fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

unnamed-IrZql.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ανυπομονώ για την πολυσυζητημένη μικρού μήκους ταινία του Pedro Almodóvar "The Human Voice” που πρόκειται να προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας μεταξύ 2-12 Σεπτεμβρίου και αποτελεί το ντεμπούτο του στην αγγλική γλώσσα. Σύμφωνα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, τη ταινία θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά και την περιγράφει ως «μια πολύ δωρεάν προσαρμογή του αρχικού θεατρικού έργου του Jean Cocteau, το οποίο ο Pedro Almodóvar ονειρεύεται εδώ και δεκαετίες. Αφηγείται την ιστορία μιας απελπισμένης γυναίκας την οποία υποδύεται η υπέροχη Tilda Swinton, που περιμένει το τηλεφώνημα του εραστή που μόλις την εγκατέλειψε. Σηματοδοτεί την πρώτη φορά που γυρίζει τα Pedro Almodóvar στα Αγγλικά. Το "The Human Voice" είναι η συνέχεια του Almodóvar για τον νικητή των Καννών "Pain and Glory", το οποίο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ για την καλύτερη διεθνή ταινία μεγάλου μήκους νωρίτερα φέτος ενώ είναι εντυπωσιακό ότι η παραγωγή ξεκίνησε μόλις τον περασμένο μήνα.

Not

shutterstock-652028218.jpg



Βαθμολογία: 1/10

Η κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες αποτελεί πραγματικότητα και μας χαλάει τα σχέδια για αυτό το σαββατοκύριακο, ειδικά εάν σκοπεύουμε να βρεθούμε σε κάποια κοντινή παραλία με τα δικά μας πρόσωπα ή πρόκειται να πάμε διακοπές σε ένα αγαπημένο μας νησί. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σκηνικό θα αλλάξει και θα βρούμε και πάλι τη χαρούμενη και καλοκαιρινή μας διάθεση. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

71mvatnupjl-ss500.jpg


Βαθμολογία: 9/10

Σε μια από τις πολλές μου περιηγήσεις στην πλατφόρμα του YouTube, βρέθηκα μπροστά από το super fresh τραγούδι της Beyoncé που τιτλοφορείται ως “My Power”. Πατώντας το play button, κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για έναν ήχο τελείως διαφορετικό από αυτόν που είχαμε συνηθίσει την εκρηκτική Αμερικανίδα τραγουδίστρια, σαν να πέρασε σε ένα next level της μέχρι τώρα πορείας της. Είναι αυτό που λέμε «έξω από τα νερά της». Παρά το γεγονός αυτό, σε ανύποπτο χρόνο μου κινήθηκε το ενδιαφέρον να ακούσω τη συνέχεια του κομματιού μέχρι να φτάσω στο τέλος κι εύκολα κατανόησα πόσο unique ήταν ο ήχος και οι στίχοι που περνούσαν από τα ακουστικά μου. Ένα απόλυτα σύγχρονο beat που συνδυάζει ethnic μουσικές, είναι αυτό που εντάσσει την Beyoncé σε κάτι το καινοτόμο μουσικά που «κουμπώνει» ιδανικά με τις αλλαγές που φέρνει η βιομηχανία του τραγουδιού και συμπληρώνει με τον τέλειο τρόπο τις περισσότερες περιστάσεις στις ζωές μας. Queen B is back!

