fbpixel

Search icon
Search
Oι νέες καλύτερες εκθέσεις τέχνης για να παρακολουθήσετε προσεχώς στο Λονδίνο
ARTS & CULTURE

Oι νέες καλύτερες εκθέσεις τέχνης για να παρακολουθήσετε προσεχώς στο Λονδίνο

Κλείστε τώρα τα εισιτήρια σας


Από μεγάλες αναδρομικές εκθέσεις μερικών από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου της τέχνης μέχρι εγκαίνια λιγότερο γνωστών αλλά εξίσου σημαντικών exhibitions που φέρουν την υπογραφή μεγάλων προσωπικοτήτων, αυτά είναι τα art events που δεν πρέπει να χάσετε φέτος στο Λονδίνο

Diva

960.jpg

Μια γιορτή της δύναμης και της επιρροής των πιο θρυλικών ερμηνευτών του κόσμου έρχεται στο V&A αυτό το καλοκαίρι. Εξερευνώντας τον iconic ρόλο της κάθε «ντίβας» στον πολιτισμό και την κοινωνία, αυτή η έκθεση, θα παρουσιάσει τα εξαιρετικά success stories οραματιστριών που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία μέσα από το εξαιρετικό ταλέντο και τις ερμηνείες τους. Θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η έννοια της «ντίβας» έχει γίνει αντιληπτή (τόσο αγκαλιάστηκε, όσο και υπονομεύτηκε) με την πάροδο του χρόνου στους τομείς της όπερας, της θεατρικής σκηνής, της μουσικής και του κινηματογράφου.

Info
: Η Diva έχει εγκαίνια στις 24 Ιουνίου στο V&A South Kensington.

David Hockney: Bigger & Closer

2-7kqsI.jpg

Ο David Hockney οδηγεί το κοινό σε ένα βαθιά προσωπικό ταξίδι μέσα από έξι δεκαετίες δουλειάς του σε αυτήν την έκθεση με αναγνωρίσιμα και λιγότερο γνωστά έργα. Χρησιμοποιώντας προβολές μεγάλης κλίμακας κι ένα πρωτοφανές ηχητικό σύστημα, παρουσιάζει για μια ζωντανή και απέραντη εικόνα του κόσμου - όπως τον βλέπει ο Hockney.

Info: Η έκθεση David Hockney: Bigger & Closer θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου στο Lightroom.

Souls Grown Deep Like the Rivers: Black Artists from the American South

1-nFPAw.jpg

Μια παρουσίαση αριστουργημάτων μαύρων καλλιτεχνών από τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, σε αυτήν την έκθεση αναδεικνύονται οι φρικαλεότητες του πρόσφατου παρελθόντος και του παρόντος της Αμερικής - συμπεριλαμβανομένης της υποδούλωσης, του διαχωρισμού και του θεσμοθετημένου ρατσισμού - μέσα από τα μέσα της γλυπτικής, της ζωγραφικής και των σχεδίων, που κινούνται από τα μέσα του 20ού αιώνα έως σήμερα.

Info: Η έκθεση "Souls Grown Deep Like the Rivers" θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου στο Royal Academy of Arts.

Ai Weiwei: Making Sense

606-980-1a8ea6f3-38d2-484c-b515-4bc8f0c39e5d.jpg

Μια μεγάλη έκθεση που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Ai Weiwei - η πρώτη που θα επικεντρωθεί στο έργο του ως σχόλιο για το design - θα αντικατοπτρίζει τα βασικά του θέματα της τέχνης και του ακτιβισμού, της αξίας και της ανθρωπιάς. Είναι η εξερεύνηση των εννοιών αυτών και η διασύνδεσή τους που τον έχει καταστήσει έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του σήμερα. Το curation συνδυάζει τα διάσημα έργα του μαζί με αντικείμενα που εκτίθενται για πρώτη φορά.

Info: Η έκθεση Ai Weiwei: Making Sense θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου στο Design Museum.

Marina Abramović

maria.jpg

Η πρώτη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρουσιάζει το έργο ζωής της πρωτοπόρου καλλιτέχνιδας - performer θα περιλαμβάνει ζωντανές επανεκτελέσεις μερικών από τα πιο εμβληματικά έργα της. Η Abramović έχει αναμειχθεί στενά στην επιμέλεια της εν λόγω έκθεσης, η οποία καλύπτει πέντε δεκαετίες του έργου της, προσκαλώντας τους επισκέπτες να συναντήσουν οι ίδιοι τη φυσική ένταση, για την οποία έχει γίνει γνωστό.

Info: Η Marina Abramović έχει εγκαίνια στις 23 Σεπτεμβρίου στο Royal Academy of Arts.

Κεντρική φωτογραφία: Ai Weiwei: Making Sense