fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε την τοποθεσία για τη Cruise 2026 collection του
FASHION NEWS

Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε την τοποθεσία για τη Cruise 2026 collection του

Η Φλωρεντία θα αποτελέσει το σκηνικό για τη νέα αυτή συλλογή


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Gucci, Sabato De Sarno, αποτίει φόρο τιμής στη Φλωρεντία, την πόλη όπου ιδρύθηκε ο οίκος το 1921, με την απόφασή του να παρουσιάσει τη συλλογή cruise 2026 εκεί, στις 15 Μαΐου. Η εκδήλωση θα φέρει τον τίτλο "Gucci Firenze." Η ακριβής τοποθεσία στην ιταλική πόλη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο επρόκειτο να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συλλογή cruise του De Sarno, μετά την επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον περασμένο Μάιο στην Tate Modern, με καλεσμένους, μεταξύ άλλων, τη Dua Lipa, τη Demi Moore, τον Paul Mescal και τις Kate και Lila Moss.

gucci-cruise-2025-sabato-de-sarno-credit-gaspar-ruiz-lindberg.webp
Sabato De Sarno

Η Φλωρεντία ήταν το σκηνικό και ενός παλαιότερου show του οίκου. Ο προκάτοχος του De Sarno, Alessandro Michele, είχε παρουσιάσει τη συλλογή cruise 2018 του Gucci στην Πινακοθήκη Παλατίνα στο Palazzo Pitti.

Ο Guccio Gucci δημιούργησε την πρώτη ομώνυμη boutique δερμάτινων ειδών στην οδό Via della Vigna Nuova στη Φλωρεντία το 1921, και ο δεσμός με την πόλη έχει γίνει πιο ισχυρός με τις δεκαετίες. Η Φλωρεντία «ενσαρκώνει την ιταλική δεξιοτεχνία και τη διορατική δημιουργικότητα, ενώ επαναβεβαιώνει το σύγχρονο όραμα - του De Sarno -, βαθιά ριζωμένο στην κληρονομιά και τη διαχρονική επιρροή του οίκου», δήλωσε το fashion house πριν από λίγο.

Τα εταιρικά γραφεία του Gucci βρίσκονται στην Casellina, 30 λεπτά οδικώς από τη Φλωρεντία, και το υπερσύγχρονο Gucci ArtLab, το βιομηχανικό συγκρότημα δερμάτινων ειδών και υποδημάτων που εγκαινιάστηκε το 2018, ανεγέρθηκε στη γειτονική Scandicci. Το παγκόσμιο ψηφιακό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, το Gucci 9, βρίσκεται επίσης στην Τοσκάνη.

Επιπλέον, η Φλωρεντία φιλοξενεί την ιστορική boutique του Gucci στην οδό Via de' Tornabuoni, που εγκαινιάστηκε το 1967, και το concept space στο Palazzo della Mercanzia, πρώην γνωστό ως Gucci Garden, ο οποίος φιλοξενεί καλλιτεχνικά και πολιτιστικά γεγονότα, καθώς και το Gucci Osteria του Massimo Bottura – το πρώτο από τα τέσσερα εστιατόρια, με τα άλλα να βρίσκονται στο Beverly Hills, το Τόκιο και τη Σεούλ.

un-momento-della-sfilata-di-gucci-firmata-da-sabato-de-sarno-ansa.webp

Το Gucci Archive, στο Palazzo Settimanni στην οδό Via delle Caldaie, βρίσκεται επίσης στη Φλωρεντία. Ο χώρος αποκτήθηκε από τον Gucci το 1953 και έχει λειτουργήσει ως εργοστάσιο, εργαστήριο και showroom, πριν μετατραπεί σε archive του οίκου το 2021.

Ο Gucci είναι το δεύτερο brand που αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τη σεζόν cruise. Την περασμένη εβδομάδα, η Chanel, αν και εξακολουθεί να μην έχει καλλιτεχνικό διευθυντή μετά την αποχώρηση της Virginie Viard τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι η Cruise collection της είναι προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Κόμο, στην Ιταλία, αν και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία παραμένουν ακόμα κρυφές.

Πηγή: WWD