fbpixel

Search icon
Search
Oι low-profile παραλίες των Δωδεκανήσων για ανενόχλητες βουτιές
TRAVEL

Oι low-profile παραλίες των Δωδεκανήσων για ανενόχλητες βουτιές

Για να χαρείτε περισσότερο από ποτέ το καλοκαίρι!


Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το αυθεντικό, ελληνικό καλοκαίρι; Από τις βουτιές στα καταγάλανα νερά, τις ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια των νησιών και τους λαχταριστούς μεζέδες μπροστά στη θάλασσα με την καλύτερη συντροφιά και το δροσερό ουζάκι; Αν δεν έχετε επιλέξει ήδη τον ιδανικό προορισμό για εσάς κι ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν τις ήρεμες διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία, τότε τα Δωδεκάνησα είναι αυτό που ψάχνετε! Εμείς επιλέξαμε τις must-visit παραλίες, που αξίζουν μία θέση στην bucket-list σας κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε την travel-bag σας και να απολαύσετε την απόλυτη summer experience.

Οι διακοπές των ονείρων σας!

Βολκάνια, Κως

shutterstock-621435191.jpg

Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή κι ιδιαίτερα νησιά της Ελλάδας και κάθε χρόνο, αποτελεί πόλο έλξης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και μεταξύ άλλων, είναι γνωστή για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και την πλούσια ιστορία της, που της χαρίζει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το νησί είναι πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών για όλους, καθώς προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές για διασκέδαση, νυχτερινή ζωή, φαγητό και δραστηριότητες. Το νησί αυτό προσφέρεται για εξερεύνηση κι εκτός των άλλων, ξεχωρίζει και για τις πανέμορφες παραλίες του, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Υπάρχουν οι πιο κοσμοπολίτικες, που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, αλλά κι αυτές που είναι ιδανικές για χαλάρωση, για αποφόρτιση, για πλήρη αναζωογόνηση. Μία από αυτές, είναι η παραλία Βολκάνια. Βρίσκεται πίσω από τον Ψηλό Γκρεμό, στη βορειοδυτική ακτή της Κω κι έχει ψιλή, ανοιχτόχρωμη άμμο και καθαρά, ρηχά νερά. Σε κοντινή απόσταση συναντά κανείς εντυπωσιακά, ηφαιστειογενή πετρώματα, από τα οποία πήρε το όνομά της η παραλία και σίγουρα, συνολικά πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.

Διακόφτης, Κάρπαθος

shutterstock-467793803.jpg

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με παρθένα ομορφιά και θεωρείται ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές. Είναι γεμάτη με πανέμορφα, καταπράσινα τοπία, με βραχώδεις παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικά νησιά, γραφικά ορεινά χωριά αλλά και μονοπάτια, που προσφέρονται για τους λάτρεις της εξερεύνησης. Το make the long story short, το νησί αυτό διαφέρει από όλα τα άλλα κι αν αυτό που θέλετε φέτος το καλοκαίρι, είναι να κάνετε ένα break από όλους κι από όλα, κολυμπώντας σε κρυστάλλινα νερά, τότε αξίζει να την επιλέξετε. Αν βρεθείτε στην Κάρπαθο κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, μην παραλείψετε να βρεθείτε στα παραδοσιακά πανηγύρια που φημίζονται για τη ζωντάνια, τη μουσική και το καλό φαγητό τους, με τους ντόπιους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να δείχνουν ποια είναι η αυθεντική, ελληνική φιλοξενία. Όσο για τις παραλίες της; Ο Διακόφτης, θεωρείται must-visit για πολλούς λόγους. Φτάνοντας σε αυτήν, θα αισθανθείτε πως βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό μέρος και τα μοναδικά της vibes θα παρασύρουν το μυαλό και το σώμα σας, καθώς τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά η χρυσαφένια άμμος κι η υπέροχη θέα, συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό.

