fbpixel

Search icon
Search
Οι Ελληνικές συμμετοχές στα φετινά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που άγγιξαν τη «χρυσή» κορυφή
#GREEKSDOITBETTER

Οι Ελληνικές συμμετοχές στα φετινά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που άγγιξαν τη «χρυσή» κορυφή

Τα φώτα στρέφονται σε σπουδαίους αθλητές και σωστά πρότυπα και η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο ψηλότερο βάθρο


Υπάρχουν οι αθλητές που ακολουθούν τον εύκολο δρόμο, λένε «ναι» στα reality shows, που προκαλούν με τις δηλώσεις και τη γενικότερη στάση τους και τελικά, βρίσκονται με αυτόν τον τρόπο στο επίκεντρο. Υπάρχουν -ωστόσο- κι εκείνοι που επιλέγουν τον πιο δύσκολο, τον πιο επίπονο δρόμο και δικαιώνονται. Βλέπουν τον κόπο τους να ανταμοίβεται κι απολαμβάνουν την επιτυχία τους, έτσι όπως τους αξίζει. Αυτοί, αξίζουν λίγο περισσότερο την προσοχή και την αγάπη μας...

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κι ο Απόστολος Χρήστου κατάφεραν να κάνουν το θαύμα τους, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα επάνω τους. Κατέκτησαν την κορυφή, πανηγύρισαν σπουδαίες νίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι εμείς υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους.

Η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς της Ελλάδας!

Τεντόγλου χωρίς «φρένα»

miltos-scaled.webp

Δεν είναι ένας απλός αθλητής. Είναι ένας τεράστιος, ένας σπουδαίος άνθρωπος που δε γνωρίζει όρια και δεν σταματάει ποτέ και πουθενά. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε -ξανά- να κάνει όλη την Ελλάδα να τον αποθεώσει, με τη σπουδαία του εμφάνιση στον τελικό του μήκους, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής, «πέταξε» στα 8.52μ. κι έγινε μόλις ο τέταρτος που γίνεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης, συνεχίζοντας να γράφει τη δική του ιστορία. Ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και το επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο, κάνοντας ρεκόρ αγώνων και -παράλληλα- την κορυφαία παγκόσμια επίδοση, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και τον ίδιο, να απολαμβάνει μία ακόμη τρομερή στιγμή στην τεράστια καριέρα του. 

Η παρουσία του στον τελικό, ξεκίνησε με ένα μεγάλο, αλλά άκυρο άλμα, ενώ στη δεύτερή του προσπάθεια, προσγειώθηκε στα 8.23μ., για να... «πετάξει» μετά στα 8.35μ. Επειδή τα όρια και τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, ο Τεντόγλου είχε κρατήσει το καλύτερο για το τέλος και στην τέταρτη προσπάθειά του, έκανε ένα τεράστιο άλμα στα 8.52μ. και κάπως έτσι, είδε το χρυσό μετάλλιο να καταλήγει στα χέρια του. «Ήταν πάρα πολύ καλός ο αγώνας για εμένα, έκανα αυτό που ονειρευόμουν, αυτό που πίστευα ότι μπορώ. Μεγάλο άλμα, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Ήταν απίστευτο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, πραγματικά δεν υπάρχει κενή θέση. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δε θέλω να μου ξεφύγει. Δε θα μου ξεφύγει!», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε διοργάνωση. Μπορούσα και στο Παγκόσμιο, αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννιά μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω». Είναι ένας μαχητής, που συνεχώς βάζει τον πήχη ψηλότερα!

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

876476c651cf45ab707582d70e29d107-l.webp

Στα 38 της, έγραψε τη δική της ιστορία. Κατάφερε να πετύχει έναν μεγάλο στόχο και να κάνει περήφανους τους δικούς της ανθρώπους, αλλά κυρίως τον εαυτό της. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι μία γυναίκα που δουλεύει ατελείωτες ώρες καθημερινά κι όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο, κάνει τις προπονήσεις της και προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Παράλληλα, δεν σταματάει να ονειρεύεται κι αυτή τη φορά, είδε τους κόπους της να ανταμοίβονται. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, η 38χρονη δρομέας έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, ένα μήνα μετά την 4η θέση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, πανηγυρίζοντας έξαλλα το χρυσό μετάλλιο. Η Ελληνίδα αθλήτρια, τερμάτισε πρώτη στον αγώνα των 35 χλμ. και κάπως έτσι, χάρισε στον ελληνικό στίβο το χρυσό μετάλλιο, με την ίδια να το απολαμβάνει.

