fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

cova-ldj-designweek-wallpaper-bymarielamedina-001-with-logo.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Βρήκα φανταστική της ιδέα της La Double J που στη διάρκεια του Salone del Mobile στο Μιλάνο. Η JJ Martin παρουσίασε την πρώτη της συλλογή με ταπετσαρίες, ντύνοντας από τις 17 Απριλίου και για όλη τη διάρκεια του Milan Design Week, τα μπάνια από μια σειρά από καταστήματα και εστιατόρια. Ανάμεσά τους το Giacomo Bistrot, η Pasticceria Cova, Vasiliki Kouzina, Fioraio Bianchi κ.ά. όπου ο επισκέπτης αιφνιδιάζεται με τα υπέροχα prints του δημιουργικού brand.

Not

fe0b97c3628aae3ce67763f36055961d.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Οι τάσεις και οι φωτογραφίες σίγουρα αποτελούν έμπνευση. Ωστόσο, όπως και στη μόδα έτσι και στο χώρο του interior η προσωπική πινελιά και ταυτότητα είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι βλέπω χώρους, απλές αντιγραφές, χωρίς να έχουν καμία «ψυχή». Το αποτέλεσμα; Ένα απρόσωπο σκηνικό, το οποίο αδικεί και τα όμορφα κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν μέσα σ' αυτό. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

3-asat-2.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από τότε που αποφοίτησα από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», ωστόσο πάντα χαίρομαι και νιώθω περήφανη για τις υπέροχες δράσεις που οργανώνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival», το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή στις 2 Απριλίου. Όλοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Κολεγίου , σε συνεργασία με πολλούς και σημαντικούς φορείς της πόλης, διοργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στις Επιστήμες και στις Νέες Τεχνολογίες. Το Φεστιβάλ περιελάμβανε παρουσιάσεις, εργαστήρια Lego, STEAM και ρομποτικής, πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και πληροφορικής για παιδιά όλων των ηλικιών και workshops από την HeHe Art και το Παιδικό Μουσείο, θεατρικές παραστάσεις με θέμα τις επιστήμες, παιχνίδια με τον OSMO και το Beebot, δωμάτια με γρίφους, επίδειξη drones, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική στην εκπαίδευση, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου κ.ά.

Not

d19c36040a979641d71540c65e707f41.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Όλες οι αντίστοιχες δράσεις και τα φεστιβάλ που διοργανώνονται μας αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες τρόποι για να απασχοληθούν τα παιδιά, οι έφηβοι αλλά και οι ενήλικες. Αυτό κάνει ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι επιλέγουμε να στρέφουμε την προσοχή μας και να ασχολούμαστε όλη την ώρα με μία οθόνη κινητού, υπολογιστή ή tablet. Έχει έρθει η στιγμή να δούμε κάποιες συνήθειες διαφορετικά, να τις αλλάξουμε και να τις αντικαταστήσουμε με νέες που θα διεγείρουν μυαλό και πνεύμα. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

aaaabroy-qix6ejllxtrjn6je7xntqr-fh5driaq11yhwmsiflnevhxjbn93geei5o9chmewfp2irrpsrohnflufrfoit8e3omsslkpw0px-phw-imze-pkeqk82dygsik22ewf04q.jpeg
Βαθμολογία: 10/10

Είτε ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν το τένις, είτε όχι, υπάρχει -αυτή τη στιγμή- μία must-see σειρά στο Netflix, που πραγματικά αξίζει να προσθέσετε στη λίστα σας. Προσωπικά, δεν ανήκω σε αυτούς που λατρεύουν τις ταινίες και τις σειρές, ωστόσο, πρόσφατα βρέθηκε μπροστά μου το Break Point, η νέα σειρά των παραγωγών του F1: Drive to Survive κι η αλήθεια είναι πως κέρδισε αμέσως μία θέση στην καρδιά μου. Η σειρά είναι χωρισμένη σε δύο parts και κάνει focus στο τένις και σε πολλούς επαγγελματίες του χώρου. Μεταξύ άλλων, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις τοποθετήσεις top-class αθλητών, όπως η Maria Sharapova, ο Nick Kyrgios, ο Félix Auger-Aliassime, ο Casper Ruud, η Paula Badosa, ο Matteo Berrettini, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα και να γνωρίσουμε το mentality και τη φιλοσοφία τους. Δείτε το και θα καταλάβετε!

