fbpixel

Search icon
Search
Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο
STYLE PEOPLE

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο

Όλα όσα μας εντυπωσίασαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον μας


Η ήμερα της 25ης Μαρτίου του 2021 και πιο συγκεκριμένα αυτή της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ήταν γεμάτη συγκίνηση, υπερηφάνεια αλλά και με μία μικρή δόση νοσταλγίας, καθώς δε μπορούσαμε όλοι να παραβρεθούμε στην παρέλαση και σε άλλες εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας που κυριαρχεί εδώ κι ένα χρόνο.

Παρόλα αυτά η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων γι' αυτό το ιδιαίτερο έτος ξεκίνησαν και μας εντυπωσίασαν. Ήδη από την Τετάρτη στις 24 Μαρτίου, έφτασαν στη χώρα μας πολιτικοί αρχηγοί και επίσημη προσκεκλημένοι, όπως ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, αλλά και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης και ακολούθησε ιδιαίτερο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ανήμερα της Επετείου, τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στην στρατιωτική παρέλαση, η οποία έγινε χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των αυξημένων μέτρων κατά τη πανδημίας.

Δε θα μπορούσαμε όμως να μη δώσουμε σημασία και να μη στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στις εμφανίσεις των διάσημων κυριών και των προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε!

Εθνική Πινακοθήκη

719159.jpg
Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου ξεχώρισε στην πρώτη της εμφάνιση στην Εθνική Πινακοθήκη με την ενδυμασία που επέλεξε να φορέσει. Το σύνολο της αποτελούνταν από αυθεντικά ενδύματα και κοσμήματα της Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα επέλεξε το χαρακτηριστικό πιρπιρί της γιαννιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς. Πρόκειται για ένα γυναικείο χρυσοκέντητο πανωφόρι μαζί με παραδοσιακή ασημένια πόρπη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από το μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής επιλογή παραδοσιακές φορεσιές καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων αλλά και των συνεντεύξεων.

3f6805c21c49407f9c97e16aaf7922bb.jpeg
Το ζεύγος Αγγελοπούλου και το Πρωθυπουργικό ζεύγος

Η πρώτη κυρία της χώρας Μαρέβα Κραμπόφσκι-Μητσοτάκη εμφανίστηκε με μπλε σύνολο και μαύρο παλτό ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, με μαύρη φούστα και λευκή κάπα.

Το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

mareva-mitsotaki-kyriakos-mitsotakis-ptd-0jpg.webp
Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοτσώνη

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις εμφανίσεις των προσκεκλημένων αλλά και του Πρωθυπουργικού ζεύγους. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε ένα βελούδινο φόρεμα με χρυσά κοσμήματα και μαύρες γόβες. Ο Πρωθυπουργός έφτασε, συνοδευμένος από τη σύζυγό του, Μαρέβα, η οποία επέλεξε μπλε ρουά φόρεμα δια χειρός Marios Schwab, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Zeus+Dione. Το φόρεμα έχει σαφείς επιρροές από αρχαιοελληνικό ένδυμα, με τις μακριές πτυχώσεις και τη χαρακτηριστική ροή του υφάσματος.

kamila-gkri-forema-proedriko-0jpg.webp
Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Δούκισσα της Κορνουάλης, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η σύζυγος του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καμίλα, επέλεξε ένα φόρεμα σε γκρι απόχρωση, το οποίο είχε κεντητές λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος και στο τελείωμα των μανικιών. Ένα κολιέ από πέρλες κοσμούσε το λαιμό της ενώ τα κοσμήματα στο χέρι της ήταν διακριτικά. Το σύνολο ολοκλήρωνε η χρυσή εσάρπα και το ίδιο clutch.

719153.jpg
Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου συνοδευόταν από τον σύζυγό της κύριο Θόδωρο Αγγελόπουλο στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επέλεξε να διατηρήσει την παραδοσιακή φορεσιά που παρουσίασε στην Εθνική Πινακοθήκη. Με μπλε παντελόνα και γόβες στον ίδιο χρωματισμό, η κα Αγγελοπούλου επέλεξε ένα ιδιαίτερο λευκό πουκάμισο με όγκο στα μανίκια και παραδοσιακό αμάνικο επενδύτη. Τα σκουλαρίκια της ήταν πιστό αντίγραφο των εκθεμάτων του Μουσείο Μπενάκη από το εργαστήριο κοσμημάτων Σπύρου και Κατερίνας Κούκου.

parlyjpg.webp
Φλοράνς Παρλί

Η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, εντυπωσίασε με μια εμφάνιση που θύμισε αισθητική γαλλικής φινέτσας. Aπλή και κομψή με μαύρο παλτό, ένα blue black φόρεμα σε μίνιμαλ απλή γραμμή, clutch στις ίδιες αποχρώσεις και ένα μεγάλο statement χρυσό βραχιόλι που έδινε την κατάλληλη δόση λάμψης στο δεξί της χέρι δεν πέρασε από κανέναν απαρατήρητη.

deipno-ptd-11jpg.webp
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στο δείπνο παραβρέθηκαν και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία επέλεξε μία μπλε τουαλέτα με εντυπωσιακή λαιμόκοψη και εντυπωσιακά κοσμήματα.

25η Μαρτίου

sakellaropoulou-parelasi-25-3-2021.jpg
Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προτίμησε ένα σκούρο μπλε παλτό μαζί με ένα γαλάζιο φουλάρι, δημιουργία της Μαίρης Κατράντζου. 

80db4ccab25d448da291976c823747fe.jpeg
Γιάννα Αγγελοπούλου

Μ’ έναν εντυπωσιακό ντουλαμά εμφανίστηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στη δοξολογία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια στην παρέλαση. Πρόκειται για το υπέροχο και μοναδικό πανωφόρι του 19ου αιώνα, το οποίο ολοκλήρωνε την εμφάνισή της. Είναι δημιουργία του Αριστείδη Τζονευράκη, του τελευταίου ίσως, ή ενός από τους τελευταίους Έλληνες ελληνοράπτες ή "τερζήδες" όπως τους έλεγαν επί Τουρκοκρατίας.

mareva-mitsotakis-6.jpg
Πρωθυπουργικό ζεύγος

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εμφανίστηκε minimal & chic μέσα στο blue black παλτό της σε A-line, το οποίο συνδύασε μ’ ένα γαλάζιο φουλάρι.

442081-1024x578.jpeg
Πρίγκιπας Κάρολος, Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα

Με τη σειρά της η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, θέλοντας να τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση επέλεξε ένα σκούρο μπλε ταγιέρ μαζί με εξίσου σκούρα αξεσουάρ από το γαλλικό οίκο Chanel και δερμάτινα γάντια.