fbpixel

Search icon
Search
Οι φυσικοί τρόποι για νιώθετε ανάλαφρη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας
WELLNESS

Οι φυσικοί τρόποι για νιώθετε ανάλαφρη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Ιδανικές λύσεις για μία υγιή καθημερινότητα


Θα έχετε παρατηρήστε πως η καθιστική ζωή έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Αυτό μας οδηγεί στην έλλειψη ενέργειας αλλά και στο να νιώθουμε ότι έχουμε όλη μέρα ένα ανεξήγητο «βάρος». Είτε συνεχίζετε να πηγαίνετε στο γραφείο είτε επιλέγετε να κάνετε μία σύντομη βόλτα, δε συγκρίνεται με τη δραστηριότητα που είχαμε συνηθίσει να έχουμε στην καθημερινότητα μας.

Είναι λογικό όλο αυτό το συναίσθημα να σας δημιουργεί δυσφορία ή να σας εμποδίζει από μία «φυσιολογική» καθημερινότητα. Άλλωστε ποια δε θέλει να νιώθει ανάλαφρη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας; Αν ανήκετε κι εσείς σ’ αυτήν την κατηγορία μη ανησυχείτε. Για όλα υπάρχει λύση.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον παλιό καλό σας εαυτό, χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια!

1. Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας

Είμαστε σίγουρες ότι πολλές από εσάς το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις ξυπνήσετε είναι να φτιάξετε μία κούπα καφέ. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αλλάξετε αυτή σας τη συνήθεια ή μάλλον ακόμα καλύτερα να την επαναπροσδιορίσετε. Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι καταναλώστε ένα ποτήρι νερό. Το νερό εκτός από το γεγονός ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας βοηθάει στην κινητικότητα των οργάνων σας και στην πιο σωστή λειτουργία τους.

shutterstock-244883605.jpg

2. Φτιάξτε ένα ποτήρι τσάι

Όχι, δεν έχει έρθει η στιγμή για τον καφέ. Μετά την κατανάλωση του νερού ετοιμάστε ένα ζεστό τσάι με μία κουταλιά μέλι. Μία ακόμα εναλλακτική είναι να στύψετε μισό λεμόνι σ΄ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Και τα δύο αυτά ροφήματα έχουν αντιοξειδωτική δράση αλλά βοηθούν και στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Θα χρειαστείτε κάποιες μέρες για να το συνηθίσετε αλλά θα τα καταφέρετε.


3. Επιλέξτε άνετα ρούχα

Είτε εργάζεστε από το γραφείο του σπιτιού σας είτε περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας εντός της οικίας σας, τα κομμάτια που επιλέγετε να φορέσετε έχουν σημαντικό ρόλο στην άνεση σας. Προτιμήστε ένα πλεκτό co-ord ή ένα ζευγάρι φόρμες που δε θα σας εμποδίσουν σε τίποτα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο καθημερινό και casual look συνδυάστε το άνετο τζιν παντελόνι σας μ’ ένα jumper.

ckg4y9ihzed.jpg
Image source: @modedamour

4. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα

Έχετε αντιληφθεί ότι η διατροφή έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας όσο και στην ψυχολογική του κατάσταση. Προσπαθήστε να κάνετε συχνά και μικρά γεύματα, τα οποία θα σας χαρίσουν διπλό όφελος. Και θα νιώθετε συνέχεια χορτάτη και θα είστε ανάλαφρη από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

5. Επιλέξτε τις σωστές τροφές

Για να πετύχετε το προηγούμενο βήμα θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και στις τροφές που θα καταναλώνετε. Εντάξτε στο διαιτολόγιο σας πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορείτε να τα επιλέγετε και σαν snacks. Plus, προτιμήστε προϊόντα, τα οποία χαρίζουν ενέργεια αλλά συμβάλουν και στην καλή διάθεση, όπως είναι οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ταχίνι ή το φυστικοβούτυρο. Και οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν σ΄αυτήν τη διαδικασία όπως για παράδειγμα τα δημητριακά 

shutterstock-431914957.jpg

6. Άσκηση

Όταν αναφερόμαστε στην άσκηση δεν εννοούμε απαραίτητα τη γυμναστική. Προτιμήστε να ανεβαίνετε στον όροφο του διαμερίσματός σας με τις σκάλες και μην επιλέγετε για λίγο καιρό το ασανσέρ. Επίσης, μη παραλείπετε καθημερινά έστω και για μισή ώρα το περπάτημα. Εκτός από το ότι θα αλλάξετε παραστάσεις και θα ξεφύγετε θα αναζωογονηθείτε από τον καθαρό αέρα και θα συμβάλλετε και στην καλή λειτουργία της καρδιάς σας.