fbpixel

Search icon
Search
Ο Valentino θα πραγματοποιήσει το επόμενο couture show του στο Château de Chantilly
FASHION NEWS

Ο Valentino θα πραγματοποιήσει το επόμενο couture show του στο Château de Chantilly

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο ιστορικό κτήμα, 30 μίλια βόρεια του Παρισιού


Ο ιταλικός οίκος ανακοίνωσε και επίσημα ότι η επόμενη επίδειξη υψηλής ραπτικής για το Φθινόπωρο 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Château de Chantilly - ένα ιστορικό κτήμα του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη, 30 μίλια βόρεια του Παρισιού.

Το πολυαναμενόμενο couture show θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) εν μέσω της Εβδομάδας Ραπτικής του Παρισιού, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου. Μπορεί η επίδειξη του ιταλικού οίκου να λάβει χώρα εκτός της Πόλης του Φωτός, παρόλα αυτά θα αποτελέσει μέρος του επίσημου ημερολογίου της υψηλής ραπτικής - το οποίο δεν έχει βέβαια ακόμη κυκλοφορήσει.

Making the difference 

chateau-de-chantilly-vue-aerienne-630x405-jerome-houyvet.jpg
Οι κήποι του Château de Chantilly

Η συγκεκριμένη τοποθεσία χαρακτηρίζεται απόλυτα από μια πιο luxurious αισθητική. Το γαλλικό Château διαθέτει έναν λαβύρινθο διαδρόμων, πολυτελή σαλόνια για πάρτι, πίνακες και κοσμήματα της εποχής της Αναγέννησης - γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν υπαινιγμό της κατεύθυνσης που φαντάζεται για την εν λόγω συλλογή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Pierpaolo Piccioli.

Ο πύργος αποτελείται από δύο γειτονικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Petit Château, που χτίστηκε γύρω στο 1560 για την Anne de Montmorency, και του Grand Château, το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και ανοικοδομήθηκε στη δεκαετία του 1870. Περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους γαλλικού τύπου με εκτεταμένα παρτέρια, υδάτινα στοιχεία, ακόμη κι έναν καταρράκτη.

All about Valentino's shows 

xoris-titlo-Fv7xI.jpg
Το εσωτερικό του Château de Chantilly

Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Valentino αποκάλυψε ότι ξεφεύγει από το κοινό σχήμα των τελευταίων τριών χρόνων και θα διοργανώσει μια exclusive επίδειξη ανδρικής μόδας, ξεκινώντας την Εβδομάδα Μόδας Ανδρών του Μιλάνου στις 16 Ιουνίου. Αν και ο ιταλικός οίκος παραδοσιακά παρουσιάζει τις haute couture collections στο Παρίσι, τελευταία, «αγκάλιασε» επίσης διάφορους άλλους προορισμούς - συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων πιο μακριά από το Παρίσι.

Το περασμένο καλοκαίρι η επίδειξη υψηλής ραπτικής "The Beginning" για το Φθινόπωρο του 2022 πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μεταξύ της Piazza Mignanelli, όπου βρίσκεται η ιστορική έδρα της εταιρείας, και των Ισπανικών Σκαλιών. Το ρωμαϊκό ορόσημο στο ηλιοβασίλεμα παρείχε ένα κινηματογραφικό σκηνικό για τα θαυμαστά και ονειρικά σχέδια υψηλής ραπτικής του Piccioli που αναδείχθηκαν σ' ένα διαφορετικό cast μοντέλων με soundtrack του Labrinth.

valentino.jpg
Valentino show "The Beginning", Fall 2022

Τον Ιούλιο του 2021, η επίδειξη υψηλής ραπτικής "Valentino Des Ateliers" για το Φθινόπωρο του 2021 πραγματοποιήθηκε στη Βενετία στο Gaggiandre στο Arsenale και πριν από αυτό, οι περιορισμοί που έφερε ο COVID-19 οδήγησαν τον Piccioli να πραγματοποιήσει την Fall 2020 επίδειξη υψηλής ραπτικής "Of Grace and Light", τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, στα studio Cinecittà έξω από τη Ρώμη σε μια πολύ μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

Τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η Ιταλία αντιμετώπιζε ένα νέο κύμα της πανδημίας, η ανοιξιάτικη επίδειξη υψηλής ραπτικής παρουσιάστηκε ψηφιακά και ονομάστηκε "Code Temporal". Αποτελούνταν από μια παρουσίαση που σχεδίασε ο designer σε διάλογο με τον Βρετανό καλλιτέχνη, μουσικό, τραγουδιστή και τραγουδοποιό Robert Del Naja, γνωστό και ως 3D, και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Massive Attack. Ο Piccioli επέλεξε το Palazzo Colonna του 14ου αιώνα στη Ρώμη για τη συγκεκριμένη επίδειξη. 

Τώρα, αναμένουμε να δούμε τι ετοιμάζει στη γραφική γαλλική πόλη!