fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

charlotte-chesnais1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Charlotte Chesnais είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου σχεδιάστριες κοσμημάτων, κάνοντάς με συνεχώς να θέλω να αποκτήσω ολοένα και περισσότερες δημιουργίες της, οι οποίες είναι τόσο φίνες και διαχρονικές. Στα καλά νέα είναι πως η ίδια θα εγκαινιάσει το νέο της pop up event στο i-D CONCEPTSTORES στο Κολωνάκι στις 7 Ιουλίου και θα παρουσιάσει την νέα της συλλογή κοσμημάτων BINARY και τα γλυπτά της. Save the date!

Not

shutterstock-1999877456.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Γι' άλλη μια φορά, θέλω να πω πως με στεναχωρεί πως σχεδόν όλα τα big events λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα και όχι στη Θεσσαλονίκη. Το παράδειγμα της Charlotte Chesnais αλλά και του Jeff Koons που θα βρεθεί σήμερα με τον Massimiliano Gioni στην Αθήνα αποδεικνύουν πως λείπουν από τη δική μας πόλη μεγάλα ονόματα της μόδας και της τέχνης.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

photo-41-mr4iS.JPG

Βαθμολογία: 10/10

Νιώθω πραγματικά υπερήφανος όταν άνθρωποι κι εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μου διακρίνονται! Αυτήν την εβδομάδα πληροφορήθηκα πως με στόχο να συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή εκπαίδευση, πρωτοπορώντας και διαμορφώνοντας τις τάσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας γενικότερα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, συμμετείχε πολύπλευρα και δυναμικά στα «Ποσειδώνια 2022», που πραγματοποιήθηκαν στο Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου. Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Ναυτικής του Ακαδημίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης. Με θέμα "The Impact of Geopolitics on the Future of Shipping", το Συνέδριο ανέδειξε την επίδραση θεμάτων γεωπολιτικής σημασίας στον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον της Ναυτιλίας. Congrats!

Not

shutterstock-1072195937.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Κάθε χρόνο στη Γιορτή του Πατέρα, σκέφτομαι πόσοι έχουν κατακτήσει αυτόν τον τόσο σπουδαίο ρόλο χωρίς να τους αξίζει. Ακούγεται σκληρό, αλλά εάν το σκεφτούμε λίγο παραπάνω, θα φέρουμε στο μυαλό μας «μπαμπάδες» που έκαναν το μεγαλύτερο κακό στα παιδιά τους, άλλους που κακοποίησαν τις κόρες τους και άλλους που απλώς διατηρούν μια αδιαφορία για το πού και με ποιον βρίσκεται το παιδί τους. Ας γιορτάσουμε τους μπαμπάδες που δείχνουν την αγάπη τους με κάθε δυνατό τρόπο!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

212929.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Maria Grazia Chiuri και ο γαλλικός οίκος Dior παρουσίασαν την Πέμπτη το βράδυ ένα show στην ισπανική πόλη Σεβίλλη. H collection άντλησε έμπνευση από τη θρυλική χορεύτρια φλαμένκο Carmen Amaya αλλά και από τις ισπανικές παραδόσεις και την κουλτούρα. Λάτρεψα τα κόκκινα στοιχεία που κυριάρχησα σε πολλά σύνολα αλλά και τις διαφάνειες που επιλέχθηκαν για μοναδικές αέρινες σιλουέτες. Η καλλιτεχνική διευθύντρια επαναπροσδιόρισε το puffer style, επιλέγοντας το όχι μόνο για τα popular jackets αλλά και σε παντελόνια για every day εμφανίσεις. Μετά από τη συγκεκριμένη collection η Chiuri έθεσε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και περιμένουμε από τώρα την επόμενη Cruise συλλογή της, 

Not 

286225394-562591468843520-3610896697303375084-n.jpg
Βαθμολογία: 5/10

Μπορεί τα strappy swimwear να αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του καλοκαιριού αλλά προσωπικά μόνο fun δεν δηλώνω. Πολλή πληροφορία χωρίς να είναι απαραίτητη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντάξουμε τον μαξιμαλισμό και στα σχέδια των μαγιό μας, επιλέγοντας πολύχρωμα prints, gliterry pieces και έντονα χρώματα. Οι minimal γραμμές αναδεικνύουν καλύτερα τη σιλουέτα μας και σίγουρα κολακεύουν κάθε σωματότυπο.


Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-331462181.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Πανέμορφες παραλίες, καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, ειδυλλιακά τοπία κι ένας ζεστός, λαμπερός ήλιος. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς την Ελλάδα. Αυτό είναι το απόλυτο greek summer! Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε γεννηθεί σε αυτόν τον τόπο κι είναι αμαρτία να μην απολαμβάνουμε περισσότερο από όλους αυτά που έχει να μας προσφέρει. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση βρίσκεστε, αυτό που πρέπει να κάνετε φέτος το καλοκαίρι, είναι να απολαύσετε την κάθε στιγμή όπως ακριβώς θέλετε. Πάντα θα υπάρχει ένα μέρος που θα σας προσφέρει όσα χρειάζεστε και ζητάτε. Δημιουργήστε φρέσκες αναμνήσεις μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κι οργανώστε τις πιο fun, τις πιο μαγικές διακοπές ever. Σημασία έχει να είστε ευτυχισμένοι, μαζί με τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Όλα τα άλλα, έχουν πολύ μικρή σημασία...

