fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

8wtri7u4.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Θέλοντας να τιμήσει την εορταστική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί αυτήν την εποχή, ο οίκος Dior παρουσίασε έναν fashionable χριστουγεννιάτικο κορμό στο La Pâtisserie της Boutique 30 Montaigne. Η δεξιοτεχνία του chef Jean Imbert και του pastry chef Romuald Bizart απογειώνουν την εξαιρετική δημιουργία που διακοσμείται με ένα ονειρικό μοτίβο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Pietro Ruffo με λουλούδια και συμβολικές αναφορές, όπως το εμβληματικό τριαντάφυλλο της πυξίδας. Το πολυτελές επιδόρπιο - διαθέσιμο ως limited-edition, κατόπιν παραγγελίας από τις 19 Δεκεμβρίου - παρουσιάζεται σε ένα χρυσό κουτί διακοσμημένο με ένα ανάγλυφο σχέδιο της πρόσοψης του 30 Montaigne. Μια νόστιμη και μαγευτική «ωδή» στις στιγμές χαράς του χειμώνα!

Not

7e14432948df3627e08ee1944694b14f.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τον πλουραλισμό στον τρόπο που φοράμε τα κοσμήματά μας. Προτιμώ ένα κομμάτι κι εκλεκτό με δικό του χαρακτήρα, παρά πολλά και ασύνδετα. Καλό θα είναι να διατηρείτε μία ισορροπία σε όλες τις επιλογές σας. 

Βασιλική Δουκουμοπούλου

Hot 

bazaar2022-3.jpg
ο κ. Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», η κ. Πραβητιανού, Υπεύθυνη του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Κολεγίου με μέλη του διοικητικού προσωπικού

Βαθμολογία: 10/10

Οι γιορτές είναι η εποχή της προσφοράς, της αγάπης και του ενδιαφέροντος. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην χαρώ ιδιαίτερα όταν ενημερώθηκα για την πρωτοβουλία του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» να ντυθεί γιορτινά και, σε πνεύμα αισιοδοξίας, να ανοίξει τις πόρτες του πιο λαμπερού «Χωριού των Αστεριών», διοργανώνοντας, για άλλη μια χρονιά, με απόλυτη επιτυχία το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Βazaar του. Χορός, τραγούδι, χαμόγελα, εντυπωσιακές παιδικές δημιουργίες, ποικίλες εθελοντικές δράσεις, στολισμένα τραπέζια γεμάτα δώρα και νόστιμα φαγητά και γλυκά κόσμησαν την κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων και έδωσαν ελπίδα και λάμψη σε μια μέρα που ήταν αφιερωμένη στο παιδί, αφού όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του κόσμου»!

Not 

shutterstock-741857152.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Η προσφορά δεν κοιτάζει εποχή. Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές όλων - και ιδιαίτερα όσων έχουν ανάγκη - αν όλοι μας προσφέραμε, νοιαζόμασταν και «ακουμπούσαμε» τις καρδιές μας όλον τον χρόνο. Έστω και από λίγο. Αυτό το λίγο για εμάς, σε κάποιους κάνει τη διαφορά!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

image-1.JPG

Βαθμολογία: 10/10

Η περίοδος των γιορτών αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να προσφέρουμε. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι η προσφορά δεν πρέπει να αποτελεί θεμελιώδη αξία της ζωή μας, ωστόσο αυτές τις ημέρες μπορούμε να το κάνουμε πιο έντονα. Μια πολύ όμορφη και σημαντική ενέργεια ήταν αυτή της ΙΚΕΑ, η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με τις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις «Μπορούμε» και «Φάρο του Κόσμου» προσφέροντας γεύματα αγάπης σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς της, οργάνωσε την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου μία κοινωνική δράση με στόχο την διατροφική υποστήριξη του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ «Φάρος του Κόσμου». Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη μαγείρεψαν εθελοντικά για καλό σκοπό με σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi. Τα γεύματα διατέθηκαν μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε» στον «Φάρο του Κόσμου» για να μοιραστούν σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της ενέργειας εκπρόσωποι και των δύο φορέων έδωσαν το παρόν για να ευχαριστήσουν τους εθελοντές αυτού του ξεχωριστού εγχειρήματος.

Η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στην πρωτοβουλία αυτή προκύπτει ως συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας της με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μπορούμε», στο πλαίσιο της η ΙΚΕΑ προσέφερε δωρεάν, σε καθημερινή βάση, τα γεύματα που δεν διατίθεντο στα εστιατόρια των καταστημάτων της στην Ελλάδα, σε Ιδρύματα και Οργανισμούς για τη σίτιση συνανθρώπων μας που βρίσκονταν σε ανάγκη. Από την έναρξη της συνεργασίας τους, το 2012, έχουν προσφερθεί περισσότερες από 650.000 μερίδες φαγητού.

