fbpixel

Search icon
Search
Οι 6 top προορισμοί για αυθημερόν οικογενειακές εξορμήσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
TRAVEL

Οι 6 top προορισμοί για αυθημερόν οικογενειακές εξορμήσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη

Πού να περάσετε μοναδικά μαζί μια «ανάσα» μακριά από την πόλη


Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε αφετηρία για τις πιο αξέχαστες οικογενειακές εξορμήσεις κοντά στην πόλη. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσετε την ηρεμία που εκπέμπουν οι γειτονικές περιοχές, δοκιμάζοντας νέες δραστηριότητας και υπέροχες γεύσεις στα top café, bar, restaurants. Bonus, θα μαγευτείτε με τη χειμερινή γοητεία που εκπέμπουν, ενώ αυτό το weekend φαντάζει ως η ιδανική αφορμή για μια τέτοια βόλτα.

Take notes και περάστε μοναδικά εσείς και η οικογένειά σας!

Βεργίνα

depositphotos-440160490-stock-photo-stone-entrance-to-royal-tombs.jpg

Η Βεργίνα, που βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας, πρωτεύουσας του νομού, και περίπου 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, είναι ένας από τους top προορισμούς κοντά στην πόλη που μπορείτε να επισκεφθείτε. Ένας τόπους με μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο, όπου εάν βρεθεί κανείς εκεί δεν πρέπει να παραλείψει την επίσκεψή του στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων και φυσικά το Θέατρο των Αιγών. Δύο αξιοθέατα που αποτυπώνουν την ιστορία της περιοχής, κατατάσσοντάς την σε μια από τις must-visit ολόκληρης της χώρας.

187269224-3945998095495288-789352991997966255-n.jpg
Βεργιώτικο

Όσο για το φαγητό σας, από την to go list σας δεν πρέπει να λείπει το Βεργιώτικο (Θωμαΐδου 2, Βέροια), στο οποίο σερβίρονται παραδοσιακές γεύσεις με το απαραίτητο gourmet twist, που ξετρελαίνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το χοιρινό dry aged με κρούστα κόκκινου πιπεριού και ο καλοψημένος κόκορας είναι σίγουρα δύο από τα κορυφαία πιάτα.

Καστοριά

shutterstock-267556760.jpg

Η γνωστή και ως «Αρχόντισσα της Μακεδονίας», περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βουνά και τη μαγική λίμνη της Ορεστιάδας. Στην Καστοριά, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Ντολτσό στη νότια πλευρά με τα παλιά αρχοντικά και να εξερευνήσετε σημεία της Παλιάς Πόλης που μέχρι και σήμερα τους μαγεύουν όλους. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε τον γύρο της διάσημης λίμνης, που θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να αφεθείτε στη μαγεία της. Ακόμα, το πανέμορφο σπήλαιο Δράκου, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις απίθανες μορφολογίες της γης.

10407844-714791395254341-7594460230954486731-n.jpg
Το στέκι της παρέας

Πριν φύγετε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κουζίνα της traditional ταβέρνας «Το στέκι της παρέας» (Υπολοχαγού Διάκου 10, Καστοριά), που συνδυάζει το ωραίο περιβάλλον με τα γευστικά παραδοσιακά πιάτα, όπως τα απίθανα κρεατικά, αλλά κι επιλογές ιδανικές για vegan.

Λευκοχώρι

photo0jpg.jpg

Μόλις μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη στο χωριό Λευκοχώρι μια μονάδα εναλλακτικού τουρισμού – αγροτουρισμού· σας περιμένει για να κάνετε ελεύθερη ιππασία στα γύρω βουνά, να πιείτε τον καφέ σας, να φάτε όπως οι cowboys στο saloon, να περιηγηθείτε στο πάρκο με τα ζώα και να ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες υπαίθριες δραστηριότητες. Στη Ziogas Western City σάς παρέχονται όλα αυτά και σας προσφέρεται απλόχερα μια αξέχαστη εμπειρία ζωής!

fireshot-capture-108-ktima-likno-deksiwseis-gamoy-estiatorio-thessaloniki-wwwktimaliknogr.png
Κτήμα Λίκνο