Not

zimmermann-resort-2022-campaign05-uqTdG.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Απολαμβάνω τις διακοπές μου, σημαίνει αφήνω -πια- πίσω μου όσα με προβληματίζουν, όλα αυτά που ενδεχομένως προκαλούν άγχος, στρες και κακή διάθεση. Αυτό το καλοκαίρι, πείτε ένα μεγάλο «όχι» σε ότι σας επιβαρύνει, αποχαιρετήστε οριστικά τις ανασφάλειες και τα "μη" κι αφεθείτε στις γεύσεις, στις μυρωδιές, σε όλα. Δεν υπάρχει το ιδανικό summer body, δεν υπάρχουν ατέλειες και συγκεκριμένες αναλογίες. Η κάθε γυναίκα, το κάθε σώμα είναι διαφορετικό κι όταν το καταλάβουμε -επιτέλους- αυτό, θα είναι όλα καλύτερα στη ζωή μας!

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

shutterstock-14502549592.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Ζω κι εργάζομαι στην Αυστρία, κάπου ανάμεσα στις μαγικές Άλπεις, που όταν μένεις εκεί σου φαίνονται συνηθισμένες. Όπως άλλωστε τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Παρόλα αυτά το θέμα είναι η δική τους δημόσια υγεία. Πριν από μερικές ημέρες χρειάστηκε να κάνω μια εγχείρηση ρουτίνας και συνειδητοποίησα την πραγματική έννοια του δημόσιου νοσοκομείου σε μια χώρα που έχει να προσφέρει. Η υπηρεσίες, η καθαριότητα, η αμεσότητα, τα φαγητά και η ιδιωτικότητα θύμιζαν κάτι από τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν ήταν οι πετσέτες που αλλάζονταν, όλα τα είδη υγιεινής στο μπάνιο, οι καθημερινές απολυμάνσεις ή οι ευγενέστατες νοσηλεύτριες που ερχόντουσαν πριν καν τις καλέσεις αλλά σίγουρα στη Ελλάδα έχουμε ακόμη να μάθουμε πολλά. Και το κυριότερο; Να συμπεριφερόμαστε.

Not

286888584-759917828474353-7296030190508434673-n1.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Η κ. Λατινοπούλου επιμένει πάντα να προκαλεί μιλώντας για τα σώματα και τις ζωές των άλλων. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν άνθρωποι σαν τη Δανάη Μπάρκα που έχουν μάθει να απαντούν και να επιβάλλουν την πραγματικότητα τους, του σώματος τους, σε όλους όσους την αρνούνται. Γιατί σώματα χωρίς ατέλειες, μπράτσα χωρίς λίπος και πίσω όψη χωρίς κυτταρίτιδα, όλα μαζί, θυμίζουν κάτι από περιοδικό της δεκαετίας των 00s και όχι μια πραγματικότητα του 2022.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

stegi1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

«Η αγάπη κάνει την οικογένεια» αποτελεί το κεντρικό motto της νέας καμπάνιας της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Πριν λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε το αντίστοιχο video, το οποίο μας συγκίνησε και μας έκανε να αντιληφθούμε ακόμη περισσότερο την ανάγκη των ομόφυλων ζευγαριών να αποκτήσουν την δική τους οικογένεια, θέτοντας έντονα το ζήτημα της νομικής τους ανυπεράσπισης. Η Στέγη είναι δίπλα στο Athens Pride και το 2015 είχε κάνει το δικό της coming out, δηλώνοντας και επίσημα την συγκεκριμένη στήριξη. Ας ελπίσουμε ότι ο ισχυρός «θεσμός» θα ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο την Πολιτεία και όλο και πιο πολλοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά στην αγάπη και την αναγνώριση που αναζητούν.

Not

shutterstock-3363275301.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Σε προηγούμενη αναφορά μας είχαμε κάνει λόγο για την θετική εξέλιξη όσον αφορά την υπόθεση επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όμως, παρατηρούμε ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι» από την πλευρά των Βρετανών, όπως το χαρακτηρίζει και η Εφημερίδα των Συντακτών. Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, φαίνεται να προτείνει μια σχέση μοιρασιάς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, ώστε τα γλυπτά τα παρουσιαστούν και στις δύο χώρες με τελική κατεύθυνση το Λονδίνο. H πρόταση αυτή ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στον ελληνικό πολιτικό κόσμο. Άμεση ήταν η απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, λέγοντας: «Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1984 δίνουν διαρκή αγώνα, στη βάση της γραμμής που χάραξε η Μελίνα Μερκούρη, για την οριστική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα με την αμετάκλητη επιστροφή τους από το Βρετανικό Μουσείο στον τόπο τους που είναι η Αθήνα και το Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα και με τις θεμελιώδεις αρχές της UNESCO». Ας ελπίσουμε ότι τα γλυπτά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.