fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

image002-1.png
Βαθμολογία: 10/10

Η ατμόσφαιρα έχει ήδη ξεκινήσει να μυρίζει Χριστούγεννα, κάτι το οποίο συμβάλει σημαντικά στην ψυχολογία μας. Οικογενειακή θαλπωρή, χαρά και ηρεμία είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν την εορταστική περίοδο τόσο ξεχωριστή. Για φέτος ξεχωρίζω το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το οποίο για όλον τον Δεκέμβριο μικροί και μεγάλοι θα μεταφέρονται σε μια εορταστική Wonderland, ανακαλύπτοντας μια σειρά από χορταστικές εποχιακές λιχουδιές, δελεαστικά menu και λαμπερές υπηρεσίες spa. Φυσικά από όλο αυτό το εορταστικό σκηνικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν η ζωντανή μουσική, τα cocktails στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και η επίσκεψη από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Don't miss it!

Not
2d0c7006897665f7decd5662f298f102.jpg
Βαθμολογία: 5/10

Παρόλο που είναι η πιο φωτεινή εποχή του χρόνου, υπάρχει πάντοτε στην ατμόσφαιρα μία μελαγχολία. Σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που θα θέλαμε να είναι μαζί μας και δεν είναι, τη χρονιά που πέρασε κι όλα όσα καταφέραμε ή κι αυτά που δεν πήγαν έτσι όπως επιθυμούσαμε. Μια μικρή αναδρομή που πολλές φορές «κλέβει» λίγο από τη μαγεία των Χριστουγέννων. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

atticaxmascards-6.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Σήμα-κατατεθέν της εορταστικής περιόδου είναι οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες, που κοσμούν το γραφείο ή μερικές cozy corners του σπιτιού μας. Φέτος ξεχωρίζω την υπέροχη Christmas card που προέκυψε από τη συνεργασία του attica με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα illustrator, Σπύρο Χάλαρη, οι οποίες θα συνοδέψουν τις εορταστικές σας αγορές. Πρόκειται για κομψές κάρτες με την τεχνική της χρυσοτυπίας, οι οποίες είναι διαθέσιμες στα festive χρώματα της εποχής: μπλε σκούρο, βαθύ κόκκινο, απαλό γκρι και λευκό ιβουάρ. Aναγνωρίζοντας στον πολύχρωμο και φαντασιακό κόσμο του καλλιτέχνη μια βαθιά συγγένεια με το brand, το holiday project του attica ξεχωρίζει με τα σκίτσα και τις εικονογραφήσεις του Σπύρου Χάλαρη, όλα αποκλειστικά σχεδιασμένα στο χέρι. Δείτε περισσότερα εδώ

Not

b33ff86221530ec8a76ce4b774c4700a.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Λατρεύω τα Χριστούγεννα και τους στολισμούς που μπορούμε να δημιουργήσουμε με την τεράστια ποικιλία στολιδιών. Αυτό που παρατηρώ κάθε χρόνο όλο και πιο έντονα είναι πως έχει χαθεί η αντίληψη της υψηλής αισθητικής. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ξανά πως το απλό είναι πάντα και το πιο ωραίο. Μην «φορτώνεται» τους χώρους προσπαθώντας να βάλετε όσα περισσότερα μπορείτε. Ένα δέντρο, μερικά φωτάκια και λίγα διακοσμητικά αρκούν για να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-368929565.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Είναι γεγονός ότι όλα τα τελευταία γεγονότα, με αφορμή τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά κι οργή στον κόσμο, ωστόσο, είναι πολύ κρίμα να καταδικάζουμε αυτόματα όλους τους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει αντίστοιχες δομές και προσπαθούν να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Όπως υπάρχει η κακή πλευρά, υπάρχει κι η καλή, η φωτεινή σε αυτόν τον κόσμο και τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλησιάζοντας στις γιορτές, είναι σημαντικό να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Είτε είναι μία σακούλα με τρόφιμα ή ρούχα, είτε μερικά χρήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, είναι σίγουρο πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αξίζουν τη βοήθειά μας και θα εκτιμήσουν ακόμη και την πιο μικρή, την πιο ταπεινή κίνηση. Μην μένουμε -λοιπόν- στο σκοτάδι, ας επιμείνουμε να κοιτάμε το φως κι ίσως κάτι να αλλάξει…

Not

camilla-the-crown-1605690406.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Η 25η Νοεμβρίου ήταν αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κι η βασιλική σύζυγος, Camila Parker Bowls συναντήθηκε σε μια δεξίωση στο Παλάτι του Buckingham με royals από όλο τον κόσμο και μοιράστηκε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της, για ένα πολύ σημαντικό topic, που πρέπει να μας απασχολεί όλους. «Μέσα σε 16 μέρες πάνω από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως θα σκοτωθούν από τον σύντροφό τους ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Μόνο στην Αγγλία και την Ουαλία, η αστυνομία θα αναφέρει πάνω από 3 χιλιάδες βιασμούς γυναικών», ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Βασιλιά της Αγγλίας στον συγκλονιστικό της λόγο και κάπως έτσι, θέλησε να σταθεί στα τραγικά στατιστικά, που -δυστυχώς υπογραμμίζουν- το μέγεθος του προβλήματος. Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουν όλα τα στόματα και να μοιραστούν όλοι τις ιστορίες τους, καθώς η αλήθεια, είναι η μοναδική λύση.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

venizeloy.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Τα αρχαία θα επανατοποθετηθούν στο σταθμό μετρό Βενιζέλου. Με κύριο στόχο να παραδώσουν το σταθμό το 2023 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τις μελέτες προστασίας, στερέωσης, αποκατάστασης, συντήρησης επιφανειών και ανάδειξης των ρωμαϊκών και βυζαντινών αρχαιοτήτων. Μετά από τις δαιδαλώδεις διαδηλώσεις που έγιναν κατά την απόσπαση τους στη φάση της ανασκαφικής έρευνας πλέον βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν το λόγο τους και άλλοι που ψάχνουν αιτίες για να διαμαρτυρηθούν. Ίσως αυτή να είναι και η καλύτερη στιγμή για να αλλάξουν ρότα όλοι όσοι βρίσκουν καταφύγιο στη σκοτεινή πλευρά της ζωής.

Not

shutterstock-1674345967.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Μηνύματα από το 112 στέλνονται συνεχώς στους κατοίκους της Ελλάδας. Μπορεί αυτή να είναι μια κίνηση που επικροτώ απόλυτα αλλά μας υπενθυμίζει ξανά και ξανά ότι τα καιρικά φαινόμενα πλέον δεν αστειεύονται. Μάλιστα, με την περίπτωση της Εύβοιας είναι σαν να έχει συμβεί κάτι που κρατάει το νησί κάτω από ένα συνεχές σκοτεινό πέπλο. Είναι άραγε αργά για να αντιστραφεί η κατάσταση;