπο, έπειτα από τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Χιτ, σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν βλέπει τη φετινή σεζόν ως αποτυχία. Ο παίκτης του NBA θυμήθηκε ότι ο ίδιος δημοσιογράφος του είχε κάνει την ίδια ερώτηση περί αποτυχίας, μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Σέλτικς πέρυσι.

Εμφανώς ενοχλημένος απάντησε « Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Όχι! Άρα κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό, μιλάω γενικά. Πάντα υπάρχουν διάφορα βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια τι έκανε; απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση. Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος».

Not

3-109iR.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Σε μια κίνηση που δεν επηρεάζει το 99% των χρηστών, αλλά μας προξενεί προβληματισμό για ακόμη μια φορά σχετικά με την αυθεντικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter αφαίρεσε τα μπλε checks. Τα τελευταία αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι επαγγελματίες όπως δημοσιογράφοι, αθλητές αλλά και δημόσια πρόσωπα θεωρούνται verified στην πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που παρουσιάστηκε το Twitter Blue, η Meta ακολούθησε το παράδειγμά της, εισάγοντας το Meta Verified, μια συνδρομητική υπηρεσία που θα δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε εργαλεία και σήματα επαλήθευσης στο Instagram και το Facebook.⁠

Τώρα, η μπλε επικύρωση χρεώνεται 8$ το μήνα, ενώ παραδόξως ο ίδιος ο Elon Musk καλύπτει τα έξοδα ορισμένων προσώπων όπως του LeBron James και Stephen King.⁠ Σαφώς, η πλατφόρμα έχει πλέον στερήσει το νόημα του επιδιωκόμενου σκοπού της επαλήθευσης και αντ’ αυτού προσφέρει το blue check σε οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να το αγοράσει.

Χρύσα Σιμώνη

Hot

3-MkNLH.jpg
Image source: @fashionweek.ai

Βαθμολογία: 10/10

Η τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς AI είναι το μέλλον και έχει ήδη εισχωρήσει δυναμικά και στον κόσμο της μόδας. Η πρώτη AI Fashion Week πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, η οποία παρουσίασε τα ψηφιακά δημιουργημένα έργα αναδυόμενων σχεδιαστών τεχνολογίας. Οι πλήρεις συλλογές που είναι σχεδιασμένες 100% εικονικά, θα παρουσιαστούν σε «μοντέλα» που θα περπατούν σε μια πασαρέλα. Οι δημιουργοί έχουν επίσης "carte blanche" με τον σχεδιασμό της παραγωγής. Η ψηφοφορία όπως και όλα τα υπόλοιπα θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ενώ οι κριτές, μεταξύ των οποίων και η θρυλική καλλιτέχνης μακιγιάζ Pat McGrath, θα βοηθήσουν στην επιλογή του νικητή, ο οποίος θα ανακοινωθεί τον Μάιο. Αλλά τα σχέδιά τους δεν θα υπάρχουν μόνο εικονικά: Με την υποστήριξη του ομίλου Revolve Group, τα φυσικά ενδύματα των νικητών θα είναι διαθέσιμα για αγορά IRL. Η συμμετοχή ήταν ανοιχτή και διαθέσιμη για όλους. Υποστηρίζουμε λοιπόν το fashion inclusivity που δίνει τη σκυτάλη σε νέους, tech-savvy creatives και τους δίνει την ευκαιρία να λάμψουν.

Not

4-8S4dd.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Ενώ σίγουρα η τεχνητή νοημοσύνη δίνουν ευκαιρίες σε ορισμένα επαγγέλματα, δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο σε άλλους τομείς. Με το Artificial Intelligence να είναι more intelligent than ever – πολλοί επαγγελματίες έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζονται από τα «ρομπότ». Η αυτοματοποίηση των δουλειών και η ανάπτυξη μη ανθρώπινα μυαλών που θα μπορούσαν τελικά να είναι περισσότερα αλλά και πιο έξυπνα μπορούν μέχρι και να μας αντικαταστήσουν στο κοντινό μέλλον. Πάρτε ως παράδειγμα την ευρέως, πλέον, διαδεδομένη πλατφόρμα Chat GBT, που μπορεί όχι μόνο να γράψει εργασίες και να κάνει μελέτες αλλά και να απεικονίσει και εκφωνήσει ό,τι του ζητηθεί from scratch. Παρόμοια ερωτήματα αλλά και ανησυχίες τέθηκαν τον περασμένο μήνα σε μια ανοιχτή επιστολή από το ‘Future of Life Institute’, μια μη κυβερνητική οργάνωση. Ζητούσε εξάμηνη "παύση" στη δημιουργία των πιο εξελιγμένων μορφών τεχνητής νοημοσύνης και υπογράφηκε από ισχυρές προσωπικότητες της τεχνολογίας, όπως ο Elon Musk. Φυσικά, αυτή η ραγδαία πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη έχει προκαλέσει ανησυχία για τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας. Θέματα που αφορούν την ιδιωτικότητα, την προκατάληψη αλλά μέχρι και την ανθρώπινη φύση και κρίση απειλούνται άμεσα. Ενώ λοιπόν ο εκμοντερνισμός του digital κόσμου είναι αναπόφευκτος – η επιρροή και μεταφορά του στο φυσικό κόσμο είναι αυτό που μας ανησυχεί.