Not

shutterstock-540556594.jpg


Βαθμολογία: 3/10

Στις καλοκαιρινές βόλτες μου στους τσιμεντένιους δρόμους του κέντρου της πόλης, τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ να ξεφεύγει το μάτι μου στα παλιά κτίρια που παραμένουν ανεκμετάλλευτα στο πέρας την δεκαετιών. Αναφέρομαι στις ιστορικές -και μη- κατοικίες που χαρίζουν επιβλητικές εικόνες στη θέασή τους από κάθε περιηγητή και προσδίδουν μια vintage classic αύρα που αναβιώνει μνήμες και στιγμές του μακρινού παρελθόντος. Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι πως όλα αυτά τα κτίρια χάνουν αρκετή από τη σημασία τους και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος που να εκμεταλλευτεί την παρουσία τους για κάτι fresh στην πόλη, διατηρώντας όμως όλη την αναδρομή σε άλλες εποχές που αποτελεί ζητούμενο σήμερα και πάντα. Το «κόκκινο σπίτι», η βίλα Αχμέτ Καπαντζή, η Ροτόντα και η Μόνη Βλατάδων είναι λίγα μόνο από τα διατηρητέα κτίρια του αστικού τοπίου που έχουν λάβει νέα μορφή, είτε στεγάζουν αρχαιολογικούς χώρους, είτε κάτι τελείως διαφορετικό -όπως ένα νεοκλασικό καφέ με αρχοντικό design, γραφεία επιχειρήσεων, ακόμα και καταστήματα ένδυσης. Παρά το γεγονός αυτό, είναι τόσα πολλά αυτά που δεν έχουν αξιοποιηθεί δεόντως, αφήνοντας ανοιχτή προς τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες μόνο την εξωτερική τους όψη, που με τα χρόνια ολοένα κι αλλοιώνεται. Ας εκμεταλλευτούμε όσα μας έχει αφήσει το παρελθόν για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που συνδέεται η σύγχρονη εποχή με το χθες, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που δε θα είναι ούτε στιγμή απαρατήρητο!

Νίκος Αγγελής Άνθης

Hot

screen-shot-2020-07-31-at-10757-pm0.jpg



Βαθμολογία: 10/10

Το «Black Is King» είναι το νέο visual album της Beyoncé, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 31 Ιουλίου του 2020 μέσω του καναλιού Disney+. To συγκεκριμένο μουσικό δημιούργημα λειτουργεί σαν καλλιτεχνική συνέχεια του album, που κυκλοφόρησε η τραγουδίστρια το 2019, με τίτλο «The Lion King: The Gift», το οποίο αποτέλεσε το soundtrack για το remake της ταινίας «The Lion King». Ένας πολύ νέος Αφρικανός βασιλιάς ξεκινά ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Κατά την διάρκεια του επικίνδυνου αυτού ταξιδιού βρίσκεται αντιμέτωπος με την προδοσία, την αγάπη, την μοναξιά και την αυτοπραγμάτωση. Μέσα από την συγκεκριμένη δοκιμασία θα βγει πολύ πιο δυνατός και θα προσπαθήσει εν τέλει να διεκδικήσει τον θρόνο, που δικαιωματικά του ανήκει. Η μουσική αυτή ταινία, καταφέρνει με όπλα την υψηλή αισθητική και το αστείρευτο ταλέντο της super star, να δώσει φωνή και βήμα στην μαύρη κοινότητα, η οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζει να δεινοπαθεί στο βωμό της λευκής υπεροχής. Η πλοκή της υπόθεσης αντλεί πολλά στοιχεία από την εμβληματική ταινία της Disney, «The Lion King». 

Not

dangerous-lies-movie-review-2020.jpg



Βαθμολογία: 2/10

Το «Dangerous Lies» είναι ένα θρίλερ του Netflix, αμερικανικής παραγωγής, που κυκλοφόρησε στη δημοφιλή πλατφόρμα στις 30 Απριλίου του 2020. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Michael Scott, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Camila Mendes, Jamie Chung, Jessie T. Usher, Cam Gigandet, κ. ά. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η Katie, μία νεαρή οικονόμος, η οποία μετά τον θάνατο του ευκατάστατου ηλικιωμένου που φρόντιζε για μικρό χρονικό διάστημα, βρίσκεται να κληρονομεί την τεράστια περιουσία του. Ωστόσο, πίσω από αυτή την φαινομενικά γενναιόδωρη πράξη του βρίσκονται πολλά επικίνδυνα μυστικά. Το συγκεκριμένο φιλμ παρότι είχε μία ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα «βυθίστηκε» εν τέλει μέσα στα κλισέ και στις πεπατημένες οδούς του είδους. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά μπορεί κανείς να φανταστεί τη συνέχεια και το τέλος της ιστορίας, χάνοντας κάθε ίχνος αγωνίας και ανυπομονησίας. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

