fbpixel

Search icon
Search
Oι 8 wellness τάσεις της χρονιάς που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας
WELLNESS

Oι 8 wellness τάσεις της χρονιάς που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας

Αναδείξτε την καλύτερη πλευρά του εαυτού σας!


Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέες ευκαιρίες. Το 2023 μας δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα και να εκτιμήσουμε αυτά που πραγματικά είναι πολύτιμα για εμάς. Που μας χαρίζουν ευεξία, που βοηθούν το σώμα και το μυαλό μας να εξελιχθούν και να προοδεύσουν. Η γρήγορη καθημερινότητα, με τις πολλές, διαφορετικές υποχρεώσεις και τους περιορισμούς, συχνά μας απομακρύνει από τον ίδιο μας τον εαυτό και τώρα, ήρθε η στιγμή να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό. Ας είναι η νέα, αυτή, χρονιά η αρχή για κάτι καινούργιο, για κάτι φρέσκο, για κάτι φωτεινό. Ας μάθουμε να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε λίγο περισσότερο.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις must-try wellness τάσεις, που πρέπει να υιοθετήσετε κι εσείς αμέσως και θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε την καλύτερη πλευρά του εαυτού σας. 

Αλλάξτε την καθημερινότητά σας!

Take action

Υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται στη μοίρα κι απλά περιμένουν να συμβούν πράγματα στη ζωή τους, που τα θέλουν και τα περιμένουν με ανυπομονησία, χωρίς να προσπαθούν γι' αυτά. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που αναλαμβάνουν δράση, που δεν περιμένουν τη ζωή να τους οδηγήσει εκεί που θέλουν. Από αυτή τη στιγμή -λοιπόν- είναι σημαντικό να ενταχθείτε στη δεύτερη κατηγορία. Να μη βασίζεστε απλά στη μοίρα, στα γεγονότα και στην τύχη, αλλά να πάρετε εσείς τη ζωή στα χέρια σας και να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τα πράγματα και τις καταστάσεις που σας χαρίζουν ευχάριστα συναισθήματα, που σας γεμίζουν με ευεξία, που θα σας εξελίξουν. Φτιάξτε την καθημερινότητα των ονείρων σας και αφήστε -πια- πίσω σας τις δεύτερες σκέψεις και τους δισταγμούς.

hudson-hintze-4ydjtmlkdr4-unsplash.jpg

Take it easy

Αν ανήκετε στους fitness-lovers, θα γνωρίζετε ότι η αποκατάσταση ή αλλιώς η αποθεραπεία μετά από κάθε gym-session ή μετά κι από κάποιον τραυματισμό, είναι εξίσου σημαντική, με την ίδια την άσκηση. Είναι απαραίτητη. Γιατί όμως αυτό το ξεχνάμε στην υπόλοιπη ζωή μας; Γιατί μετά από οποιαδήποτε κατάσταση, από οποιαδήποτε αλλαγή, βιαζόμαστε να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» και δε δίνουμε στο σώμα και το μυαλό μας την ευκαιρία να επανέλθουν με φυσιολογικές ταχύτητες στα επιθυμητά επίπεδα; Από το πιο απλό, όπως είναι ένα κρύωμα, μέχρι το πιο σύνθετο, όπως είναι το τέλος μίας σχέσης οποιασδήποτε φύσεως, δώστε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται και μην του ασκείται περισσότερη πίεση, από όση πραγματικά αντέχει. Take it easy και προχωρήστε με αργά και σταθερά βήματα!

Ear seeding

Το ear seeding, αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα μυστικά των wellness-lovers, καθώς χαρίζει ευεξία κι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το extra άγχος, τους πονοκεφάλους, την κόπωση και το έντονο stress. Πρόκειται για μία μέθοδο θεραπείας, που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και χρησιμοποιεί την σταδιακή πίεση σε ειδικά σημεία του σώματος για να διεγείρει τις φυσικές αυτοθεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας focus στην περιοχή του αυτιού, εφαρμόζονται μικρά, επίχρυσα σφαιρίδια σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού και παραμένουν εκεί, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές του ιδιότητες και δείτε την καθημερινότητά σας να αλλάζει.

valeriia-miller-w6m5nvw0wzq-unsplash.jpg

Cold water

Η αλήθεια είναι πως οι λαμπερές celebrities έχουν συγκεκριμένες συνήθειες, τις οποίες δεν αποχωρίζονται σε κανένα σημείο της ζωής τους και «ορκίζονται» σε αυτές. Το κρύο νερό είναι μία από αυτές και δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και χαρίζει ευεξία. Τα τελευταία χρόνια -λοιπόν- είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που λένε ένα μεγάλο «ναι» στην κρυοθεραπεία και στέκονται στα πολλαπλά benefits που έχει για το μυαλό και το σώμα. Λίγα μόλις λεπτά μέσα στην εβδομάδα, είναι αρκετά για να κάνουν σημαντική διαφορά! Εντάξτε στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα ένα ντουζ με παγωμένο νερό ή ακόμη καλύτερα πάγο και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει αμέσως.

