fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

201055002b-750x900.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η συλλογή την οποία λάτρεψα τελευταία είναι αυτή της Callista Crafts και συγκεκριμένα η σειρά που κυκλοφόρησε με το επετειακό πουγκί, αντλώντας έμπνευση από το 1821 και την πλούσια ιστορία της χώρας μας. Η collection απαρτίζεται από τέσσερα ξεχωριστά χρώματα -ένα μάυρο, ένα μπεζ, ένα lime κι ένα μπορντώ-, όλα τόσο μοναδικά!

Not

unnamed-mGeLs.jpg
Image source: @grecian_chic
Βαθμολογία: 3/10
Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες στην Ελλάδα μας. Μια χώρα που έχει περάσει τόσα πολλά στο πέρασμα των αιώνων και παρόλα αυτά είναι πολλοί αυτοί που δεν την εκτιμούν. Εστιάζουν στα αρνητικά και ξεχνούν το πόσο όμορφη και μοναδική είναι. Αδιαφορούν για τους ανθρώπους της, για τον πολιτισμό της, για το περιβάλλον το οποίο και μολύνουν. Ας την αγαπήσουμε λίγο παραπάνω. Χθες, που ήταν 25η Μαρτίου, σήμερα και κάθε μέρα!

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

knowncrunch1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Knowcrunch ανέλαβε την προσαρμοσμένη εκπαίδευση στελεχών της Johnson & Johnson MedTech. Στελέχη από διαφορετικά τμήματά της παρακολούθησαν ειδική ενδοεταιρική εκπαίδευση πάνω σε διαφορετικές τακτικές του Digital Marketing. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς η επαγγελματική εκπαίδευση της Knowcrunch εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια, ανεβαίνοντας επίπεδα. Στην προκειμένη περίπτωση, στελέχη από διαφορετικά τμήματα της Johnson & Johnson MedTech εκπαιδεύτηκαν πάνω στo LinkedIn και στην συγγραφή άρθρων. H συνεργασία αυτή περιελάμβανε μία σειρά εκπαιδεύσεων που πραγματοποιούνται σε virtual class (live webinar) από τη Knowcrunch.

Not

2020-oscars-winners-brad-pitt1-PDnD5.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Αυτό το weekend είναι αφιερωμένο στη μεγάλη βραδιά των Oscars. Δυστυχώς, αισθάνομαι πως έχει χαθεί λιγάκι το νόημα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού θεσμού. Ίσως σε αυτό να οφείλονται τα δύο χρόνια πανδημίας, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, που έχουν κλονίσει τον πλανήτη. Από την άλλη, πολλές παραγωγές αδικούνται και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή, παρά το γεγονός πως το δικαιούνται και αξίζουν να ακουστούν.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

1920x1080-sciencefestival.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Ως απόφοιτη του Κολεγίου Δελασάλ μόνο χαρούμενη θα μπορούσα να νιώσω για τις υπέροχες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το σχολείο μου. Αυτή τη φορά την Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, και ώρα 10:30 έως 14:00, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανοίγει τις πόρτες του, με μια «Ημέρα Γνωριμίας» - Open Day, και καλεί το κοινό της πόλης στο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, με τίτλο: «De La Salle Science Festival». Όλοι οι παρευρισκόμενοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια όμορφη μέρα, επιλέγοντας τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν. Αναμέσα τους θα συαναντήσετε εργαστήρια και πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και επαυξημένης πραγματικότητας, για παιδιά όλων των ηλικιών, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική στην εκπαίδευση, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου κ.ά. Μην το χάσετε!