smoothies.jpg



Βαθμολογία: 10/10

Όταν το θερμόμετρο χτυπάει... κόκκινο, όλοι μας ψάχνουμε τρόπους για να δροσιστούμε. Όταν αυτοί συνδυάζουν την απόλαυση με την φρεσκάδα, τότε αναμφίβολα το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό. Αγαπημένη συνήθεια πλέον για μένα, αποτελούν τα smoothies, που έχουν μία καλή θέση στην καθημερινότητά μου. Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συνταγές, επιλέγω τα φρούτα που μου αρέσουν, ανάλογα με τη διάθεσή μου, προσθέτω λίγο almond milk και αρκετό πάγο, για να είναι κρύο το ρόφημά μου και το απολαμβάνω συνήθως το πρωί. Extra tip: Προσθέστε στο smoothie σας λίγο κακάο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές τόσο για τον οργανισμό, όσο και για την εξωτερική μας εμφάνιση και θα το λατρέψετε!

Not 

paralia.jpg



Βαθμολογία: 1/10

Αν κάτι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας και το μαθαίνουμε από παιδιά, είναι ότι δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να αφήνουμε σκουπίδια στην παραλία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει πάντα να σκέφτεται και τον διπλανό του. Μου έκανε τεράστια έκπληξη το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν βρέθηκα σε μία παραλία στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής κι αντίκρισα κάθε είδους αντικείμενο πεταμένο στην αμμουδιά. Εικόνα αποκαρδιωτική, που σε βάζει σε σκέψεις... Την ίδια ώρα, με τον Covid-19 να επιστρέφει και πάλι στις ζωές μας -αν έφυγε ποτέ- δεχόμαστε καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα και πληροφορίες, για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούμε και όλα όσα οφείλουμε να προσέχουμε. Μήπως τελικά σε κάποιο σημείο πρέπει γενικότερα να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα και να μάθουμε ξανά τους βασικούς κανόνες για να προχωρήσουμε; Ίσως...

Εύα Βαλαμβάνου

Hot

athensisback-og2.png


Βαθμολογία: 9/10

Μια πολύ έξυπνη και χρήσιμη πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ώστε να ξαναζωντανέψει η Αθήνα μετά το lockdown. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και πολιτιστικοί φορείς των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων της Αθήνας και να προβάλλουν τις προσφορές τους. Το project ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου και θα τρέχει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Έτσι, αν έχετε επιχείρηση μπείτε στο www.athensisback.gr και δηλώστε συμμετοχή.

Not

sns-removal-kylie-jenner-p.jpg


Βαθμολογία: 2/10

Συμφωνώ ότι τα μακριά νύχια κολακεύουν πολύ τα δάχτυλα. Ειδικά αν η δουλειά μας είναι τέτοια, που πολλοί εστιάζουν στα δάχτυλά μας, το gel ή το ακρυλικό φαντάζει η ιδανική λύση. Αψεγάδιαστα νύχια για δύο, at least, εβδομάδες. Ωστόσο, μιλώντας εκ πείρας, δεν είναι και η τέλεια μέθοδος. Καλό είναι λοιπόν να αφήνουμε φυσικά τα νύχια μας να μακρύνουν και αν θέλουμε ένα extra boost βάζουμε θεραπεία. Τη θεραπεία την ανανεώνουμε μέρα παρά μέρα και κάθε 4 μέρες την αφαιρούμε με ασετόν και την ξαναβάζουμε. Και ο λόγος για να αποφύγετε τα τεχνητά νύχια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι γιατί μπορεί να εμφανιστούν μύκητες και σε προχωρημένη κατάσταση, ακόμα και μούχλα, λόγω της υγρασίας που συγκεντρώνεται κάτω από το νύχι. Τέλος, αν θέλετε να προχωρήσετε στα πρόσθετα νύχια οπωσδήποτε, να θυμάστε ότι μετά από μία το πολύ δύο συντηρήσεις, πρέπει να τα αφήσετε γυμνά για να δυναμώσουν. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

