fbpixel

Search icon
Search
Oι must-see ταινίες του 2023 που πρέπει να προσθέσετε στη watch list σας
ARTS & CULTURE

Oι must-see ταινίες του 2023 που πρέπει να προσθέσετε στη watch list σας

Μεγάλες παραγωγές και καταξιωμένοι ηθοποιοί


Από απολαυστικά blockbusters του Hollywood μέχρι τα indie δράματα εποχής, οι νέες ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε βρίσκονται στην παρακάτω λίστα και εμείς ανυπομονούμε να σας τις παρουσιάσουμε. Μεγάλες παραγωγές με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, εντυπωσιακά σκηνικά και φυσικά μια σειρά από καταξιωμένους αγαπημένους ηθοποιούς σας περιμένουν στις νέες κυκλοφορίες απευθείας από την Πόλη των Αγγέλων...

Chevalier

1-T3IWZ.jpg

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του καταξιωμένου βιολιστή και συνθέτη του 18ου αιώνα Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges, ο οποίος ήταν γιος μίας σκλάβας από τη Γουαδελούπη κι ενός Γάλλου ιδιοκτήτη φυτείας, το δυνατό ιστορικό δράμα του Steven Williams είναι άλλοτε αστείο και σταθερά συγκινητικό. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται υπέροχα ο Kelvin Harrison Jr, ο οποίος είναι απόλυτα χαρισματικός ως Saint-Georges, καθώς και οι Lucy Boynton, Ronke Adekoluejo και Samara Weaving ως οι γυναίκες που τον διαμορφώνουν. Αλλά τίποτα δεν θα σας συγκινήσει όσο τα οπτικά και ακουστικά εφέ και στοιχεία αυτής της κινηματογραφικής «πανδαισίας».

Info: Στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 21 Απριλίου. 

Beau Is Afraid

2-6LEbL.jpg

Όταν η ανατριχιαστική ταινία τρόμου Midsommar βγήκε στις οθόνες το 2019, σύστησε τη πρωτοεμφανιζόμενη Florence Pugh και μετέτρεψε τον Ari Aster στον πιο περιζήτητο indie σκηνοθέτη της γειτονιάς. Η τελευταία του ταινία, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Joaquin Phoenix, είναι ένα σουρεαλιστικό «ταξίδι» στο μυαλό του παρανοϊκού πρωταγωνιστή του, καθώς επεξεργάζεται τον θάνατο της μητέρας του. Περιμένετε ένα cult classic στα σκαριά από τον συγκεκριμένο δημιουργό.

Info: Στους κινηματογράφους από τις 21 Απριλίου.

Are You There God? It’s Me, Margaret

3-bLpua.jpg

Οι λάτρεις της Judy Blume μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι να βγει στις οθόνες η κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού της βιβλίου του 1970 για την ενηλικίωση. Βοήθησε μια ολόκληρη γενιά εφήβων κοριτσιών να κατανοήσουν τις δοκιμασίες και τα βάσανα της πρώιμης γυναικείας ηλικίας - αντιμετωπίζοντας τα πάντα, από την περίοδο μέχρι την προσευχή - και παρέμεινε ένα εγχειρίδιο για την επιβίωση στην εφηβεία. Οι πρωταγωνίστριες Rachel McAdams και Kathy Bates είναι καταπληκτικές σε αυτήν την fun εκδοχή της ταινίας.

InfoΣτις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 28 Απριλίου.

Book Club: The Next Chapter

5-4MOMS.jpg

Το πρώτο μέρος της διάσημης ταινίας, με θέμα μια λέσχη βιβλίου που αναλύει τα λογοτεχνικά πλεονεκτήματα του βιβλίου «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», αποτέλεσε μια μεγάλη επιτυχία που κανείς δεν περίμενε - και όπως φαίνεται, η συνέχεια υπόσχεται να είναι εξίσου διασκεδαστική. Η αρχική σύνθεση της ταινίας από μεγάλες μητριάρχες του Hollywood - η Diane Keaton, η Jane Fonda, η Mary Steenburgen και η Candice Bergen - έχουν επανενωθεί για περισσότερες συγκινήσεις, αυτή τη φορά στην Ιταλία, με τον Andy Garcia και τον Don Jonson να τις συνοδεύουν.

Info: Στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 12 Μαΐου.

Fast X

9.jpg

Αν πρέπει να παρακολουθήσετε μόνο μία ταινία της σειράς Fast & Furious, το Fast X θα πρέπει να είναι αυτή. Οι γνωστοί πρωταγωνιστές των ταινιών Vin Diesel και Michelle Rodriguez επιστρέφουν, μαζί με τα πιο πρόσφατα new entries στο franchise, τις Charlize Theron και Helen Mirren. Αλλά αν οι δύο βραβευμένες με Όσκαρ γυναίκες δεν είχαν ήδη προσδώσει αρκετή εγκυρότητα μέχρι τώρα, τώρα προστίθενται ένα άλλο Οσκαρικό ζευγάρι - η Brie Larson και η Rita Moreno. Οπότε, δέστε τις ζώνες σας και απολαύστε τη βόλτα...

InfoΣτις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 19 Μαΐου.

You Hurt My Feelings

9-6uX0O.jpg

Αναβιώνει τα παλιά πρότυπα μιας αυθεντικής ρομαντικής κομεντί, γραμμένη και σκηνοθετημένη από την αφανή βασίλισσα των γυναικείων ιστοριών, Nicole Holofcener. Η Julia Louis-Dreyfus λάμπει ως Beth, μια συγγραφέας που ακούει τον σύζυγό της (Tobias Menzies) να εκφράζει μια όχι και πολύ κολακευτική γνώμη για το νέο της βιβλίο. Παρακάμπτοντας τα κουρασμένα τροπάρια των σύγχρονων κωμωδιών και αξιοποιώντας το χιούμορ και τη χαρά της αδυναμίας, της γήρανσης και της καθημερινότητας, το "You Hurt My Feelings" μας υπενθυμίζει ότι η ζωή μπορεί να είναι καλή, ακόμη και όταν είναι λίγο κακή.

Info: Στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 26 Μαΐου.