Not

68cf1a3277a989243237c08e4c38ccc5.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που δεν προσφέρουν. Όχι μόνο υλικά, αλλά και συναισθηματικά. Δεν υπάρχει πιο ξεχωριστό συναίσθημα από τη χαρά που μπορεί να νιώσει κάποιος δίνοντας από το πιο απλό μέχρι το πιο σημαντικό. Η έννοια της προσφοράς είναι πρώτα ένα σημαντικό δώρο γι' αυτόν που το βιώνει και μετά γι' αυτόν που το δέχεται. Να προσπαθείτε όλον τον χρόνο να είστε γενναιόδωροι. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την ψυχή σας. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

nikolaidis-alex.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή μετά από μία πραγματικά σκληρή μάχη, βύθισε στο πένθος τους οικείους του, αλλά κι όλους όσους τον είχαν γνωρίσει μέσα από τα σπουδαία επιτεύγματά του στο χώρο του αθλητισμού κι όχι μόνο. Ωστόσο, αυτός ο πολύ «μεγάλος» άνθρωπος, που έγραψε τη δική του ιστορία, θέλησε να αφήσει τη δική του παρακαταθήκη και τα κατάφερε! Όπως ήθελε ο ίδιος, τα μετάλλια και οι δάδες του βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία, προκειμένου τα χρήματα να δοθούν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να σωθούν παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η τιμή εκκίνησης για το κάθε μετάλλιο είναι 50.000 ευρώ, για τη δάδα που κράτησε ως πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008 είναι 3.000 ευρώ, ενώ για τις άλλες 2.000. Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή μέσω της ιστοσελίδας www.alexandrosnikolaidis.com.

Not

shutterstock-12075271361.jpeg

Βαθμολογία: 4/10

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει πλέον στα social media. Σε κάθε ευκαιρία, με κάθε αφορμή -σημαντική ή όχι- ο κόσμος αισθάνεται την ανάγκη να χωριστεί σε ομάδες, σε στρατόπεδα. Να βγάλει όλο το μίσος του, να μιλήσει με πραγματικά άσχημο τρόπο και χαρακτηρισμούς. Χωρίς να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες, χωρίς να γνωρίζει πλήρως το κάθε θέμα κι όλες τις προεκτάσεις του. Τα social media μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά χρήσιμα κι είναι τόσο κρίμα, το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές αποτελούν όχημα γι΄αυτούς που θέλουν να ξεσπάσουν χωρίς λόγο κι αιτία. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε τόσο έντονη άποψη για όλα και σίγουρα, δεν είναι ανάγκη να μιλάμε με τόσο άσχημο τρόπο για τον διπλανό μας, όταν αυτός απλά διαφωνεί σε κάτι...

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

img-0.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία στις πρωτότυπες πρωτοβουλίες, που λειτουργούν με κίνητρο την αγάπη και το μοίρασμα. Το πρότυπο αυτό ακολουθεί πάντα πιστά η Praktiker Hellas. Αυτή τη φορά, δίνει το σύνθημα για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα, τόσο στο σπίτι και σε επαγγελματικούς ή/και χώρους διασκέδασης, όσο και σε κάθε άλλο χώρο, με τα πιο όμορφα δέντρα, λαμπάκια και στολίδια!

Φέτος, η μαγεία των ψευδαισθήσεων συναντά τη μαγεία των Χριστουγέννων, καθώς τα Μουσεία των Ψευδαισθήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ντύθηκαν» χριστουγεννιάτικα, χάρη στις γιορτινές λύσεις της Praktiker. Έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε περισσότερη έμπνευση και να βρούμε τη διακόσμηση που μας ταιριάζει, είτε μέσω του χριστουγεννιάτικου καταλόγου Praktiker που διανέμεται στα Μουσεία, είτε μέσω του QR που βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία τους, ενώ με κάθε εισιτήριο λαμβάνουμε από μια δωροεπιταγή Praktiker αξίας €15 για αγορές στα καταστήματα Praktiker.

Παράλληλα, ένας διαγωνισμός για δύο μεγάλες δωροεπιταγές διεξάγεται μέσα από τα social media των Μουσείων κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Επιπλέον της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και έμπνευσης, η Praktiker σε συνεργασία με την LG Electronics Hellas φέρνουν τα «πάνω κάτω», δημιουργώντας ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό σκηνικό για το Ανάποδο Δωμάτιο του Μουσείου της Αθήνας, καλώντας μας να το ανακαλύψουμε.

Not

img-1.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και οι προτάσεις για τους κατάλληλους στολισμούς στους χώρους μας είναι πολλές. Πιστεύω πως είναι είναι καλό να διατηρήσουμε την αισθητική ισορροπία. Είναι γεγονός ότι η χαρά και η ανυπομονησία μας πολλές φορές μας παρασέρνει, οδηγώντας μας σε υπερβολές, στοιχείο που αποκαλύπτεται στη διαμόρφωση που ακολουθούμε. Ας εστιάσουμε στο μέτρο και την αρμονία, ώστε να αισθανθούμε ακόμη πιο βαθιά το πνεύμα των γιορτών.