51eccfb0-0a0e-4a4d-9def-cc2e0b5f6180.jpeg



Βαθμολογία: 10/10

To brand Havaianas παρουσιάζει τη συλλογή Tradi Zori, κάνοντας μια καινοτόμα και πρωτοποριακή επανασχεδίαση του εμβληματικού σχήματος των Flip Flops. Στις 30 Ιουλίου 2020 του, τo brand Havaianas, παγκοσμίως γνωστό για την κατασκευή flip flops και σανδαλιών, καθώς και για τη βραζιλιάνικη καταγωγή του, παρουσιάζει την καινοτόμα επανασχεδιάση του κλασικού σχήματος των flip flops, τη συλλογή Tradi Zori.

Το 1962, το brand Havaianas έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα ιαπωνικά σανδάλια με την ονομασία Zori, των οποίων η σόλα ήταν φτιαγμένη από άχυρα ρυζιού, δημιούργησε τις σαγιονάρες με τις πιο πετυχημένες πωλήσεις παγκοσμίως, που είχαν την ονομασία “The Tradicional”. Για να τις προσαρμόσει στο ζεστό κλίμα της Βραζιλίας και κυρίως λόγω των παραλιών, το brand άλλαξε το υλικό κατασκευής της σόλας, αντικαθιστώντας το με το πολύ ανθεκτικό καουτσούκ. Σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, το brand Havaianas έρχεται πιο κοντά στις ρίζες του και παρουσιάζει ένα νέο, unisex και καινοτόμο μοντέλο -το Tradi Zori.

Ένα μοντέλο που συνδυάζει τέλεια το αυθεντικό στιλ της Havaianas Tradicional με τα ιαπωνικά σανδάλια Zori. Το Tradi Zori παντρεύει δύο διαφορετικούς πολιτισμούς δημιουργώντας ένα flip flop που ξεπερνάει τα στεγανά της παραλίας και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε τη μόδα και τις βόλτες στην πόλη. Έχοντας ένα μοναδικό στο είδος του τετράγωνο σχήμα, διαθέτει ένα τριπλό στρώμα EVA, σόλα από καουτσούκ και λουράκι από ύφασμα που προσφέρει εξαιρετική άνεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεγάλη σταθερότητα στο πάτημα.

«Το Tradi Zori αντιπροσωπεύει το μέλλον για το brand Havaianas. Αμφισβητούμε την ιδέα ότι τα flip flops προορίζονται μόνο για την παραλία, πυροδοτώντας την αλλαγή αυτής της αντίληψης», αναφέρει η Fernanda Romano, Havaianas Global Marketing Director. «Ενώ αποτίνει φόρο τιμής προς την κληρονομιά του brand, αυτό το νέο μοντέλο και σχήμα είναι μια δραστική αλλαγή σε σύγκριση με τα κλασικά σχέδια Havaianas και παρουσιάζει πραγματικά μια νέα μορφή πολιτιστικής έκφρασης».

«Η δημιουργική διαδικασία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκανα στην Ιαπωνία, όπου είδα αρκετούς ανθρώπους να φορούν Zoris με παραδοσιακά κιμονό στο Τόκιο. Έχοντας υπόψη την προέλευση του brand και την άμεση σύνδεσή που έχει με την Ιαπωνική κουλτούρα, μου ήρθε αμέσως η έμπνευση να επαναδημιουργήσω το ζευγάρι Zori για το brand Havaianas και να επαναφέρω την ιδέα, σε μια μοντέρνα εκδοχή και σε άλλες μεγάλες αστικές πόλεις ανά τον κόσμο. Το μοντέλο Tradi Zori είναι ένας πραγματικός επαναπροσδιορισμός για όλη την κατηγορία των flip flops». - Leonardo Boin Fujisaka, Havaianas Shapes & Footwear Design Manager

Η νέα συλλογή Tradi Zori θα είναι διαθέσιμη σε εφτά αποχρώσεις, έχοντας ως πηγή έμπνευση τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς χρωμάτων κατά τη διάρκεια της ιστορίας του brand Havaianas. Στην Ελλάδα η συλλογή Tradi Zori θα διατίθεται αποκλειστικά στο www.havaianas.com και στο SaintSoles, www.saintsoles.com.

