fbpixel

Search icon
Search
Οι οίκοι Louis Vuitton & Chanel έφεραν καλλιτεχνικό αέρα και Nouvelle Vague αισθητική στην τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι
TRENDS & CATWALKS

Οι οίκοι Louis Vuitton & Chanel έφεραν καλλιτεχνικό αέρα και Nouvelle Vague αισθητική στην τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι

Ο fashion month κλείνει για φέτος στην Πόλη του Φωτός γεμάτος από μόδα, καταπληκτικές δημιουργίες κι εκπλήξεις


Η Paris Fashion Week έριξε την αυλαία της έπειτα από μία εβδομάδα συνεχόμενων παραστάσεων, φυσικές ή ψηφιακές, οι οποίες ήταν γεμάτες από πολλή μόδα, πολυτέλεια και υπέροχες δημιουργίες. Η τελευταία μέρα μας επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τα ονόματα των οίκων που θα παρουσίαζαν τις καινούριες τους συλλογές για το φινάλε, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από αυτό που είδαμε.

Το πρωί ο γαλλικός οίκος Chanel επέλεξε την πλατφόρμα του Instagram για να μας χαρίσει απλόχερα εικόνες από τη νέα κολεξιόν, η οποία παρουσιάστηκε με φυσικό show και είχε σίγουρα κάτι το κινηματογραφικό. Στη συνέχεια, το fashion house Miu Miu επηρεάστηκε από την ιδέα μίας sports arena για το SS 2021 show by Miuccia Prada. Από την πλευρά του, ο Nicolas Ghesquière επέλεξε για την τελευταία του επίδειξη για τον δημοφιλή οίκο Louis Vuitton τον τελευταίο όροφο του κτιρίου Samaritaine. 

Chanel

chanel-1.jpg

Για την παράστασή του, το διάσημο brand, Chanel, επέλεξε να γράψει με μεγάλα γράμματα το όνομά του στο μεγαλοπρεπές Grand Palais του Παρισιού, το οποίο θύμιζε το εμβληματικό σήμα του Hollywood. Μ’ αυτήν την κίνηση έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η creative director, Viginie Viard, εμπνεύστηκε από τον κινηματογράφο και τις ηρωίδες του, ενώνοντας τη Nouvelle Vague με το ιταλικό σινεμά και το Hollywood. 

«Σκεφτόμουν τις ηθοποιούς σ' ένα photo call, στο κόκκινο χαλί, τη στιγμή που τις φωνάζουν οι φωτογράφοι για να τους χαρίσουν μια πόζα: η έκφρασή τους λίγο αφηρημένη, η στάση τους λίγο ασυγχρόνιστη σε σχέση με τα outfits που φοράνε», δήλωσε η ίδια για τη νέα αυτή συλλογή της.

chanel-2.jpg

Η Viard θέλοντας να μεταφέρει όλη την αύρα του κινηματογράφου συνεργάστηκε με το φωτογραφικό δίδυμο Inez και Vinoodh για τη δημιουργία ασπρόμαυρων films, στα οποία συμμετείχαν διάσημες προσωπικότητες και ξεκίνησαν να προβάλλονται μέρες πριν από την επίδειξη.

Η SS 2021 collection, ήταν πιο ζωντανή από ποτέ, με το κλασικό tweed να δείχνει απόλυτα νεανικό και ικανό να φορεθεί απ’ όλες τις γυναίκες, όλες τις ώρες της ημέρας. Οι άνετες σιλουέτες είχαν δυναμική παρουσία, τις οποίες τις συναντήσαμε σε ψηλόμεσα φουσκωτά παντελόνια, παντελόνες, στενές φούστες με σκισίματα, συνδυασμένα με κεντημένα bras, τζιν παντελόνια αλλά και μίνι φορέματα από βολάν και οργάντζα. 

chanel-3.jpg

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν ήταν επίσης φωτεινά και χαρούμενα. Το κλασικό ροζ του οίκου ήταν φυσικά παρόν, αλλά η fun χρωματική παλέτα συμπληρώθηκε με εμπριμέ, αλλά και floral prints. Η καλλιτεχνική διευθύντρια παρέμεινε βέβαια πιστή στα χρώματα που επιλέγει εδώ και πολλά χρόνια ο οίκος, το λευκό και το μαύρο.

Miu Miu

miu-miu-1-1.jpg

Συνδυάζοντας τη φυσική με την ψηφιακή εμπειρία, το show του fashion brand, Miu Miu, αντιμετωπίζει τόσο τις μοναδικές και ξεχωριστές απαιτήσεις της εποχής αλλά και θεμελιώδεις ανάγκες του μέσου του fashion show.

