fbpixel

Search icon
Search
Dior Cruise 2023: Η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε ένα show-ωδή στη Σεβίλλη με σιλουέτες εμπνευσμένες από το φλαμένκο
TRENDS & CATWALKS

Dior Cruise 2023: Η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε ένα show-ωδή στη Σεβίλλη με σιλουέτες εμπνευσμένες από το φλαμένκο

Η συλλογή έχει έντονη αίσθηση του χώρου, με βαριά κεντήματα και εκρήξεις χρωμάτων


Ένα χρόνο μετά το εντυπωσιακό show στο Καλλιμάρμαρο, η Maria Grazia Chiuri «προσγειώθηκε» στη Σεβίλλη για να παρουσιάσει την Cruise 2023 collection. Ο οίκος Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια μάς έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στην επιλογή πόλεων μακριά από το «σπίτι» τους για την παρουσίαση των νέων του συλλογών -μία τάση που υιοθετούν όλο και περισσότερα fashion houses. 

Τα μοντέλα φορούσαν περίτεχνα κεντήματα -το σήμα κατατεθέν της Chiuri- και ογκώδεις σιλουέτες, κοσμώντας τα σκαλιά της Plaza de España στη Σεβίλλη. Η συλλογή εμπνεύστηκε από τη θρυλική χορεύτρια φλαμένκο Carmen Amaya, «η οποία μέσα από τη χειρονομία του χορού συνδυάζει δύναμη και ευθραυστότητα. Είναι ικανή να απεικονίσει την ψυχή της Ισπανίας και να ερμηνεύσει μια συνειδητή γυναικεία ιδέα που είναι ο φεμινισμός», εξήγησε η creative director. Ένα ζευγάρι μαυροντυμένων χορευτών άνοιξαν την επίδειξη με φιγούρες flamenco. Στη συνέχεια, γυναίκες χορεύτριες με κόκκινα Dior φορέματα τους ακολούθησαν, ενώ μια ορχήστρα με παραδοσιακή ισπανική μουσική αντηχούσε μέσα στο πλήθος.

dior-4.jpg

Η Plaza de España είναι πλατεία, η οποία βρίσκεται στο πάρκο της María Luisa στη Σεβίλλη στη νότια Ισπανία. Κατασκευάστηκε το 1928 για την Ιβηροαμερικανική Έκθεση του 1929. Είναι εξαιρετικό παράδειγμα της αναγεννησιακής αναγέννησης στην ισπανική αρχιτεκτονική. Σχεδιάστηκε από τον Ζαν-Κλωντ Νικολάς Φορεστί και περιλαμβάνει μια μεγάλη έκταση από κήπους και λεωφόρους. Η πλατεία είναι στολισμένη με πλακόστρωτα συντριβάνια, περίπτερα, τοιχία, λίμνες, φράκτες και εξέδρες. Διαθέτει πλούσια βλάστηση, με φυτείες φοινίκων, πορτοκαλιών, πεύκων και παρτέρια με λουλούδια.

dior2.jpg

Το show ξεκίνησε με μια απλή ασπρόμαυρη εμφάνιση: Ένα λευκό πουκάμισο, σε συνδυασμό με μαύρες τιράντες και παντελόνι. Το σύνολο ολοκληρώθηκε μ' ένα ασπρόμαυρο πόντσο με λευκά κεντήματα και κρόσσια, τα οποία το απογείωναν. Τα looks που ακολούθησαν παρουσίασαν τον ίδιο κλασικό συνδυασμό χρωμάτων, του άσπρου και του μαύρου. Σιγά-σιγά φλογερές αποχρώσεις του κόκκινου άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, συνδυασμένες με neutrals tones αλλά και με κοσμήματα. 

dior3.jpg

Οι σιλουέτες χαρακτηρίστηκαν από ποικιλία. Παρουσιάστηκαν αυστηρά κοστούμια, βαριές φούστες, pieces με έντονο στοιχείο τη δαντέλα, το βελούδο αλλά και πολλά βολάν. Τα καπέλα με επίπεδο γείσο αποτέλεσαν βασικό αξεσουάρ της συλλογής, χαρίζοντας έναν αέρα μυστηρίου. Καθ΄όλη τη διάρκεια του show έγινε αντιληπτό ότι η Cruise collectionc χαρακτηρίστηκε από ένα βασικό συνδυασμό υφών, το λείο σουέτ με την μαύρη δαντέλα. Plus, η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε τη δική της, ανανεωμένη αντίληψη για το puffer υπέροχα jacket αλλά και παντελόνια που κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει στη συλλογή της. Ακόμα ένα στοιχείο που κέντρισε το ενδιαφέρον μας, ήταν οι διαφάνειες, οι οποίες επιλέχθηκαν για φορέματα αλλά και deux-pièces κομμάτια - το μοβ διαφανές φόρεμα μαγνήτισε τα βλέμματα.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω!

Ανατρέξτε στη gallery για να δείτε όλα τα looks!