fbpixel

Search icon
Search
Οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν σε αυτήν την εξαίσια ευήλια κατοικία στη Νέα Υόρκη
INTERIORS

Οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν σε αυτήν την εξαίσια ευήλια κατοικία στη Νέα Υόρκη

Οι Everick και Lisa Brown διαμένουν σε ένα σπίτι που συνδυάζει την άνεση με την καλαισθησία


Οι επιχειρηματίες και παντρεμένο ζευγάρι Everick και Lisa Brown κατοικούν σε αυτό το εκπληκτικό σπίτι στη Νέα Υόρκη. Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο όπου πήγαιναν στο Λος Άντζελες και παρακολούθησαν μαθήματα μαζί μέχρι το γυμνάσιο. Αφού αποφοίτησαν, έχασαν επαφή για περίπου δύο δεκαετίες πριν ξανασυναντηθούν σε μια επανένωση μαθητών του λυκείου. Σύντομα, αποφάσισαν πως θέλουν να είναι μαζί και να μείνουν σε αυτήν τη φοβερή κατοικία στη Νέα Υόρκη, και συγκεκριμένα στο Yorktown Heights.

Ειδικά για τη Lisa, η αγορά και η διακόσμηση του σπιτιού ήταν ένα άλμα πίστης: Βρισκόταν ακόμη στο West Coast όταν το αγόρασαν πριν από περίπου 10 χρόνια, πράγμα που σήμαινε ότι ο Everick ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας αισθητικής που θα ταιριάζει και στους δύο. «Η συνεργασία ήταν κάτι που θα με βοηθούσε να φτάσω στο τέλειο αποτέλεσμα», λέει ο Everick γελώντας. 

yorktownheights-brown241.jpg

Το ζευγάρι ερωτεύτηκε το σπίτι των τεσσάρων υπνοδωματίων με τα επίσης τέσσερα μπάνια, λόγω της ιδιόμορφης ομορφιάς και της προσεγμένης κατασκευής του. Για την ιστορία, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Barry Donaldson το 1986 ως δική του κατοικία. Οι Browns ήταν οι πρώτοι ιδιοκτήτες που μετακόμισαν μετά τον Donaldson και τη σύζυγό του. «Ζούσαν στη γη αυτή για περίπου τρεις μήνες, παρακολουθώντας τον ήλιο, για να καταλάβουν τη θέση του σπιτιού», λέει η Lisa για την αρχική τοποθεσία. Για τον Everick, που ήθελε να υπάρχουν watery σημεία τριγύρω, καθώς και υπερυψωμένος χώρος, το οικόπεδο των έξι στρεμμάτων του πρόσφερε και τα δύο (υπάρχει μια λίμνη στην πίσω αυλή). «Αρχικά, δεν ξέραμε γιατί προσελκύσαμε αυτό το σπίτι», λέει. «Αλλά όταν σκάψαμε και καταλάβαμε την προέλευσή του, συνειδητοποιήσαμε πως είναι κλασικό και μοντέρνο.

yorktownheights-brown204.jpg

Καθώς οι δομές του σπιτιού ήταν βασικά άψογες, οι ανακαινίσεις που ανέλαβε η αρχιτεκτονική ομάδα ήταν ουσιαστικά όλες αισθητικές: Το ζευγάρι δεν έκανε μεγάλες κατασκευαστικές εργασίες μέχρι να ξανασχεδιάσουν το μπάνιο τους νωρίτερα αυτό το έτος. Ειδικότερα, άλλαξαν δραστικά την παλέτα χρωμάτων από αυτήν των προηγούμενων ιδιοκτητών. «Η κουζίνα ήταν πράσινη και η βιβλιοθήκη ήταν πορτοκαλί-κοράλλι», λέει η Lisa. «Όλα ήταν κίτρινα ή μπλε ή powdery pink. Κάθε δωμάτιο βάφτηκε». Αλλά όταν η πρώην ιδιοκτήτρια είδε το σπίτι μετά τη δουλειά των Browns, δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά αποδοχή για το τελικό αποτέλεσμα. 

yorktownheights-brown139.jpg

Για τον επανασχεδιασμό, ο Everick επικεντρώθηκε σε μια κυρίως ουδέτερη παλέτα με αναδυόμενα ζεστά χρώματα. Το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, για παράδειγμα, είναι βαμμένο με την απόχρωση Earwin του Sherwin-Williams, με κλινοσκεπάσματα Arhaus σε ένα μείγμα από κρεμ και γκρι τόνους. Υπάρχουν πινελιές με έντονο πορτοκαλί, ωστόσο, στα ειδικά ριγέ μαξιλάρια που έχουν τοποθετηθεί στο κρεβάτι. Ένα παρόμοιο θέμα επαναλαμβάνεται στη ζεστή βιβλιοθήκη, η οποία είναι εξοπλισμένη με βιβλιοθήκες που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή γεμάτες αναμνηστικά από τα ταξίδια του ζευγαριού. Το Folkstone του Sherwin-Williams, ένα γκρι με υποτόνους μοβ, καλύπτει τους τοίχους και τα ράφια, ενώ οι vintage καρέκλες Eero Saarinen κι ένα χαλί από μαλλί και μετάξι της Classic Rug Collection προσθέτουν μια ένταση στο δωμάτιο. 

yorktownheights-brown474.jpg


Αλλά το αγαπημένο δωμάτιο του ζευγαριού είναι αυτό που ονομάζουν «αίθουσα συνομιλίας» ή αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν σαλόνι. «Είναι το αναλογικό μας δωμάτιο», λέει ο Everick. «Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη εκτός από το ηχείο Sonos που θα παίζει μουσική. Είναι σαν να κάθεται κανείς σε ένα δεντρόσπιτο». Ο μεγάλος και ηλιόλουστος χώρος προσφέρει θέα στα δέντρα. Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι η ποικιλία σε διάφορα στιλ, αλλά κάπως λόγω της σύνθεσης και της χρωματικής παλέτας, όλα λειτουργούν. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το σπίτι στο σύνολό του: Ο Everick αντλεί ιδέες από πολλές πηγές έμπνευσης για να διαμορφώσει μια κατοικία που είναι μοναδικά δική τους. Και αυτός, ίσως, είναι ο αληθινός ορισμός του τι κάνει ένας σπουδαίος interior designer.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery.

Φωτογραφίες: Architectural Digest