fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε αυτές τις χώρες
ESCAPE

Οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε αυτές τις χώρες

Αυτά είναι τα μέρη όπου οι κάτοικοι βιώνουν ένα εξαιρετικό επίπεδο ζωής


Κάθε χρόνο δημοσιεύονται αρκετές έρευνες που έχουν ως κεντρικό θέμα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε διάφορες χώρες του κόσμου, με γνώμονα το ποσοστό άγχους, το προσδόκιμο ζωής και την κοινωνική πρόνοια που απολαμβάνουν οι κάτοικοι. Όπως επίσης σημαντικό κριτήριο είναι κατά πόσο η ανάπτυξη ενός μέρους συνάδει με την ευτυχία των όσων μένουν εκεί. Έτσι και φέτος, το παράρτημα των Ηνωμένων Εθνών όπου ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δημοσίευσε την "Παγκόσμια λίστα της Ευτυχίας" -όπως οι ίδιοι την ονομάζουν.

Φινλανδία xwres1.jpg


Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η Φινλανδία, για δεύτερη χρονιά βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη όσον αναφορά το ποσοστό ευτυχίας των κατοίκων. Βέβαια, είναι γνωστό πως έχει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως, το οποίο έχει ως βάση την έρευνα και την παρατήρηση ως μέθοδο εκμάθησης, έτσι οι μαθητές είναι πιο χαρούμενοι και μπορούν να κατανοήσουν ευκολότερα τα μαθήματα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, που βρίσκεται και για το 2019 στην υψηλότερη θέση.

Δανία xwres2.jpg

Η Δανία από την άλλη, σκαρφάλωσε φέτος από την τρίτη στη δεύτερη θέση για ποικίλους λόγους. Βασικό κριτήριο γι'αυτό ήταν ο σεβασμός ολόκληρης της χώρας στον πλανήτη, αφού θεωρείται ως το πιο bike-friendly μέρος. Ακόμη, σημαντική είναι η ασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, την οικονομική σταθερότητα, την ελευθερία, το προσδόκιμο ζωής και την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ζωής και της δουλειάς.

Νορβηγίαxwres3.jpg

Τα τελευταία 13 χρόνια, η Νορβηγία δε λείπει ποτέ από αυτήν τη λίστα, καθώς όλοι οι κάτοικοι είναι χαρούμενοι στη χώρα που ζουν και εργάζονται. Όλοι τους αναφέρονται στο εξαιρετικό σύστημα υγείας, στη σταθερότητα της οικονομίας τους και την αξιοποίηση όλων των φυσικών πηγών της. Ακόμη, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση τους, χαρακτηρίζοντας το εισόδημα τους υψηλό και την ποιότητα ζωής τους εξαιρετική. 

Ισλανδίαxwres4.jpg

Οι κάτοικοι της Ισλανδίας θεωρούν πως το μεγαλύτερο ποσοστό της ευτυχίας τους προέρχεται από την ασφάλεια που νιώθουν κατοικώντας εκεί, καθώς προέρχεται από δύο βασικούς λόγους. Αρχικά, όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους αισθάνονται δεμένοι και πάντα βοηθούν τον συνάνθρωπο, ενώ ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτουν ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους, τους επιτρέπει να κάνουν αρκετές εκδρομές μέσα στον χρόνο. 

Ολλανδίαxwres5.jpg

Αν και ο διάσημος ζωγράφος Vincent Van Gogh, δεν συμμερίστηκε πότε την άποψη πως η Ολλανδία είναι ιδανικό μέρος για να ζεις, τα στοιχεία των κατοίκων υποδεικνύουν το αντίθετο. Τα παιδιά σ'αυτήν την χώρα θεωρούνται τα πιο ευτυχισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, η ζωή των ανθρώπων εδώ ξεκινάει βασισμένη σε ιδανικές συνθήκες, δηλαδή ξένοιαστα παιδικά χρόνια. Ακόμη, το επίπεδο ζωής, η ασφάλεια και η υγεία είναι κι αυτά μέρος της ευζωίας όσων μένουν εκεί. 

Ελβετία

xwres6.jpg

Βασικός λόγος για τη θέση που κατέλαβε η Ελβετία είναι το καθεστώς της Άμεσης Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, σ'αυτή την χώρα για όλες τις καίριες αποφάσεις διενεργείται δημοψήφισμα κι έτσι οι κάτοικοι καλούνται να ψηφίσουν αυτοί για το μέλλον τους. Ακόμη, είναι όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι για το υψηλό επίπεδο ζωής που προσφέρεται στους εργαζομένους και για την ασφάλεια που νιώθουν για να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους. 

Σουηδίαxwres7.jpg

Η Σουηδία από την άλλη κάθε χρόνο σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά στη λίστα, καθώς όλες οι κυβερνήσεις έχουν ως στόχο να κάνουν τη ζωή των κατοίκων πιο χαρούμενη. Ξεκινώντας με το γεγονός ότι θεωρείται η καλύτερη χώρα για να ζουν οι γυναίκες, καθώς η ισότητα των κατοίκων προστατεύεται και εφαρμόζεται πιο πολύ από κάθε άλλο μέρος τους κόσμου. Ακόμη, μόλις γεννηθεί ένα παιδί και οι δύο γονείς δικαιούνται 16 μήνες άδεια, στην οποία λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους!

Νέα Ζηλανδία

xwres8.jpg

Η μικρή αυτή χώρα κατέχει πολύ υψηλά ποσοστά χαρούμενων κατοίκων, καθώς η φυσική της ομορφιάς λένε πως δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Πολλές παραλίες, βουνά, όπως επίσης η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της, δημιουργούν αισιόδοξα συναισθήματα στους κατοίκους της. Ακόμη, θεωρείται μία πολύ ασφαλής χώρα να ζει κανείς

Καναδάςxwres9.jpg

Οι λόγοι που ο Καναδάς βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι αρκετοί, με βασικό το αίσθημα ελευθερίας που ισχυρίζονται ότι νιώθουν όσοι ζουν και εργάζονται εκεί. Αυτό προέρχεται από τις κυβερνήσεις, από το φυσικό πλούτο και την καλοσύνη των ανθρώπων σύμφωνα με την έρευνα. Ακόμη, δεν είναι τυχαίο πως οι Αμερικάνοι αποφασίζουν συχνά να ταξιδέψουν εκεί, συνήθως μάλιστα με το ποδήλατό τους, αφού ο φυσικός πλούτος της χώρας ευνοεί τις μεγάλες βόλτες!

Αυστρία

xwres10.jpg


Τέλος, καταλήγουμε στην Αυστρία, η οποία, εκτός των άλλων προτερημάτων της, έχει πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής! Όπως και σε πολλές από τις παραπάνω χώρες, σημαντικός λόγος που βρίσκεται στο top 10 είναι η πλούσια χλωρίδα της, ενώ, όσοι πήραν μέρος στην έρευνα, αναφέρθηκαν και στο εξαιρετικά καλό κρασί που παράγουν εκεί!