fbpixel

Search icon
Search
Οι 7 κινήσεις για ολική αναγέννηση του δέρματος
MAGAZINE

Οι 7 κινήσεις για ολική αναγέννηση του δέρματος

Τώρα είναι η εποχή να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην αποκατάσταση του δέρματός μας. Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς συστήνει τις βασικές κινήσεις φροντίδας


Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, το δέρμα συχνά παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, αφυδάτωσης και φωτογήρανσης, λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, τον άνεμο και το αλάτι της θάλασσας. Ωστόσο, με τη σωστή φροντίδα, η επιδερμίδα σας θα επανέλθει στη φυσική της, υγιή κατάσταση.

1. Απολέπιση για Αναγέννηση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και εμποδίζουν τα προϊόντα περιποίησης να απορροφηθούν σωστά. Μια ήπια απολέπιση, είτε με μηχανικά μέσα (scrubs) είτε με χημικά (οξέα, όπως το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ), θα βοηθήσει στην ανανέωση της επιδερμίδας, αφήνοντάς την πιο λεία και λαμπερή. Δοκιμάστε: Custom chemical peelings ή θεραπείες δερμοαπόξεσης.

shutterstock-2446221977.jpg

2. Προστασία από τη φωτογήρανση

Η συνέχιση της χρήσης αντηλιακού είναι απαραίτητη, ακόμη και μετά το τέλος του καλοκαιριού. Το δέρμα παραμένει ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, γι' αυτό συνιστάται να φοράτε αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας, για UVA και UVB.

3. Αντιμετώπιση των δυσχρωμιών

Οι καφέ κηλίδες ή οι δυσχρωμίες είναι ένα κοινό πρόβλημα μετά την έκθεση στον ήλιο. Για να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας και να εξισορροπήσετε τον τόνο της, χρησιμοποιήστε προϊόντα με συστατικά όπως η βιταμίνη C, που έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στη μείωση των κηλίδων. Επίσης, η νιασιναμίδη είναι ιδανική για τη ρύθμιση της μελάγχρωσης και τη βελτίωση της υφής του δέρματος.

4. Αποκατάσταση της ενυδάτωσης

Ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το δέρμα ξηρό και τραχύ. Για να επαναφέρετε τη φυσική υγρασία του, χρησιμοποιήστε προϊόντα που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα, με τη χρήση ενός ελαφριού, μη λιπαρού ενυδατικού που περιέχει υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη όπως το Serum h.a. Intensifier της Skinceuticals.

5. Φροντίδα για την περιοχή των ματιών και του λαιμού

Οι περιοχές γύρω από τα μάτια και τον λαιμό είναι πιο ευάλωτες στη γήρανση και την αφυδάτωση, λόγω της λεπτής τους επιδερμίδας. Η εφαρμογή ειδικών προϊόντων για την ενυδάτωση και την ενίσχυση της ελαστικότητας είναι σημαντική για τη διατήρηση της νεανικής τους όψης. Δοκιμάστε: Θεραπεία με laser co2 στα μάτια σε συνδυασμό με ενέσιμες μεσοθεραπείες.

shutterstock-2480962387.jpg

6. Αποκατάσταση της φυσικής λάμψης

Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο κάνει το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και θαμπό. Για να ανακτήσετε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, επιλέξετε προϊόντα με αναζωογονητικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ρετινόλη και πεπτίδια. Αυτά βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων και την αποκατάσταση του δέρματος. Δοκιμάστε: Ενέσιμες μεσοθεραπείες με τα απαραίτητα συστατικά στο ιατρείο.

7. Επαρκής ενυδάτωση του σώματος

Εκτός από την εξωτερική φροντίδα, είναι σημαντικό να διατηρείτε και την εσωτερική σας ενυδάτωση, πίνοντας αρκετό νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση υγρών και η σωστή διατροφή βοηθούν το δέρμα να ανακτήσει την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα του.

11-pkorw.jpg

Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., που ειδικεύθηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technisches Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της, παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Info: 

Διευθύνσεις

• Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ.: 2310 272255

• Τζαβέλλα 12, Εύοσμος, τηλ.: 2313018056 

radopouloudermatology.business.site

Instagram: @elenarado.dermatology

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024