fbpixel

Search icon
Search
Ο καλλιτέχνης Lucky Left Hand χαρίζει τη «ζωντάνια» της τέχνης του στα Louis Vuitton headquarters του Παρισιού, αντλώντας έμπνευση από τη νέα κανονικότητα που επιβάλλει η πανδημία
DESIGN NEWS

Ο καλλιτέχνης Lucky Left Hand χαρίζει τη «ζωντάνια» της τέχνης του στα Louis Vuitton headquarters του Παρισιού, αντλώντας έμπνευση από τη νέα κανονικότητα που επιβάλλει η πανδημία

Nine Colours, Nine Eyes & Nine Hearts


Τη δεκαετία του 1920, ο Gaston-Louis Vuitton έγραψε: «Ας κάνουμε τον δρόμο ένα ευτυχισμένο μέρος». Έναν αιώνα αργότερα, ο διάσημος οίκος Louis Vuitton ζήτησε από τον γνωστό και ταλαντούχο καλλιτέχνη Lucky Left Hand να διακοσμήσει την πρόσοψη της boutique που αποτελεί την έδρα του fashion house στο Παρίσι και δεσπόζει δίπλα στη γέφυρα Pont Neuf. Το αποτέλεσμα ήταν απλά εκπληκτικό και αξίζει την προσοχή μας. 

Πιο συγκεκριμένα, η τοιχογραφία καλύπτει 280 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από 14 πολύχρωμους, κομψούς και παιχνιδιάρικους πίνακες. Με το συγκεκριμένο έργο, οι Louis Vuitton και Lucky Left Hand επιθυμούν να φέρουν και πάλι τη θετική και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στην πολυσύχναστη κατά τ'άλλα γειτονιά, η οποία ερήμωσε κατά τη διάρκεια του ολικού lockdown εν μέσω της πανδημίας.

luckylefthand-lv-piotr-stoklosa-0231-01.jpg
luckylefthand-lv-piotr-stoklosa-0242-01.jpg

Στον Lucky Left Hand δόθηκε carte blanche -δηλαδή απόλυτη ελευθερία κινήσεων ως προς το περιεχόμενο του δημιουργήματός του- κι έτσι εκείνος χρησιμοποίησε ένα μινιμαλιστικό και συνάμα ιδιαίτερο στιλ, εμπνευσμένο από την αισθητική της δεκαετίας των '60s και '70s. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία είχε ως βασικό στόχο να μεταφέρει τους περαστικούς του δρόμου σε ένα μακρινό ταξίδι κάπου στα τοπία του Hossegor, της πόλης του. 

Με πολύχρωμες αντιθέσεις και πρωτόγονα γεωμετρικά σχήματα, οι τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μόνο ακρυλικά χρώματα. Σήμα κατατεθέν του έργου αποτέλεσαν τα πανέμορφα αλλά ιδιόρρυθμα χέρια που προσπαθούν να ενωθούν -ένα από τα αγαπημένα σύμβολα του καλλιτέχνη. Αυτά έχουν φυσική απόσταση περίπου ενάμιση μέτρο, αλλά συνδέονται «πνευματικά», αποτυπώνοντας μοναδικά την τρέχουσα καινούρια συνθήκη που μας επιβάλλει η επικαιρότητα με τα μέτρα προστασίας, τα οποία φυσικά πρέπει να ακολουθούμε πιστά λόγω του COVID-19.

luckylefthand-lv-piotr-stoklosa-0343-02.jpg

«Ήθελα να δημιουργήσω αυτήν την τοιχογραφία για να προσφέρω στους Παριζιάνους μια πολύχρωμη βόλτα σ' αυτές τις 14 βιτρίνες, προκαλώντας την αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών, ενώ εξακολουθούν να βιώνουν την προσωρινή περίοδο που περνάμε. Τα χέρια τοποθετημένα σε απόσταση ενάμιση μέτρου είναι ένα νεύμα σε αυτό που ζούμε αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω ότι τα φωτεινά, κορεσμένα χρώματα και τα ουράνια τόξα αυτής της τοιχογραφίας με μεγάλες και καμπύλες γραμμές θα φέρουν τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε όλοι», υποστήριξε ο εικαστικός μιλώντας συνολικά για το εντυπωσιακό έργο του.

luckylefthand-lv-piotr-stoklosa-0187-01.jpg
luckylefthand-lv-piotr-stoklosa-0164-01.jpg

Σχετικά με το Luckylefthand

luckylefthand-lv-piotr-stoklosa-0124-02.jpg

Ο Steven Burke είναι Γάλλος καλλιτέχνης που γεννήθηκε το 1982. Εργάζεται στη νοτιοδυτική γαλλική πόλη Hossegor, ένα μέρος που τον έχει εμπνεύσει για πολλά χρόνια. Μετά από μια 15ετή καριέρα στον τομέα της γραφιστικής, εξασκεί την τέχνη του αναζητώντας την απλότητα των σχημάτων και την καθαρότητα των χρωμάτων για να μεταδώσει ένα θετικό κι ενθουσιώδες μήνυμα σε όλους τους art lovers. Το σύμβολο του χεριού αντιπροσωπεύεται συχνά σε συνθέσεις του που υποδηλώνουν την ανθρωπότητα στην πιο καθολική μορφή της. Με την πάροδο του χρόνου αυτό το σύμβολο έχει γίνει μια ξεκάθαρη πρόσκληση για τη διαλογιστική κατάσταση, που σίγουρα ωθείται από την ομορφιά της γύρω φύσης κι εμπνέει τον σπουδαίο καλλιτέχνη.