fbpixel

Search icon
Search
Οι hottest τάσεις του Φθινοπώρου 2024 από τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Παρίσι
TRENDS & CATWALKS

Οι hottest τάσεις του Φθινοπώρου 2024 από τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Παρίσι

Ανακαλύψτε τες και υιοθετήστε κάποιες από αυτές από τώρα


Με τη μόνιμη αλλαγή φρουράς στους παραδοσιακούς οίκους στο Μιλάνο -Sabato de Sarno στον οίκο Gucci, Matteo Tamburini στον οίκο Tod's και Simone Bellotti στον οίκο Bally- και στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού -Chemena Kamali στον οίκο Chloé και Seán McGirr στον οίκο Alexander McQueen- οι τάσεις του φθινοπώρου 2024 περιλάμβαναν πολλές οπτικές γωνίες. Υπήρχαν έξυπνες επενδύσεις στην γκαρνταρόμπα στους Max Mara και The Row, ρούχα που έκαναν το debate για την τάση «wearing vs. styling» στον Fendi, αντισυμβατικές ιδέες για συνδυασμούς στους Loewe και Dries Van Noten και γούνινα ή faux fur παλτό σχεδόν παντού.

Είτε είστε φαν του μαξιμαλισμού, ή του μινιμαλισμού μπορείτε να τα βρείτε στις μεγαλύτερες τάσεις του φθινοπώρου 2024. Scroll down και ανακαλύψτε αυτές που πρόκειται να δούμε παντού την επερχόμενη σεζόν..

Impressive coats

vb-loewe.jpg
Victoria Beckham, Loewe

Τα παλτό του Φθινοπώρου 2024 αποτελούν απόδειξη τόσο του σχεδιασμού όσο και της λειτουργικότητας. Αυτά τα πανωφόρια θα προσφέρουν ζεστασιά, αλλά περιέχουν και άλλες σπουδαίες ιδιότητες, καθώς κάθε σχεδιαστής προσφέρει τη δική του εκδοχή. Στην πασαρέλα της Victoria Beckham παρουσιάστηκαν πανωφόρια shearling και δερμάτινα μπουφάν σε στιλ moto. Η Loewe μας επανέφερε τα πανωφόρια της βικτοριανής εποχής, ενώ στην Bottega Veneta υπήρχαν πολλαπλά σημεία που ξεχώρισαν, από σακάκια μέχρι μάλλινες κάπες.

Feathers everywhere

ferragamo-bottega.jpg
Image source: Ferragamo, Bottega Veneta

Τα φτερά δίνουν στα ρούχα μια έμφυτη αίσθηση δραματικότητας. Αλλά για το φθινόπωρο του 2024, τα φτερά εισέβαλαν με απροσδόκητους τρόπους. Τα φτερωτά υφασμάτινα τελειώματα και ντεκολτέ προσκολλήθηκαν στα φορέματα των Ferragamo και Bottega Veneta. Τα παλτό με φτερά γέμισαν την πασαρέλα της Tory Burch και οι φτερωτές φούστες ήταν άνετα σχεδιασμένες, ξεπροβάλλοντας κάτω από πουλόβερ στον Brunello Cucinelli.

Big fur energy

prada-loewe.jpg
Image source: Prada, Loewe

Η συζήτηση γύρω από τη γούνα και τις ψεύτικες γούνες μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη, αλλά με την αύξηση της δημοτικότητας, οι σχεδιαστές καινοτομούν με νέα υφάσματα και σιλουέτες. Η Prada συνδύασε έντεχνα το shearling για να μιμηθεί τη γούνα στις άκρες των φορεμάτων και στα μανίκια των ώμων. Στον οίκο Loewe, ο Jonathan Anderson προσέφερε μια εναλλακτική λύση στο συμβατικό σακάκι από γούνα με ένα κοντό πουλόβερ, και στον οίκο Bally, οι γούνινες πλάτες στόλισαν τις μπλούζες και έδωσαν μια απροσδόκητη ανανέωση στις ασύμμετρες μίνι φούστες.

Season of green

sl-gucci.jpg
Image source: Saint Laurent, Gucci

Πάντα υπάρχει ένα χρώμα ή μια ομάδα χρωματικών τάσεων που επικρατεί. Αυτή τη σεζόν, το πράσινο -που αποτελεί σύμβολο της ανανέωσης- έρχεται στο επίκεντρο. Ένα ρετρό πράσινο της δεκαετίας του 1970 περιέβαλε τα κοστούμια και τα σακάκια στον οίκο Gucci, ενώ ο Saint Laurent αγκάλιασε την πλούσια απόχρωση ως φόντο της επίδειξης, με πινελιές από olive green και χακί σε όλη τη συλλογή.

Animal print

marni-alex-mcqueen.jpg
Marni, Alexander Mcqueen

Η τάση των animal print έχει γίνει το κύριο θέμα στις συλλογές του φθινοπώρου 2024, φέρνοντας την τόλμη σε ουδέτερο έδαφος. Μια ποικιλία από λεοπάρ print ήταν κυρίαρχο στους Marni και Versace και στην πρώτη σεζόν του Seán McGirr ως Creative Director για τον Alexander McQueen. 

Feminine suits

the-row-altuzarra.jpg
The Row, Altuzarra

Οι λάτρεις του vintage θα χαρούν με τις κλασικές προτάσεις της πασαρέλας που λαμβάνουν έμπνευση από τις τάσεις του παρελθόντος. Μπορεί το Φθινόπωρο του 2023 να ήταν all about the oversized όσον αφορά τα κοστούμια, όμως φέτος θα δούμε την τάση του office siren να επιστρέφει. Αρκετοί σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων των Altuzarra και The Row, στράφηκαν προς τις πιο θηλυκές σιλουέτες στο suiting σε tailored και cinched γραμμές.

Luscious knits

the-row-jil-sander.jpg
The Row, Jil Sander

Ως γνωστόν, το φθινόπωρο ισοδυναμεί με την άνεση και οι σχεδιαστές προσεγγίζουν τα καθημερινά ρούχα με νοοτροπία πολυτέλειας. Η The Row προσέφερε εκλεπτυσμένα παντελόνια από κασμίρ, ενώ ο Jil Sander παρουσίασε πλεκτά σύνολα που μας ενθουσίασαν.

Pantless

altuzarra-gucci.jpg
Altuzarra, Gucci

Στις πασαρέλες του φθινοπώρου 2024, υπήρχαν περισσότερες νέες σιλουέτες παντελονιών από ποτέ -μεγάλα παντελόνια cargo στον Loewe και ψηλόμεσα, μακρυά παντελόνια στη Victoria Beckham- και νέοι τρόποι προσέγγισης της τάσης του pantless. Ο Altuzarra πρότεινε μια μονοχρωματική κόκκινη νότα με ένα cropped σακάκι και το κλασικό μαύρο bodysuit ενώ ο Gucci προσέφερε πλεκτές και δερμάτινες επιλογές.

Feature image source: Altuzarra, Gucci