Not

wireap-9995cba2a665452ba19cfaef0836e943-16x9-992.jpeg

Βαθμολογία: 5/10

Όντας ένας άνθρωπος που έχει στενή σχέση με το ποδόσφαιρο, είχα τα τελευταία χρόνια την ευκαιρία να γνωρίσω όλες τις όψεις αυτού του κόσμου. Γιατί υπάρχει η λαμπερή, η φωτεινή, η πολύ θεαματική κι ελκυστική πλευρά του, αλλά υπάρχει και η σκοτεινή, η πιο δύσκολη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που εισπράττουν σε… καθημερινή βάση εκατομμύρια ευρώ, όμως, υπάρχουν κι αυτοί που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά, όντας -φαινομενικά- επαγγελματίες. Ο Γιώργος Μπαντής προχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη και μας έφερε όλους αντιμέτωπους με την πραγματικότητα. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, κατήγγειλε πως πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ σε άλλη τοποθέτησή του, πρόσθεσε πως υπάρχουν και πολλοί άλλοι νυν και πρώην παίκτες που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη, οικονομική θέση. Όλα αυτά, για χρήματα που δεν οφείλονται πλέον από τις ομάδες -που φυσικά έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης- αλλά από την πολιτεία. Είναι σοκαριστικό, είναι -όμως- κι εξοργιστικό. Στην Ελλάδα του 2023, οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα και επιτέλους πρέπει κάποιος να κάνει κάτι γι’ αυτούς…

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

screenshot-20230421-130401-microsoft-365-office-01.jpeg
Βαθμολογία: 10/10

Η Τέχνη πάντα θα βρίσκει τρόπους για να με εκπλήσσει θετικά, εισβάλλοντας στην καθημερινότητά μου με τον πιο ιντριγκαδόρικο τρόπο. Χαρισματικές προσωπικότητες που την εκπροσωπούν, δημιουργικές πρωτοβουλίες και αστείρευτη φαντασία καταφέρνουν πάντα να με σαγηνεύουν.

Η σχέση μου με την ένατη Τέχνη, αυτήν των comics, έγινε ακόμη πιο στενή τον Μάιο του 2018, με χρυσή αφορμή τη γνωριμία μου με τον θεσμό του Thessaloniki Comic Convention. Για ένα τριήμερο στο πλαίσιο των σπουδών μου συμμετείχα εθελοντικά στη δημοσιογραφική του κάλυψη, μια μοναδική ευκαιρία για να συστηθώ με διαχρονικούς, αλλά και ανερχόμενους artists της ελληνικής, αλλά και παγκόσμιας σκηνής.

Τον Μάιο που πλησιάζει, από τις 5 έως τις 7 του μηνός, ο μαγικός κόσμος της Comic Con επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, γεμάτος creative υποσχέσεις!

Not

shutterstock-207341242.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Το πρώτο πράγμα, το οποίο παρατηρώ σε κάθε δημιουργία, την οποία παρακολουθώ, είτε αφορά σε μια θεατρική ερμηνεία, είτε σε ένα χορευτικό έργο, είναι η φυσικότητα στην έκφραση και τις κινήσεις. Θέλω να παρασύρομαι και να ξεχνάω ότι είμαι θεατής. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντα και είναι κάτι που με προβληματίζει αρκετά. Είναι σίγουρα μια πρόκληση για έναν καλλιτέχνη η συγκεκριμένη συνθήκη, αλλά χωρίς αυτή, πως θα νιώσουμε την γνησιότητα και την ένταση, την οποία αισθάνεται εκείνη τη στιγμή;

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

55913.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Προσωπικά ανήκω στην μικρή μερίδα ανθρώπων που λάτρεψαν το απλό και ανεπιτήδευτο look της Hailey Bieber στην Coachella. Πολλοί σχολίασαν το look της ως boring και δίχως προσπάθεια, αλλά εγώ θα διαφωνήσω απόλυτα. Πρόκειται για ένα Festival στο οποίο οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι εμφανίζονται με υπερβολικά outfits για να τραβήξουν φωτογραφίες και να διαθέτουν περιεχόμενο για τα social media. Εμπιστευτείτε με, το συγκεκριμένο event δεν είναι μέρος για να φορέσετε τίποτα άλλο περα από τα απαραίτητα. Κατα τη διάρκεια της μέρας η θερμοκρασία είναι στο κόκκινο και τη νύχτα ο αέρας θα σας γεμίσει σκόνη και χώμα! Τα fancy Coachella outfits είναι σίγουρα παιχνιδιάρικα και ενδιαφέροντα έως ότου το ιδρωμένο, αφυδατωμένο σώμα σας να καλυφθεί με άμμο σαν τρυφερό κοτόπουλο που τυλίγεται σε βότανα και μπαχαρικά.

Not

53476.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Το Coachella Festival είναι κατα κάποιο τρόπο το influencer Olympics, όπου όλες οι διασημότητες και οι επηρεαστές των social media έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους και να επιδείξουν το styling τους. Βέβαια, σύμφωνα με το πρόσφατο βίντεο της Loren Gray οι περισσότεροι δεν παρευρίσκονται καν στο event! Όπως εξηγεί και η ίδια, ως επί το πλείστον οι influencers ντύνονται, ετοιμάζονται, αναρτούν story και έπειτα οδεύουν προς την έρημο βγάζουν φωτογραφίες αλλά δεν πηγαίνουν ποτέ στο festival. Η Loren Gray αναφέρει ότι τόσο καιρό δεν έλεγε τίποτα για αυτό γιατί θεωρούσε ότι το γνώριζαν όλοι και ότι είναι a thing, μέχρι που κατάλαβε ότι δεν είναι και επέλεξε να το μοιραστεί μαζί μας!

Χρύσα Σιμώνη

Hot

alix-earle-headshot-h-2023.webp

Βαθμολογία: 10/10

Όποιος έχει περάσει έστω λίγο χρόνο κάνοντας scroll στο TikTok, θα έχει παρατηρήσει πως υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης πολλών beauty filter στα σύντομα video. Τα λεγόμενα φίλτρα ομορφιάς κρύβουν την παραμικρή ατέλεια προσώπου και δίνουν την όψη ενός άψογου make-up look. Η αλήθεια είναι πως τα έχουμε δει να κυκλοφορούν πολύ στο app όμως ένα πρόσφατο trend τα «καταρρίπτει», δείχνοντας το πριν και το μετά. Mega-influencers όπως η Charlie D’Amelio και η Alix Earle έδειξαν τον unfiltered εαυτό τους και τη φυσική τους ομορφιά, υποδεικνύοντας στους ακροατές τους τα μη ρεαλιστικά beauty standards που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή. Έτσι προωθούν τους νέους ακόλουθούς τους να μην «πέφτουν θύματα» της φιλτραρισμένης ομορφιάς και να μην μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνονται αδίκως.

Not

1.png

Βαθμολογία: 5/10

Φυσικά, το γνωστό αυτό app έχει βγάλει τόσα trends που η έκφραση “TikTok made me do it” δεν είναι καθόλου τυχαία. Από καινοτόμους και περίεργους τρόπους να τοποθετήσετε το eyeliner, μέχρι τον whipped καφέ που σχεδόν όλοι μας δοκιμάσαμε το 2020, δεν μπορούμε να πούμε πως είναι όλα τα trends εξίσου πετυχημένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια συνταγή που συνδυάζει το αγαπημένο espresso martini cocktail με παρμεζάνα…ναι, καλά ακούσατε. Αν μας ρωτάτε, δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε. Μπορεί καμιά φορά αυτοί οι μη αναμενόμοι sweet & savoury συνδυασμοί να ταιριάζουν, όμως δε θα χαλούσαμε ποτέ δύο τόσο αγαπημένες γεύσεις, αυτή του καφέ και του τυριού.