'Εζησε τη στιγμή, χάθηκε στην αγκαλιά του συζύγου της και ξέσπασε. Η καθημερινότητά της δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς δεν έχει το... προνόμιο να βρίσκεται στη λίστα με τους αθλητές που απολαμβάνουν την προβολή. Στη δική της περίπτωση, υπάρχει μόνο η σκληρή δουλειά κι η δικαίωση. Τώρα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω της, ωστόσο, το ζητούμενο είναι να παραμείνουν έτσι. Η Ντρισμπιώτη κάλυψε τη μεγάλη απόσταση σε 2:47.00 και πανηγύρισε τη νίκη της με χαρακτηριστική άνεση και δεν μπορούσε να κρύψει τα έντονα συναισθήματά της, τόσο στον τερματισμό, όσο και στη διάρκεια της απονομής του μεταλλίου της. «Λείπω 3.5 μήνες δεν το έκανα ποτέ ξανά. Ευχαριστώ τους φίλους μου που με βοήθησαν να προετοιμαστώ κατάλληλα και να απουσιάσω από τη δουλειά μου. Είμαι πολύ συγκινημένη, πολύ χαρούμενη, δεν έχω λόγια τι να πω. Σκεφτόμουν πόσοι άνθρωποι με στήριζαν όλο αυτό το διάστημα. Ξέρω πολύ καλά τις συναθλήτριες μου. Τις μελέτησα, ήξερα ποιες είναι στα μέτρα μου. Ήρθα με τακτική. Ξέρω τι έχω στα πόδια μου, άφησα τη Veronica να πάρει τον ρυθμό και να κουραστεί για να την περάσω στο τέλος, ήξερα ότι μπορώ να την περάσωΟ προπονητής μου, που είναι δίπλα μου όταν ήρθε η ώρα να γυμναστούμε μαζί, μου είπε ότι θα μπορούσα να ήμουν δις Ολυμπιονίκης. Κατάφερε να με κάνει πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν έχω παρά να τον ευχαριστήσω», σημείωσε μεταξύ άλλων στις πρώτες της δηλώσεις, όντας φανερά συγκινημένη. Είναι η δική της στιγμή κι αξίζει πολλά περισσότερα...

Η ώρα της δικαίωσης

hristoy.webp

Ήταν ένα όνειρο που το κυνηγούσε χρόνια. Ένας μεγάλος στόχος, που απαιτούσε συστηματική δουλειά, θυσίες, πόνο, κούραση... Όμως, για τον Απόστολο Χρήστου, έφτασε η στιγμή της δικαίωσης. Η στιγμή που πανηγύρισε μία τεράστια νίκη. Ο Έλληνας κολυμβητής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στη Ρώμη, με μια φανταστική κούρσα και το πανηγύρισε με την ψυχή του. Έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και κέρδισε το χρυσό και το δικό του «ναι, άντε» ήταν αυτό που έδωσε το σύνθημα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς της ελληνικής αποστολής στην ιταλική πρωτεύουσα. Τίποτα δεν ήταν εύκολο. Επί σειρά ετών πάλευε και προετοιμαζόταν γι' αυτήν ακριβώς τη στιγμή και τα κατάφερε! 

«Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Όλα έγιναν μόνα τους. Ήταν παρόμοιος αγώνας με τα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να διαχειριστεί με τον καλύτερό τρόπο τα έντονα συναισθήματά του. Γι' αυτόν, το Ευρωπαϊκό δεν τελείωσε εκεί. Έκανε νέα, εξαιρετική κούρσα, τερματίζοντας στην 1η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς ημιτελικό των 100 μέτρων ύπτιο και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης και θα δώσει μία ακόμη μάχη, με τα βλέμματα να στρέφονται επάνω του και τους δικούς του ανθρώπους να παρατηρούν με τεράστια περηφάνια την πορεία του στη Ρώμη.

Αθλητές που δουλεύουν, που παλεύουν όταν σβήνουν τα φώτα και δικαιώνονται. Αυτοί είναι τα πραγματικά πρότυπα!