fbpixel

Search icon
Search
Οι most-awaited συναυλίες που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Οι most-awaited συναυλίες που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Θεσσαλονίκη

Αγαπημένοι Έλληνες ερμηνευτές θα μας συνεπάρουν μέσα από τις μοναδικές τους μελωδίες


Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας ετοιμάζονται για μοναδικές εμφανίσεις στην πόλη μας, ταξιδεύοντας με τις μελωδίες τους το κοινό. Στην «εκπνοή» του καλοκαιριού, αλλά και τις πρώτες ημέρες του της νέας σεζόν, δεν είναι λίγοι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στις σκηνές και τα πιο εμβληματικά θέατρα της συμπρωτεύουσας.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Θεσσαλονίκη!

Μιχάλης Χατζηγιάννης, «Εκδρομή 2022», στη Μονή Λαζαριστών

xatzigiannis-korwnoios-mikrofwno-OgJdE.jpg

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, θα μας γεμίσει με όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση για να φτάσουμε προς το τέλος του καλοκαιριού με τον καλύτερο τρόπο. Μαζί του η τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή.

Info: Μονή Λαζαριστών, 24 Aυγούστου στις 21:30.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης "Boléro!" στο Θέατρο Δάσους

718871-XLPlY.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εμφανίζεται στο 8ο Φεστιβάλ Δάσους μ' ένα πρόγραμμα, γεμάτο αγαπημένες μελωδίες και γνωστούς σπανιόλικους και τσιγγάνικους ρυθμούς, σε μία μαγική μουσική βραδιά κάτω από τα αστέρια. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Γάλλος μαέστρος Philippe Forget. Συμπράττει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου. Το πρόγραμμα ξεκινά με το «Ισπανικό Καπρίτσιο» που ο Ρίμσκι-Κόρσακοφ έγραψε γοητευμένος από τη μελωδική λαμπρότητα και το ρυθμικό πλούτο της παραδοσιακής ισπανικής μουσικής, την οποία γνώρισε μέσα από τα ταξίδια του ως αξιωματικός του Nαυτικού.

Info: Θέατρο Δάσους, 27 Αυγούστου στις 21:00.

Νίκος Πορτοκάλογλου, «Ένα Φως Αναμμένο», στη Μονή Λαζαριστών

9985e54d-df72-4e3e-916a-a7325c43a82f1.jpg

Η σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022 υποδέχεται τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τη μουσική παράσταση «Ένα Φως Αναμμένο», την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας, στήνει και φέτος το καλοκαίρι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία του, νέες συνθέσεις, αλλά και διασκευές σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών σε παλιά επιτυχημένα τραγούδια. Ειδικά στη συναυλία αυτή στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης, θα εμφανιστεί μαζί του για ένα μικρό αλλά χορταστικό στιγμιότυπο, το θρυλικό συγκρότημα της δεκαετίας του ‘80, με τους οποίους ξεκίνησε την διαδρομή του, οι μοναδικοί Φατμέ.

Info: Μονή Λαζαριστών, 31 Αυγούστους στις 21:00.

Οι Πυξ Λαξ στη Μονή Λαζαριστών

3c3a92fc5148222a95e3938433e3c21c-m.jpg

Η σκηνή του φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί ακόμη μια φορά το συγκρότημα Πυξ Λαξ, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Info: Μονή Λαζαριστών, 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Ο Αντώνης Ρέμος και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Θέατρο Γης

befunky-collage75.jpg

Ο Αντώνης Ρέμος με special guest την Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα κατακτήσει ακόμη μια φορά το θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, σε μια από τις πέντε καλοκαιρινές τους συναυλίες.  Ο καλλιτέχνης που λατρεύει το κοινό της Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς μας. Από κοινού, θα χαρίσουν μια συναυλία-γιορτή για το ελληνικό τραγούδι, ερμηνεύοντας μοναδικά κομμάτι - τόσο δικά τους όσο και άλλων λατρεμένων καλλιτεχνών.

Info: Θέατρο Γης, 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Αφιέρωμα στον Ennio Morricone με τους Ensemble Le Muse στη Μονή Λαζαριστών

photos-3.jpg

Το ιταλικό συμφωνικό σύνολο Ensemble Le Muse παρουσιάζει ένα Αφιέρωμα στον Ennio Morricone, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022. Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του κορυφαίου συνθέτη για το σινεμά με ένα ιδιαίτερο συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία. Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες, όπως «Για μια χούφτα δολάρια», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Σάκκο και Βαντζέτι», «Κάποτε στην Αμερική», «Σινεμά ο Παράδεισος», «Η Αποστολή», «Οι Μισητοί Οκτώ» και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση του γυναικείου σχήματος Ensemble Le Muse, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για μια εμφάνιση στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Info: Μονή Λαζαριστών, 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00

Νατάσσα Μποφίλιου, «Εποχή του Θερισμού», στο Θέατρο Γης

mpofiliou.jpg

Η Νατάσα Μποφίλιου με την «Εποχή του Θερισμού» έρχεται στο Θέατρο Γης, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Δάσους 2022. Η εκρηκτική Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην αθηναϊκή σκηνή του VOX, ταξιδεύει επιτέλους και πάλι με την εξαιρετική μπάντα της σε Ελλάδα και Κύπρο, για να γιορτάσει την επιστροφή σε αυτό που αγαπά περισσότερο: την άμεση επικοινωνία με το ενθουσιώδες κοινό της, μέσα από τις ανοιχτές συναυλίες.

Info: Θέατρο Γης, 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Η Άννα Βίσση και η ανατρεπτική μπάντα της στο Θέατρο Γης

anna-vissi.jpg

Η απόλυτη, λαμπερή και διαχρονική Άννα Βίσση υποδέχεται το κοινό της στο Θέατρο Γης την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.  Rock glam ενέργεια, πάθος, πόθος, λάμψη, αισθησιασμός, συγκίνηση, διαχρονικές επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες, και εκρηκτικά συναισθήματα θα νιώσει όποιος απολαύσει την Άννα και τους 12 μοναδικούς μουσικούς της σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που μόνο η Άννα με αγάπη υπερβολική ξέρει να χαρίζει σε όλους τους fans της. Η Άννα Βίσση με την πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας on tour! Μαζί της ο Νικόλας Ραπτάκης και η Νατάσα Μηνδρινού.

Info: Θέατρο Γης, 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Don't miss...

ΔΕΘ 2022 – 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

ghiorti-koroidia.jpg

Η διοργάνωση της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεκινά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, τηρώντας πιστά τον πολυδιάσταστο χαρακτήρα της και με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το πρώτο διεθνές εμπορικό εκθεσιακό γεγονός στην Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανοίγει ορίζοντες στην παγκόσμια αγορά, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στους τομείς υγείας και ενέργειας, αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία. Ο τομέας της ψυχαγωγίας που αποτελεί παράλληλο και πολύ σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα περιλαμβάνει πολυποίκιλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και φυσικά μία πληθώρα μουσικών events και καθημερινές συναυλίες στην υπαίθρια εξέδρα της.

Συγκεκριμένα, στις συναυλίες της 86ης Δ.Ε.Θ. 2022 θα φιλοξενηθούν οι Πάολα, Γιώργος Μαζωνάκης, Βασίλης Καρράς, Γιώργος Σαμπάνης, Demy, Αφοι Τσαχουρίδη, Γιώργος Νταλάρας, Εστουδιαντίνα, Βασίλης Λέκας, King, Δήμος Αναστασιάδης και Κατερίνα Λιόλιου.

Info: ΔΕΘ Helexpo, Εγνατία 154.

Take your tickets!