Diet

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να κάνετε focus στη διατροφή σας. Προσπαθήστε να εντάξετε σε αυτήν φρούτα και λαχανικά και κυρίως, πείτε «ναι» στις φυτικές ίνες και στα πολλαπλά τους οφέλη. Οι φυτικές ίνες, αποτελούν μια ομάδα θρεπτικών συστατικών που εντοπίζονται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα products ολικής άλεσης και στα όσπρια και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τις διαλυτές και τις αδιάλυτες. Τα περισσότερα φυτικά τρόφιμα περιέχουν και τις δύο, ωστόσο, αυτό που αλλάζει σε κάθε τρόφιμο είναι το ποσοστό. Εκτός από το γεγονός ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου και στην ομαλή λειτουργία του, λόγω της ιδιότητάς τους να διογκώνονται στο έντερο, προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται μικρότερη ποσότητα φαγητού κι έτσι, να ευνοείται η απώλεια βάρους. 

dane-wetton-zdldggbi9ow-unsplash.jpg

Healhty teeth

Δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στο σώμα, το δέρμα ή και τα μαλλιά μας, τι γίνεται όμως με την περιοχή των δοντιών; Αφιερώνουμε πραγματικά τον απαραίτητο χρόνο στη στοματική μας υγιεινή κι επενδύουμε σε αυτήν ή απλά κάνουμε τα απαραίτητα; Αν αισθάνεστε πως ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Η στοματική υγεία αποτελεί βασικό δείκτη της γενικής υγείας και της ευημερίας και σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και τα πιο μικρά κι ασήμαντα προβλήματα στη στοματική κοιλότητα μπορούν να χαλάσουν τη διάθεση ενός ανθρώπου, αλλά και να επηρεάσουν την υγεία του. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όσον αφορά στην στοματική μας φροντίδα και να αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο σε αυτήν, χωρίς «εκπτώσεις».

Combos

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τις συνήθειες και δημιουργούν μία ιδιαίτερη σχέση με αυτές. Είμαστε φτιαγμένοι με αυτόν τον τρόπο κι έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε. Μήπως ήρθε η ώρα -όμως- να κάνουμε ένα step μπροστά; Δεδομένου πως είναι δύσκολο να αλλάξουμε εντελώς τις υπάρχουσες συνήθειές μας, μπορούμε απλά να προσθέσουμε νέες, που θα έρθουν να τις πλαισιώσουν. Βρείτε αυτές που θέλετε να εντάξετε στη δική σας καθημερινότητα και θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε και ξεκινήστε από σήμερα κιόλας τη «δουλειά». Είτε πρόκειται για ένα gym session, είτε για έναν σύντομο περίπατο, είτε για οτιδήποτε άλλο, δημιουργήστε το δικό σας combo-πρόγραμμα κι απολαύστε τη νέα σας καθημερινότητα.

christin-hume-0mof-fe0w0a-unsplash-VUern.jpg

Hair ritual

Last but not least, η κάθε γυναίκα οφείλει να φροντίζει τον εαυτό της και να επενδύει σε αυτόν και ξεκινώντας από τα μαλλιά, είναι πολύ σημαντικό να τους χαρίζετε τη φροντίδα που αξίζουν και χρειάζονται, προκειμένου να παραμένουν υγιή και λαμπερά. Όλες έχουμε bad hair days που μπορεί να επηρεάσουν σε συγκεκριμένες στιγμές όχι μόνο την εμφάνισή μας, αλλά ακόμη και την ψυχολογία μας. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Yale, σε συνεργασία με την Procter & Gable, η αυτοπεποίθησή μίας γυναίκας μειώνεται αισθητά, όταν τα μαλλιά της δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κι αισθάνεται μεγαλύτερη ανασφάλεια. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στα μαλλιά σας, εξελίξτε την haircare-routine σας, εντάσσοντας σε αυτήν πλούσιες hair-masks και oils και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει αμέσως!