fbpixel

Search icon
Search
5  tips για να διατηρήσουμε το μαύρισμα του καλοκαιριού
FACE & BODY

5 tips για να διατηρήσουμε το μαύρισμα του καλοκαιριού

Τα σημαντικά βήματα για να χαρίσουμε διάρκεια στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα μας και το φθινόπωρο


Το καλοκαίρι, εκτός από τις ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, μας χαρίζει την αγαπημένη natural ομορφιά, χάρη στο μαύρισμα. Με την επιστροφή μας στις συνήθειες της καθημερινότητάς μας, παρατηρούμε σταδιακά το σοκολατένιο χρώμα της επιδερμίδας μας να αρχίζει να ξεθωριάζει και να χάνει τη μοναδική του λάμψη. Το golden φυσικό αποτέλεσμα που είχε αποκτήσει το δέρμα μας, αντικαθιστούν σχεδόν τρεις στρώσεις πιο ανοιχτά χρώματα, στοιχείο που αποδεικνύεται αρκετά ενοχλητικό. Όμως, προτού απογοητευτούμε, μπορούμε να βρούμε και να εφαρμόσουμε εκείνους τους τρόπους, με τους οποίους, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το καλοκαιρινό μας μαύρισμα, δίνοντάς του διάρκεια και το φθινόπωρο. 

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 χρήσιμα βήματα, μέσα από τα οποία θα συντηρήσουμε με επιτυχία το αγαπημένο μας tanning!

Ενυδάτωση: Ο number 1 κανόνας

shutterstock-1751758103.jpg

Αποτελεί τη λέξη - κλειδί για την αποτελεσματική διατήρηση του μαυρίσματός μας. Μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα για το δέρμα μας προϊόντα ενυδάτωσης, ώστε να του χαρίσουν μια βαθιά θρέψη. Βody butters, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αιθέρια έλαια, τα οποία ενισχύουν τη φρεσκάδα της επιδερμίδας μας, έχοντας ως "χρυσό" κανόνα την αποτοξίνωση, αλλά και ενυδατικές κρέμες, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, δομούν το τρίπτυχο μιας ολοκληρωμένης περιποίησης. Ας μην αμελήσουμε τη συγκεκριμένη skincare ρουτίνα, καθώς είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει. 

Δροσερό ντους: Η προστασία των natural ελαίων του σώματος

shutterstock-488713945.jpg

Ένα απαραίτητο βήμα στη διαδικασία της φυσικής παράτασης του tanning είναι η χαμηλή θερμοκρασία στο ντους. Το στοιχείο που είναι ανάγκη να γνωρίζουμε είναι ότι το ζεστό νερό έχει την ικανότητα να κάνει το δέρμα μας να χάνει τα φυσικά του έλαια και να το ξηραίνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ξεφλούδισμα και η απομάκρυνση του μαυρίσματος. Επόμενο βήμα, μέσα από το οποίο θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία είναι να εφαρμόσουμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος. 

Απολέπιση: Αυξάνουμε τη λάμψη του δέρματος

shutterstock-1073272457.jpg

Το peeling σώματος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι παρατείνουν αποτελεσματικά το μαύρισμά μας. Τα νεκρά κύτταρα βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματός μας, εμποδίζοντας την φυσική λάμψη του. Γι΄αυτό, λοιπόν, είναι χρήσιμο να τα αφαιρέσουμε, ώστε να φανεί ξανά η sunkissed επιδερμίδα μας. Ακόμη ένα πλεονέκτημα της απολέπισης είναι ότι δεν επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα μελανίνης, τα οποία παράγει ο οργανισμός μας. 

Πίνουμε νερό: Το κριτήριο για ένα υγιές δέρμα

shutterstock-1901833915.jpg

Η κατανάλωση νερού παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνολική καλή υγεία του οργανισμού μας. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το νερό συμβάλλει ενεργά στη μακρά διάρκεια του μαυρίσματος, διατηρώντας το δέρμα μας ελαστικό, λαμπερό και βαθιά ενυδατωμένο. Είναι αναγκαίο να ακολουθούμε ένα καθημερινό πρόγραμμα, στο οποίο να πίνουμε 2 λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Έλαια σώματος με λάμψη: Το αποτελεσματικό booster

shutterstock-1803840574.jpg

Μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ το μαύρισμά μας μέσα από τα αγαπημένα μας body oils, τα οποία έχουν την ιδιότητα να προσδίδουν μια ιδιαίτερη λάμψη στο δέρμα μας, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, ένα ενδιαφέρον καμουφλάζ. Μπορούμε να επιλέξουμε εκείνο που συμβαδίζει ομαλά με τα δικά μας χρώματα και να συντηρούμε και με αυτόν τον τρόπο την ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Ό,τι χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου λίγο ακόμη από το summer tanning.