Τι θα λέγατε για μια βόλτα από το Κτήμα Λίκνο; Στην περιοχή Λευκοχώρι 570 ένα σύμπλεγμα χώρων, εξωτερικών κι εσωτερικών, συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων που μπορεί να φιλοξενήσει την πιο ευρεία γκάμα επισήμων κι ανεπισήμων events, με δυνατότητα κάλυψης σε περίπτωση απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε κι εξαιρετικό φαγητό, μιας και ο chef εξασφαλίζει ατελείωτα γευστικά ταξίδια που μπορείτε να δοκιμάσετε σε κάθε σας απόδραση στο κτήμα. Bonus, για τα μικρότερα -και όχι μόνο- μέλη της κάθε οικογένειας, το Adventure Park αποτελεί μονόδρομο, καθώς εκεί μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και το basket, την τοξοβολία, την ιππασία, το mountain biking κ.ά

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-316131851.jpg

Σε απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, θα φτάσετε στο εθνικό πάρκο της λίμνης Κερκίνης, που βρίσκεται στον νομό Σερρών. Η τεχνητή, αυτή, λιμνοθάλασσα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '30 αποτελεί έναν μοναδικό υδροβιότοπο με ποικιλία ψαριών, πουλιών αλλά και φυτών που ζουν εκεί. Κάντε μια βαρκάδα στη λίμνη και απολαύστε το συγκλονιστικό αυτό τοπίο. Διαφορετικά μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα πολλά και ιδιαίτερα μονοπάτια που έχουν κατασκευαστεί.

caption.jpg
Ελωδία

Ακόμα, οφείλετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα που προσφέρεται από το εστιατόριο Ελωδία, αφού εκεί τα φρέσκα προϊόντα, αλλά και οι αγνές, ελληνικές, γεύσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Τα φρέσκα συστατικά, η σωστή χρήση των μερίδων και των μπαχαρικών, το καλό ελληνικό ελαιόλαδο, η μεγάλη ποικιλία, οι σύνθετες μεσογειακές και κυρίως υγιεινές γεύσεις και η έμφαση στα τοπικά προϊόντα είναι μερικοί από τους λόγους για να βρεθείτε εκεί.

Νάουσα

agios-nikolaos-park-naousa.jpg

Μια εξόρμηση στη Νάουσα θα συνδυάσει τη γοητεία της φύσης με τις στιγμές απόλυτης ηρεμίας, αλλά και τις πιο δυνατές απολαύσεις. Από τη Θεσσαλονίκη, απέχει περίπου μια ώρα, ενώ αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στο μαγικό Άλσος του Αγίου Νικολάου, που θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα! Μια super ιδέα είναι να κλείσετε ραντεβού για wine tasting στο οινοποιείο του Κυρ-Γιάννη, όπου θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για την οικογένεια Μπουτάρη. Τέλος, δείτε ό,τι απέμεινε από τη Σχολή του Αριστοτέλη, που όπως λέγεται εκεί μαθήτευσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

239006780-4817360161627303-8300182034508424538-n.jpg
Deluxe Boutique Hotel Palea Poli

Μάλιστα, για τα τέλεια πιάτα, το Deluxe Boutique Hotel Palea Poli (Αλ. Χωνού 32, Νάουσα) προσφέρει τις πιο εκλεκτές γεύσεις που θα σας ξετρελάνουν. Εκεί μπορείτε να δώσετε μια γευστική ευκαιρία στο τυριά της Μακεδονίας και στα μοναδικά κρεατικά που φτιάχνονται με προσήλωση στα ελληνικά προϊόντα, που έρχονται απευθείας από την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Παρανέστι

paranesti.jpg

Ένας τόπος που είναι πόλος έλξης για τους φυσιολάτρεις και του περιπατητές, ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όσο και ολόκληρης της χώρας. Βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τη Δράμα κι εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το Forestis (Παρανέστι 660) για αξέχαστες δραστηριότητες στη φύση, όπως rafting, canoe-kayak, ποδηλασία και φυσικά περπάτημα στο χειμερινό σκηνικό.

49255980-2012957042106128-3132564986094682112-n.jpg
Forestis

Φυσικά, η βόλτα σας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς καλό φαγητό, το οποίο θα βρείτε στο εστιατόριο Μποζίδης (ΕΟ Δράμας Ξάνθης, Παρανέστι). Εκεί θα γευτείτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με ολόφρεσκες σαλάτες και yummy ορεκτικά. Ακόμα, απολαύστε ένα ποτήρι κρασί από την ποικιλία της περιοχής και μην παραλείψετε να κλείσετε το γαστρονομικό σας ταξίδια με ένα homemade γλυκό, το οποίο θα θυμάστε για πάντα!

Have fun!