Not 

c5b9d940-06c3-4fdd-b459-d7880f481103.jpeg



Βαθμολογία: 5/10

Είναι γνωστό ότι στον χώρο της μόδας οι τάσεις έρχονται και φεύγουν με ταχύτατους ρυθμούς και καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε να τις προλάβουμε. Όλες οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα και ενημερώνονται συνεχώς γι' αυτήν προσπαθούν να εντάξουν τα hot trends στις καθημερινές τους εμφανίσεις τόσο στα city όσο και στα beach looks τους την περίοδο που διανύουμε. Καλώς ή κακώς δε γίνεται όλα να ταιριάζουν σε όλους, πολύ απλά γιατί η καθεμία από εμάς είναι διαφορετική. Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεκινήσετε να διαλέγετε αυτά που αρέσουν σ’ εσάς και που αντιπροσωπεύουν το χαρακτήρα σας και όχι αυτά που είναι απαραίτητα τάσεις. Όταν φοράμε κάτι, με το οποίο δε νιώθουμε άνετα και δεν ταιριάζει στη προσωπικότητά μας, αυτό μοιάζει ξένο επάνω μας και χάνει όλη του τη λάμψη. Για όσο καλοκαίρι έχει απομείνει κάντε έναν υπολογισμό και ανακαλύψτε τα ρούχα και τα μαγιό που θα σας κάνουν να αισθανθείτε υπέροχα μέσα σ’ αυτά!

Μαρία Κουτσάκα

Hot

i-katsarida-9789601686455-1000-1441499.jpg



Βαθμολογία: 9/10

Ένα από τα βιβλία που διάβασα αυτές τις μέρες και με ενθουσίασε ήταν η Κατσαρίδα του Ian McEwan, που εμπνέεται από τα γεγονότα του περιβόητου Brexit και δημιουργεί μια αλλόκοτη ιστορία παρουσίασης των γεγονότων. Story: O Τζιμ Σαμς έχει υποστεί μια μεταμόρφωση. Στην προηγούμενη ζωή του ήταν ένα πλάσμα άλλοτε αγνοημένο και άλλοτε μισητό, τώρα, όμως, στη νέα του ενσάρκωση, είναι ο πιο ισχυρός άνδρας στη Βρετανία. Αποστολή του είναι να υλοποιήσει τη βούληση του λαού. Δε θα επιτρέψει να μπει τίποτε στον δρόμο του: ούτε η αντιπολίτευση ούτε οι διαφωνούντες μέσα στο κόμμα του, ούτε καν οι κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. 

Με την ευφυΐα, τη διορατικότητα και το κατεδαφιστικό χιούμορ που τον χαρακτηρίζουν, ο Ian McEwan αποτίνει φόρο τιμής στο πιο διάσημο έργο του Φραντς Κάφκα για να μιλήσει όχι μόνο για το Brexit, αλλά και για έναν κόσμο παραδομένο σε επικίνδυνους, λαϊκιστές δημαγωγούς. 

Not

115899423-3134076693314587-1843622906535434028-n.jpg

Image Source: @caradelevingne

Βαθμολογία: 0/10

Οι μάσκες μπορεί να είναι υποχρεωτικές για όλους και πλέον σε κάθε κλειστό χώρο, αλλά είναι απογοητευτικό το πόσοι πολλοί παραβάτες εντοπίζονται καθημερινά και βλέπουμε να κυκλοφορούν εκεί έξω. Πέραν αυτού, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι, οι οποίοι βάζουν τελείως λανθασμένα τη μάσκα τους -είτε κάτω από το πηγούνι είτε αφήνοντας τη μύτη τους ακάλυπτη- με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή όσο και των υπολοίπων που υπάρχουν τριγύρω τους. Πόσα κρούσματα λοιπόν θα πρέπει να υπάρξουν και πόσα σχετικά διαφημιστικά spots με οδηγίες εφαρμογής της μάσκας για να μάθουν όλοι να τη φοράνε σωστά;