fbpixel

Search icon
Search
O Marios Schwab αναλαμβάνει ως νέος creative director του Zeus + Δione
FASHION NEWS

O Marios Schwab αναλαμβάνει ως νέος creative director του Zeus + Δione

Φέρνοντας το περίφημο brand σε νέα σχεδιαστικά μονοπάτια


Μια νέα εποχή ξημερώνει για τη Zeus + Δione αφού μετά από μια σπουδαία καριέρα 15 ετών στις πρωτεύουσες της μόδας, ο βραβευμένος σχεδιαστής Marios Schwab έρχεται στην Ελλάδα για να για να γίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γνωστού lifestyle brand Zeus + Δione.

Είναι η πρώτη φορά που ο Schwab αναλαμβάνει ένα ελληνικό brand αφού στη Zeus+Δione βρήκε ένα «σπίτι» με το οποίο τον συνδέουν κοινοί κώδικες για τη δημιουργική διαδικασία, κοινή αισθητική και αξίες. Η σημαντική αυτή συνεργασία βασίζεται στην αντίληψη ότι ένα ελληνικό brand μπορεί να ξεχωρίσει διεθνώς, με μια σύγχρονη ερμηνεία της «ελληνικότητας», που αντλεί στοιχεία αλλά δεν

dscf8714.jpg


εγκλωβίζεται σε φόρμες του παρελθόντος.

dscf8472.jpg

Ο σχεδιαστής ενδιαφέρεται για την ιδέα μιας πιο βιώσιμης και υπεύθυνης προσέγγισης απέναντι στη μόδα και την παραγωγή, και η Z + Δ του προσφέρει τη δυνατότητα να αναδείξει την αξία της σωστής διαχείρισης των πολύτιμων υλικών, για τα οποία φημίζεται.

Επιπλέον, ο Marios ξεκινάει το καινούριο αυτό επαγγελματικό ταξίδι στην Ελλάδα, σε μία περίοδο κατά την οποία εορτάζονται τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και η Συλλογή SS2021 που σχεδίασε και θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, είναι αφιερωμένη στην επέτειο αυτή.

«Σε μια περίοδο που όλα κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα εμείς συμφωνήσαμε να κάνουμε μία παύση, και να συγκεντρωθούμε σε ότι μας καθορίζει. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο πολύ με την χειροτεχνία, ακόμα πιο πολύ με την παράδοση και την κληρονομιά μας με τρόπο σύγχρονο, φρέσκο και ανατρεπτικό», σημειώνει η Δήμητρα Κολοτούρα, πρόεδρος της Zeus + Δione και συνεχίζει: «Ο Μάριος Schwab είναι ένας λαμπρός, και ταλαντούχος καλλιτέχνης, που αυτή την στιγμή επαναπροσδιορίζει τη διαχρονική του σύνδεση με την Ελλάδα. Η συνεργασία μας εμπνέεται από ένα κοινό πάθος για την ποιότητα, την τεχνική, τη γυναίκα που αντιστέκεται στο εφήμερο και εμπνέεται από το διαχρονικά ωραίο. Έχουμε παρόμοιες αναφορές και αισθητική ενώ αφουγκράζεται απόλυτα το όραμά μου για τη Zeus+Δione».

Ο ίδιος από το νέο του ρόλο στη Zeus + Δione επαναπροσδιορίζει αισθητικά την ελληνικότητα, αναβιώνοντας μοτίβα και τεχνικές από την παράδοση και αντλώντας έμπνευση από το σήμερα.

Είναι ένας διεθνής Έλληνας καλλιτεχνικός διευθυντής σε ένα ελληνικό, διεθνές brand!

Who is Who

1-JYpHC.jpg

Παρά τη φιλοδοξία του ως μικρό αγόρι να γίνει χορευτής μπαλέτου, ο Marios Schwab τελικώς ακολούθησε το όνειρό του δηλαδή τη μόδα. Έτσι κι έγινε! Ο σχεδιαστής μόδας με έδρα το Λονδίνο είναι παγκοσμίως γνωστός για τις μοναδικές δημιουργίες του που αναδεικνύουν τη φυσική σιλουέτα. Δεν είναι τυχαίο πως η συλλογή του για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2008 βασίστηκε γύρω από την εσωτερική δομή ενός ενδύματος και τον καθόρισε ως έναν από τους πιο συναρπαστικούς καινούριους σχεδιαστές του Λονδίνου -μια θέση που συνεχίζει ακόμη να κατέχει επάξια. Ο ίδιος έχει ντύσει με υπέροχα φορέματα του διάσημες κυρίες του χώρου και όχι μόνο, ανάμεσά τους οι Kate Moss, Kylie Minogue, Chloe Sevigny, Thandie Newton και Clemence Poesy.

Success Story

2-1BPY6.jpg

O Schwab σπούδασε στην αναγνωρισμένη σχολή μόδας "Esmod" στο Βερολίνο, από την οποία και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση και το βραβείο Best Student. Στη συνέχεια, το 2003 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του επάνω στη γυναικεία μόδα, φοιτώντας στο περίφημο Central Saint Martins, υπό την καθοδήγηση του τρομερού Louise Wilson.

Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε το δικό του brand, παρουσιάζοντας shows για δύο σεζόν με τη Fashion East, λίγο πριν κάνει το ντεμπούτο του στο London Fashion Week την άνοιξη/καλοκαίρι του 2007. Έχοντας δεχτεί διθυραμβικές για το έργο του, ο designer κέρδισε το βραβείο για το Best New Designer στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας το 2006, καθώς επίσης και το Ελβετικό Βραβείο Κλωστοϋφαντουργίας το 2007. Το 2008, ο Schwab συνεργάστηκε με την διάσημη εταιρία κοσμημάτων Swarovski για ένα μοναδικό show, το Runway Rocks, για το οποίο πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποίησαν πολύτιμους κρυστάλλους για να δημιουργήσουν ξεχωριστά κομμάτια μόδας. Τα σχέδια του Mario Schwab διατίθενται σε ολόκληρο τον κόσμο, από Dover Street Market, μέχρι τα πολυτελή Harvey Nichols και Browns στο Λονδίνο, αλλά και τη Maria Luisa στο Παρίσι και τα Barneys στη Νέα Υόρκη.

Έχοντας διανύσει τα δικά του χιλιόμετρα στη βιομηχανία και περνώντας την πιο ώριμη φάση της σχεδιαστικής του καριέρας, ο σχεδιαστής ξεκινάει το δικό του ταξίδι στο τιμόνι ενός αγαπημένου και καλαίσθητου brand, όπως είναι το Zeus+Dione που έχει καταφέρει να αναγνωριστεί στον κόσμο της μόδας ως ένα από τα πιο εμπνευσμένα και κομψά fashion houses της Ελλάδας. Ανυπομονούμε να θαυμάσουμε το έργο του!