fbpixel

Search icon
Search
O οίκος Louis Vuitton καλωσορίζει το καλοκαίρι με το Rainbow project
DESIGN NEWS

O οίκος Louis Vuitton καλωσορίζει το καλοκαίρι με το Rainbow project

Στις βιτρίνες των boutiques του στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις


Το «Rainbow project» ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και μας καλεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, να «ξυπνήσει» το παιδί μέσα μας για να σχεδιάσει το δικό του ουράνιο τόξο. Αυτά τα ουράνια τόξα στη συνέχεια θα παρουσιαστούν σε επιλεγμένα καταστήματα Louis Vuitton παγκοσμίως, θα πρωταγωνιστήσουν στις βιτρίνες τους ή θα εμφανιστούν ψηφιακά μέσω κινούμενων οθονών στις μοναδικές boutiques του οίκου. Μέσα από αυτές τις πολύχρωμες προσόψεις, το αναγνωρισμένο brand ελπίζει να φέρει έναν «αέρα» ελπίδας και ανανέωσης, ενώνοντας όλον τον κόσμο και καλωσορίζοντας το νέο καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο μοτίβο εμπνεύστηκε από τον ήλιο, ο οποίος «σπάει» τα σύννεφα μετά το πέρασμα μιας καταιγίδας... Last but not least, αξίζει να επισημάνουμε πως το ουράνιο τόξο αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ελπίδας κι επανεκκίνησης για μια καινούρια περιπέτεια. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η υψηλή τέχνη των βιτρινών του αποτελεί μέρος του πρωτοποριακού σύμπαντος Louis Vuitton. 

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το πασίγνωστο fashion house έρχεται αντιμέτωπο με ένα τέτοιο δημιουργικό project. Φυσικά, αναφερόμαστε στον γνωστό και ταλαντούχο καλλιτέχνη Lucky Left Hand που κλήθηκε να διακοσμήσει την πρόσοψη της boutique στο Παρίσι που αποτελεί την έδρα του οίκου και δεσπόζει δίπλα στη γέφυρα Pont Neuf. Το αποτέλεσμα ήταν απλά εκπληκτικό και αξίζει εξίσου την προσοχή μας. Και σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν του τωρινού έργου αναμένουμε να δούμε κάτι απίστευτα εντυπωσιακό και πρωτότυπο. 

lv-franfurt-rainbow-mai-2020-6.jpg
Φρανκφούρτη
03-200511-emea-fr-paris-ce-w2b-rainbow.jpg
Παρίσι
galleria-lv-rainbow-mod-2-copia.jpg
Galleria, Μιλάνο

Με τον τίτλο «Rainbow project» λοιπόν ο γαλλικός οίκος κάλεσε τους υπαλλήλους του, αλλά και τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στη δημιουργική σύλληψη αυτής της μοναδικής ιδέας. Σε μια ομαδική προσπάθεια, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση του brand για τη δημιουργία μαγικών & εντυπωσιακών βιτρινών, ενθάρρυνε τους πάντες να «ξυπνήσουν» το παιδί που κρύβουν μέσα τους και να σχεδιάσουν τη δική τους εκδοχή ενός ουράνιου τόξου. Οι φανταστικές και πολύχρωμες δημιουργίες «αναπνέουν» και καλωσορίζουν με τον κατάλληλο τρόπο τους πρώτους μήνες του γλυκού καλοκαιριού.

Κάθε βιτρίνα των υπέροχων boutiques του fashion house παρουσιάζει τη μοναδική σύλληψη ενός ουράνιου τόξου. Σε κάθε πόλη, έχουν επιλεγεί διαφορετικές εικόνες κι εκδοχές του σχεδίου. Το κατάστημα στην Champs-Elysées του Παρισιού αναδεικνύει μια ποικιλία έργων, που δημιουργήθηκαν από παιδιά και κοσμούν όλη την πρόσοψή του. Οι βιτρίνες της Μαδρίτης απεικονίζουν ένα ξεχωριστό ουράνιο τόξο, το οποίο δείχνει να αιωρείται στα σύννεφα, ενώ συνοδεύεται από το iconic μονόγραμμα LV. Τα πιο χαρούμενα χρώματα εμφανίζονται στις βιτρίνες της Ευρώπης, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις ηπείρους! Έντονες αποχρώσεις κόκκινου, πορτοκαλί, κίτρινου, πράσινου, μπλε και βιολετί θα κοσμούν τα ευφάνταστα καταστήματα του οίκου σε όλο τον κόσμο! 

montenapoleone-day.jpg
Μontenapoleone, Μιλάνο
madrid-serrano-2.jpg
Μαδρίτη
Ξεκινώντας μια νέα καλοκαιρινή περιπέτεια, το "The Rainbow Project" θα παρουσιαστεί σταδιακά σε επιλεγμένα καταστήματα Louis Vuitton παγκοσμίως!