fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

lesconnaisseurs-baobab.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Aπο το εορταστικό πνεύμα των ημερών δεν μπορούν να λείπουν τα αρωματικά κεριά χώρου που προσδίδουν με τα μεθυστικά τους αρώματα νότες αισθησιασμού στην ατμόσφαιρα.Η συλλογή Baobab που μπορούμε να βρούμε στο κατάστημα Grigio είναι αυτό που λέμε η απόλυτη πολυτέλεια. Με μοναδικές ευωδιές που χαρακτηρίζουν τον χώρο θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κι ένα απίθανο δώρο για τις γιορτές που καταφθάνουν. 

Not

0a1fdf871d8e75dd36850f2760cfbef8.jpg

Βαθμολογία: 2/10

H αίσθηση ότι μετά από τόσες μέρες lockdown η υπόλοιπη ζωή μας θα συνεχίσει έτσι άχρωμη και άνυδρη. Ελπίζω ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι διαφορετικές και ότι θα αρχίσει να «φαίνεται» το τέλος όλης αυτής της δύσκολης περιόδου που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-3709.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του πιο λαμπερού μήνα του χρόνου, κατάλαβα ακόμα περισσότερο πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα φέτος. Υπό άλλες συνθήκες, οι δρόμοι της πόλης θα ήταν γεμάτοι τώρα. Όμως, δεν παύει να βρισκόμαστε μια ανάσα μακριά από τα Χριστούγεννα -όσο πρωτόγνωρα κι αν τα γιορτάσουμε αυτήν τη φορά! Μοιράστε αγάπη για να πάρετε κι εσείς πίσω κι εκτιμήστε όσα έχετε, χωρίς να ζητάτε συνεχώς περισσότερα. Άλλωστε, η χρονιά αυτή απέδειξε σε όλους μας πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμάμε τα πάντα γύρω μας. Τους ανθρώπους, την υγεία μας, τα προσωπικά μας πράγματα και τελικά την ίδια τη ζωή. Ας κάνουμε αυτόν το μήνα πιο ξεχωριστό από όλους τους υπόλοιπους κι ας είναι αυτή η αφορμή για να ομορφύνουμε λιγάκι το 2020. Feel the magic in the air!

Not

img-3703.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Το “To the Lake” είναι άλλη μια σειρά του Netflix που παρακολούθησα αυτές τις ημέρες του lockdown. Ωστόσο, δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ίσως επειδή οι εικόνες ήταν αρκετά σκληρές και η περίοδος αυτή επιβάλει κάτι πιο αισιόδοξο. Αντιμέτωπη με το τέλος του πολιτισμού μετά το ξέσπασμα μιας επιδημίας, σε αυτήν τη σειρά μια ομάδα ανθρώπων διακινδυνεύει τη ζωή, τους αγαπημένους -και την ανθρωπιά- της σε έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης. Εικόνες που μαρτυρούν την αγωνία και τον πόνο, ιστορίες που ανακαλύπτονται και μια στάλα ελπίδας για ένα αύριο μακριά από όλα αυτά που αναγκάστηκαν να βιώσουν. Πρωταγωνιστούν: Kirill Käro, Maryana Spivak, Aleksandr Robak κ. ά.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

image003.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Όπως για όλους τους υπόλοιπους έτσι και για τον Άγιο Βασίλη, αυτή η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά. Πνιγμένος μέσα σε μακροσκελείς Χριστουγεννιάτικες λίστες και ευχές, πήρε για μια στιγμή τα μάτια του απ’ το δρόμο για να τσεκάρει τα τελευταία μηνύματα, και μπαμ, το έλκηθρο του έσκασε βαθιά μέσα στο χιόνι, εκτοξεύοντας τον Άγιο Βασίλη μακριά. Ευτυχώς, η ομάδα των βοηθών του θα αναλάβει τις εορταστικές παραδόσεις όσο εκείνος θα αναρρώνει.

Το κόκκινο outfit του Άγιου Βασίλη και οι διακριτικές ενδείξεις ξεχωρίζουν πάνω στο λευκό καντράν και το ασορτί χιονισμένο λουρί του μοναδικού Χριστουγεννιάτικου σχεδίου της Swatch. Αυτό το ρολόι περιορισμένης κυκλοφορίας είναι απλό, κομψό και θα ταιριάξει τέλεια με τα γιορτινά σας πουλόβερ, φέρνοντας μας ακόμα πιο κοντά στη γιορτινή περίοδο. 

Not

bf984764dd90d001e8b7b0f1271bd35d.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Ο Δεκέμβριος ήταν πάντοτε ο αγαπημένος μου μήνας. Πέραν του ότι έχω τα γενεθλιά μου, αγαπούσα από μικρή τα Χριστούγεννα κι ότι αυτά "έφερναν" μαζί τους τόσο από συναισθήματα όσο κι από δώρα. Ο φετινός θα είναι διαφορετικός και ιδιαίτερος. Παρόλα αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούριες και όμορφες αναμνήσεις ασχέτως των συνθηκών. Μακάρι να γίνουν όλα σύντομα, όχι όπως πριν, αλλά χωρίς τόσο αγωνία και στεναχώρια.  

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

vaccination-program.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πως είναι συνταγματική η διαγραφή παιδιών, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν, από παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Αυτό, καθώς το κράτος οφείλει να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Πιο συγκεκριμένα η αρχή έγινε από δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας όπου και διαγράφηκαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις προς τους γονείς τους εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν για τις γνωστές παιδικές ασθένειες. Κάποιοι το λένε ολοκληρωτισμό, εγώ θα υπογραμμίσω και θα υπογράψω πως είναι θέμα υγείας, παιδείας και ειδικής εκπαίδευσης. 

Not

aliceskinner.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Εδώ και αρκετό καιρό ακολουθώ τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες» στο Ιnstagram. Αν και πολλοί θεωρούν πως ο φεμινισμός του σήμερα ακολουθείται από σκισμένους στηθόδεσμους όπως έβλεπαν σε πορείες μιας άλλης εποχής, η υπέροχη Νεφέλη πετυχαίνει καθημερινά να αποδεικνύει πως κάνουν λάθος. Έτσι και τώρα μέσα από ένα διαφορετικό post για το Diego Maradona αποκάλυψε μια διαφορετική πλευρά της κοινωνίας. Αυτή που αγνοεί περιστάσεις, αυτή που συγκαλύπτει συμπεριφορές και κυρίως αυτή που δε διαφωνεί μέσα από το διάλογο αλλά επιμένει -ανυπόστατα- να μάχεται υπέρ ενός θεού που τελικά δεν ήταν και τόσο άγιος. Μπράβο σου Νεφέλη, εμείς είμαστε μαζί σου.