Πλατύς Γιαλός, Κάλυμνος

shutterstock-558809008.jpg

Η Κάλυμνος είναι γεμάτη με ειδυλλιακές παραλίες και βραχώδη τοπία. Είναι ένα μέρος με άγρια ομορφιά, που αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της εξερεύνησης, των summer sports και της έντονης ζωής. Προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές στα καταγάλανα νερά, για εξερεύνηση, για αναρρίχηση και για πεζοπορία, ενώ περιλαμβάνει μία σειρά από εντυπωσιακά αξιοθέατα με πλούσια ιστορία, που αξίζει να τη γνωρίσει κανείς από κοντά. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, αυτό που κάνει την Κάλυμνο να ξεχωρίζει είναι οι παραλίες της. Ο Πλατύς Γιαλός, είναι μία από αυτές και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη μαύρη άμμο και τα καταγάλανα νερά, που συνδυάζονται άψογα και δημιουργούν ιδιαίτερα συναισθήματα σε όσους βρίσκονται σε αυτήν. Plus: Αν επιλέξετε να βρεθείτε σε αυτήν, αξίζει να μείνετε εκεί μέχρι αργά το απόγευμα, προκειμένου να απολαύσετε από κοντά το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα!

Μάρμαρα, Κάσος

shutterstock-1929026297.jpg

Εκτός από τα πιο μεγάλα και προβεβλημένα νησιά, υπάρχουν και τα πιο μικρά, που είναι συνήθως τα πιο εντυπωσιακά. Που κρύβουν μυστικά και μικρούς θησαυρούς, που είναι σαγηνευτικά, που έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η Κάσος, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων, που έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητά του. Το πανέμορφο αυτό νησί, φημίζεται για τις παρθένες παραλίες του, τους γραφικούς οικισμούς, τα παραδοσιακά πανηγύρια, αλλά και την εκλεκτή παραδοσιακή κουζίνα του, που κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους fans! Με λίγα λόγια, η Κάσος θεωρείται ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές, μεταφέροντας τους visitors σε μία άλλη εποχή, τότε που ήταν όλα πολύ πιο απλά, πολύ πιο όμορφα κι αγνά. Must-visit για όσους βρίσκονται στο νησί, είναι η παραλία Μάρμαρα, που θεωρείται -γενικότερα- μία από τις πιο όμορφες συνολικά της Μεσογείου και βρίσκεται στο νησάκι Αρμάθια. Για να φτάσετε σε αυτό, θα χρειαστεί να πάρετε ένα καΐκι και θα συναντήσετε τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο, που παραπέμπουν σε κάποιο μέρος εξωτικό.

Τουρκόμνημα, Λειψοί

shutterstock-1486339586.jpg

Οι Λειψοί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ όμορφο νησί, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για έναν ακόμη ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και χαλάρωση, ενώ οι ντόπιοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Οι πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά καλντερίμια της Χώρας κι οι μικροί, γαστρονομικοί θησαυροί είναι μερικά μόνο από τα bonus αυτού του νησιού, αν κι από μόνη της, η απίστευτη ομορφιά του μοιάζει ικανή να αιχμαλωτίσει την καρδιά όσων των επισκέπτονται. Για όσους δε θέλουν να βρεθούν σε μία οργανωμένη παραλία, αλλά προτιμούν ένα παρθένο τοπίο με εντυπωσιακή θέα, το Τουρκόμνημα αποτελεί ιδανική επιλογή. Πρόκειται για έναν μικρό, απομονωμένο όρμο με λίγα δέντρα κι υπέροχα κρυστάλλινα νερά, που δικαίως έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω του.

Παναγιά Καβουράδαινα, Λέρος

shutterstock-1103454689.jpg

Θέλετε να απολαύσετε τις διακοπές σας σε ένα καταπράσινο μέρος, με πολύ ιδιαίτερη αισθητική, κάνοντας ένα μεγάλο break από την άκρως απαιτητική city-life; Η Λέρος είναι το κατάλληλο νησί για εσάς! Ο μικρός παράδεισος των Δωδεκανήσων προσφέρεται για χαλαρωτικές vacations σε υπέροχες παραλίες και πανέμορφα τοπία κι είναι γεμάτος με γραφικούς οικισμούς, που ξεχωρίζουν για την μοναδική αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατά τους, ωστόσο, προσφέρει και πολλές επιλογές για διασκέδαση. Το καλύτερο στη Λέρο -όμως- είναι αναμφίβολα οι παραλίες της. Κοντά στον Ξηρόκαμπο, που είναι μία αμμώδης παραλία με βαθιά νερά, συναντά κανείς την Παναγιά Καβουράδαινα. Πρόκειται για μία ερημική τοποθεσία, ιδανική για απομόνωση και ξεκούραση κι αμέτρητες βουτιές στα καταγάλανα νερά, που αποκτούν ένα ιδιαίτερο βαθύ μπλε χρώμα υπό το φως του ήλιου.