Not

207a5e7ae63b15db9caf48a8a36f57b9.jpeg

Βαθμολογία: 6/10

O ερχομός της άνοιξης μας έχει γεμίσει με αισιοδοξία κι έχει απογειώσει τη διάθεση μας. Παρόλα αυτά για ακόμα μία χρονιά αντιλαμβανόμαστε ότι το περιβάλλον και το κλίμα βάλλονται. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι θερμοκρασία ήταν σε χαμηλά επίπεδα, και ξαφνικά μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα αθξήθηκε απότομα. Μήπως τελίκα όλα αυτά για τα οποία φωνάζουν οι επιστήμονες εδώ και χρόνια είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζαμε; Θα σταματήσουν όντως να υπάρχου ενδιάμεσες εποχές; Προλαβαίνουμε να αλλάξουμε κάτι; Σκέψεις που όλοι θα πρέπει να κάνουμε αν επιθυμούμε μια υψηλή ποιότητα ζωής.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

unnamed-dx9VI.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Natalie Portman ίδρυσε τη δική της ποδοσφαιρική ομάδα και πριν από μερικές ημέρες, την είδε να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο γήπεδό της στο Λος Άντζελες, σε μία ιστορική στιγμή. Πρόκειται για μία γυναικεία, ποδοσφαιρική ομάδα και πραγματικά, διαβάζοντας λίγα περισσότερα πράγματα γι᾽αυτή την απόφαση της ηθοποιού, αισθάνθηκα την ανάγκη να της πω ένα μεγάλο «μπράβο». Γιατί ασχολήθηκε, γιατί ενδιαφέρθηκε, γιατί κινητοποιήθηκε με τον τρόπο που αυτή μπορούσε. Προσωπικά, αγαπώ το ποδόσφαιρο κι αφιερώνω σημαντικό χρόνο της καθημερινότητάς μου σε αυτό τα τελευταία χρόνια και ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα κι οι καταστάσεις για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο. Όμως, ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουν όλες αυτές οι αθλήτριες όλα όσα τους αξίζουν και να στραφούν τα πράγματα επάνω τους. Βαθιά υπόκλιση στην Natalie Portman λοιπόν...

Not

unnamed-k5KCp.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Πριν από μερικές ημέρες ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ξανά το... θαύμα του και «πέταξε» στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με ένα άλμα στα 8.55. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και τρίτη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας αθλητής πρόσθεσε έτσι ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή του, που είναι πια κάτι παραπάνω από γεμάτη κι είδε ξανά τα φώτα να στρέφονται επάνω του. Μέχρι την επόμενη διάκριση... Γιατί αυτό συμβαίνει. Χαιρόμαστε με τα επιτεύγματα αυτών των αθλητών, ασχολούμαστε για 2-3 ημέρες και μετά, τους αφήνουμε στην τύχη τους. Να προπονούνται υπό αντίξοες συνθήκες, να παλεύουν και να ξεπερνούν απίστευτα εμπόδια. Μήπως πρέπει τα λόγια να γίνουν πράξεις -επιτέλους- και να τους βοηθήσει πραγματικά η πολιτεία, παρέχοντάς τους αυτά που αξίζουν και χρειάζονται;

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

qb-intro-m-410x257-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η apivita σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία δωρίζει το 1% των πωλήσεων της σειράς Queen Bee στο Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «Η Κυψέλη» των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας. Με το σύνθημα «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ APIVITA ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ», η σειρά προϊόντων Queen Bee επιστρέφει αξία στη φύση υποστηρίζοντας μελισσοκόμους και βασιλοτρόφους να αναπτύξουν νέα μελίσσια. Αυτή η κίνηση αποδεικνύει έμπρακτα πως το σημαντικότερο κομμάτι της επιχειρηματικότητας είναι αυτό που τελικά καταλήγει έμπρακτα στον ίδιο τον καταναλωτή, τη στιγμή που το χρειάζεται περισσότερο.

Not

content-covers-101.png

Βαθμολογία: 3/10

Όσο μένεις εκτός τόσο κάποια πράγματα μοιάζουν σαν να μην ταιριάζουν καθόλου με την πραγματικότητα. Ένα από αυτά η εγχώρια ειδησεογραφία που έχει μάθει να τρομοκρατεί και να μένει μονίμως στα αρνητικά. Λίγος καιρός εκτός της Ελληνικής πραγματικότητα πιστεύω πως θα έκανε καλό σε όλους όσους περιμένουν μπροστά από τις τηλεοράσεις και πάνω από τα κινητά τους την τελευταία ζοφερή είδηση. Δίνοντας περισσότερο χώρο στις ευλογίες της ζωής και λιγότερο σε οτιδήποτε άλλο, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε περισσότερες.