Το ντεκόρ της επίδειξης, το οποίο επιμελήθηκε η AMO, έμοιαζε με αθλητικό στάδιο. Ο οίκος κάλεσε το κοινό όλων των γυναικών να συγκεντρωθούν και να δουν την παράσταση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κοινότητες των γυναικών ήταν ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι στο πνεύμα και την ταυτότητα του Miu Miu. Αυτήν τη σεζόν οι θεατές μπορούσαν να συμμετέχουν στην παρουσίαση, διακόπτοντας μέσα από μεγάλες οθόνες που υπήρχαν στην αίθουσα.

miu-miu-1.jpg

Το show, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία του οίκου με τη Miuccia Prada, περιελάμβανε sports δημιουργίες γεμάτες χρώμα αλλά και glam πινελιές. Αθλητικά παπούτσια με στρας και πόντους στο τακούνι, κομμάτια σε φαρδιές γραμμές, mini skirts που έλαμπαν κατά τη διάρκεια της κίνησης των μοντέλων, bodysuits και outwears που μπορεί να τα βλέπαμε και μετά το τέλος μίας προπόνησης, ήταν όλα αυτά που μάγεψαν κοινό και κριτικούς.


Louis Vuitton

louis-vuitton-2.jpg

O creative director, Nicolas Ghesquière, διάλεξε τον τελευταίο όροφο του καταστήματος La Samaritaine ως φόντο για το τελευταίο του Louis Vuitton show, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Ανάμεσα στην Art Deco αρχιτεκτονική και των Art Nouveau τοιχογραφιών του εμβληματικού παριζιάνικου πολυκαταστήματος La Samaritaine, το οποίο είχε κλείσει και άνοιξε μετά από 15 χρόνια αποκλειστικά για την επίδειξη του οίκου, υπήρχαν πράσινες οθόνες, οι οποίες έδιναν τη δυνατότητα για μία βελτιωμένη εικονική εμπειρία. Το show προβλήθηκε και μέσω του λογαριασμού του οίκου στο Instagram αλλά και από το official site louisvuitton.com.

Πριν από την έναρξη της παράστασης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο οίκος αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα preview από τα καινούρια design bags για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Αυτή η συλλογή δανείστηκε το όνομά της, Chroma Key, από το χρώμα που υπήρχε στις οθόνες κατά τη διάρκεια της επίδειξης, για την καλύτερη παρουσίαση των visual effects. Ανάμεσά τους υπήρχαν νέα σχέδια, μία μοντέρνα εκδοχή της Petite Malle αλλά και μία bucket bag από τα αρχεία του οίκου.

louis-vuitton-3.jpg

Φυσικά, αυτά τα αξεσουάρ συνόδευαν τα σύνολα των μοντέλων κατά τη διάρκεια της επίδειξης, δίνοντας και μία υπέροχη πινελιά έντονου τόνου στα κατά τ’ άλλα ήσυχα κομμάτια, βασισμένα στα μπεζ, λευκό και μαύρο. Βέβαια, colour explosions παρατηρήσαμε τόσο στα υποδήματα όσο και σε logos, βερμούδες αλλά και printed tops.

luis-vuitton-1.jpg

Οι αέρινες και φαρδιές γραμμές είχαν την τιμητική τους τόσο σε παλτό όσο σε παντελόνια αλλά και κοστούμια. Τα φαρδιά μανίκια με γεωμετρικά κοψίματα απογείωσαν τα εκκεντρικά φορέματα και τα t-shirts. Οι δημιουργίες του Nicolas Ghesquière παρουσίαζαν μία γυναίκα που γνωρίζει τον εαυτό της και νιώθει υπέροχη μέσα σ’ αυτά που επιλέγει να φορέσει.

Φυσικά, εκτός από τις μοναδικές δημιουργίες στο fashion show του οίκου Louis Vuitton, εκπληκτικές ήταν και οι εμφανίσεις των celebrities που παρευρέθηκαν στην επίδειξη μόδας που εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Δείτε, λοιπόν, στη gallery φωτογραφίες των διασημοτήτων που βρίσκονταν εκεί!

Μία ακόμα Εβδομάδα Μόδας έφτασε στο τέλος της αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο όμορφος είναι ο χώρος της μόδας και την ανάγκη του πλέον να αφήσει πίσω τα παλιά και να εγκαινιάσει μία νέα εποχή, προσιτή σε όλους. Μεταξύ άλλων ήταν και μία ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη...