fbpixel

Search icon
Search
Ο Leon of Athens που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο μας μιλάει για την πορεία του και όλα όσα του δίνει η μουσική
MAGAZINE

Ο Leon of Athens που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο μας μιλάει για την πορεία του και όλα όσα του δίνει η μουσική

Ο κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης ανακαλύπτει τα μικρά και μεγάλα νοήματα και όσα ετοιμάζεται να δώσει στο μέλλον


Είναι ανήσυχος, αφοπλιστικά ευγενικός κι έχει μια ποιότητα. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου mainstream! Στα 33 του, ζει πια στο Λονδίνο, κάνει περιοδείες, γράφει και παίζει ιδιαίτερες indie-pop μουσικές με στίχους αλληγορικούς, που σκαλίζουν τη ζωή, την κρίση, την ελευθερία, τις σχέσεις από απόσταση, την ψηφιακή εποχή, τον χρόνο, τη βία, τη φιλία, τον φασισμό, τη ζήλια. Τελικά, ο δημοσιογράφος της Guardian που μίλησε για μια «ενδιαφέρουσα εγκεφαλική ποπ μουσική» είχε απόλυτο δίκιο!

Life in motion

Από τα πρώτα post-punk μουσικά, εφηβικά «πειράματα» μέσα από την μπάντα των Mimosa's Dream, την «επαφή» με τους Beatles, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Στέρεο Νόβα και όλο αυτόν τον κόσμο που άνοιξε μπροστά του η μουσική, ως τις σπουδές στη Μουσική, οι επιλογές του μαρτυρούν μια ανήσυχη μουσική προσωπικότητα. Πολύ φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε είναι ο Γιώργος Λάνθιμος, που σκηνοθέτησε το video clip του “Baby Asteroid”, και ο Παύλος Παυλίδης.

leon.jpg
Φωτογραφία: Emma Mcintyre

From Athens to London

«H ζωή στο Λονδίνο δεν ξεκίνησε με “έρωτα”, ίσως γιατί κι εγώ είμαι slow-grower. Γεννήθηκα, όμως, εδώ. Άρα, υπήρχε μια σύνδεση. Βρήκα πια τους ρυθμούς μου. Το Λονδίνο, άλλωστε, είναι ένα καταπληκτικό μέρος όσον αφορά στη μουσική. Είναι ένα κράμα πολιτισμών, σου δίνει τον ενθουσιασμό, τα ερεθίσματα, το βήμα».

The new steps

Σήμερα, τον απολαμβάνουμε να ωριμάζει, να «μαλακώνει», να μη φοβάται την αλλαγή. Να παίρνει ανάσα, κάνοντας ηχητικά δουλειές που έχουν μια ενιαία ταυτότητα, χωρίς, όμως, να επαναλαμβάνεται. Ακόμη, και να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Όχι, όμως, κόντρα στην κόντρα. Το «Άνεμος», το πρώτο ελληνόφωνο κομμάτι που έγραψε με την Katerine Duska και τον David Sneddon, αγαπιέται, η περιοδεία του στην Ευρώπη άνοιξε νέους δρόμους, ενώ τον Γενάρη περιμένουμε το νέο του single, με τον τίτλο “Communication”.

74600046-195583524938314-8929295318832377345-n.jpg
@leonofathens

Satisfaction

Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ, τα βιβλία. Βλέπει ποδόσφαιρο, παίζει Κουνγκ-Φου, προσέχει τον εαυτό του, αλλά αν του μαγειρέψεις ζυμαρικά θα σε αγαπήσει. Όταν ρωτάω για τη μόδα, μου εξηγεί ότι αγαπάει το διαχρονικό. Θα πει, όμως, το «ναι» και σε πιο εκκεντρικά γυαλιά και παπούτσια!

Going Social

Με την αναγνωρισιμότητα; Τα πάει καλά, πιστεύει, όμως, στα όρια. «Το instagram μου το τρέχω εγώ. Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό, αλλά χρειάζεται προσοχή. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και των αριθμών. Αν δεν υπάρχει ουσία όλο αυτό είναι πυροτέχνημα, που σκάει κι εξαφανίζεται. Αν και στο παρελθόν πέρασα ίσως κι εγώ λίγο ξυστά από μια τέτοια φάση».

At the end of the day

Αυτό που μετράει είναι να βρίσκεσαι σε ειρήνη με τον εαυτό σου και να έχεις ανθρώπους ποιοτικούς γύρω σου.

Δείτε στη gallery τα top picks του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 155 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020