fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Dior και η Charlize Theron μας προσκαλούν σε μία νέα εποχή αρωματοποιίας
EDITORS' CHOICE

Ο οίκος Dior και η Charlize Theron μας προσκαλούν σε μία νέα εποχή αρωματοποιίας

Το νέο Dior J'adore Parfum D'eau είναι η αρωματική έκπληξη της σεζόν


Η επιλογή του αρώματος για κάθε γυναίκα είναι μια μικρή ιεροτελεστία. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής της, είναι η υπογραφή της, το αποτύπωμα που αφήνει στο πέρασμά της, ενώ παράλληλα μαρτυράει πολλά για τον χαρακτήρα της. Τα αρώματα έχουν έναν μαγικό τρόπο να «ξυπνούν» και να διεγείρουν όλες τις αισθήσεις. Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να είναι συνδεδεμένη με μία υπέροχη μυρωδιά; 

Master στην κατηγορία των perfumes είναι εδώ και πολλές δεκαετίες, ο οίκος Dior, ο οποίος δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, να εξερευνά και να οραματίζεται. Στο DNA του υπήρχε πάντα η ανάγκη να ξεχωρίζει για τα σπουδαία επιτεύγματά του και να μη φοβάται ποτέ να ξεπερνά τα όρια. Όλα τα παραπάνω είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα, μοναδικές και άκρως επιτυχημένες δημιουργίες, που είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας.

f827-jadore-parfum-deau-magnolia-e-crop-l4-f39.jpg

Αυτή η ξεχωριστή τελειότητα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, οδηγώντας στη δημιουργία μιας αρωματική έκπληξης που απέχει απ' όλο όσα έχουμε συνηθίσει ενώ δεν ακολουθεί κανόνες. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το J'adore, το εμβληματικό άρωμα του fashion brand, το οποίο μεταμορφώνεται συνεχώς, αποφεύγοντας τη μονοτονία. Το όνομά του; J'adore Parfum d’eau!

J'adore Parfum d’eau

Το νέο άρωμα υπόσχεται πολλά: Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό επίτευγμα, το οποίο επιτυγχάνει το ανέφικτο. Μια οσφρητική απόλαυση, αποτελούμενη μόνο από νερό και λουλούδια, χωρίς ίχνος οινοπνεύματος. Ένα επαναστατικό όνειρο που έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα της αρωματοποιίας και να ανοίξει νέους δρόμους. 

Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη το J'adore Parfum d’eau, τότε αυτή θα ήταν η «επανάσταση». Για τη δημιουργία και την ολοκλήρωσή του, οι perfume gurus ήρθαν αντιμέτωποι με μία σημαντική, δύσκολη αλλά και συναρπαστική πρόκληση. Να καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα πολύπλευρο και αριστοκρατικό Eau De Parfum, με αποκλειστική βάση το νερό, που δεν χάνει την υπόσταση και την έντασή του. 

a22-f827-jdr-parf-deau-p03g-bulle-v09-sw-f39.jpg

Δημιουργός του, ο François Demachy, είχε για καιρό το όνειρο για ανανέωση της πεμπτουσίας του αρώματος, κατασκευάζοντας νέες, συναρπαστικές δυνατότητες και φυσικά μόνο ο Dior θα τολμούσε να οραματιστεί και να κάνει πραγματικότητα μια τέτοια καινοτομία, επαναπροσδιορίζοντας το άρωμα.

Details matter

Για την κατασκευή του ακολουθήθηκε μία πρωτοφανή φυσική διαδικασία. Η νέα σύνθεση πραγματοποιείται μέσω μιας τεχνικής νανο- γαλακτωματοποίησης σε υψηλή πίεση και αποτελείται κυρίως από νερό που αναμιγνύεται με πολύ υψηλή συγκέντρωση ελαίων. Είναι εμπλουτισμένο με φυσικά συστατικά και χωρίς χημικούς διαλύτες. Εντυπωσιάζει με την ντελικάτη, γαλακτώδη απαλότητα ενός απολαυστικού κουκουλιού που μοιάζει να αιωρείται στον αέρα. Άμεσα, η υφή εμποτίζει το δέρμα με απαλές λουλουδάτες νότες μακράς διάρκειας. Το άκρως εντυπωσιακό σ' αυτήν τη διαδικασία είναι ότι το δέρμα φαίνεται να γνωρίζει το νερό, οδηγώντας σε μία άμεση συμβίωση. 

Floral essence

Τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν είναι το νερό και τα λουλούδια, τα οποία χάρη σ' αυτήν τη σύνθεση αποκαλύπτονται αισθησιακά και αυθόρμητα. Κινέζικη μανόλια, τόνοι γιασεμιού που συνδυάζονται με φιλήδονο τριαντάφυλλο και δροσερό αγιόκλημα, απελευθερώνουν μια απαλή φρεσκάδα και δροσερές νότες λουλουδιών με μακρά διάρκεια. Μια πραγματική ωδή στα λευκά λουλούδια που αναζωογονούνται με πράσινες νότες. Η απόλυτη επιτυχία, όμως, έρχεται με την λαμπερή πινελιά του νερόλι, το οποίο εξυμνεί την απλότητα.

a22-f827-jdr-parf-deau-p04g-ingredient-fleur-v05-1.jpg

"Florapolis" at Provence

Στην καρδιά του J'adore Parfum d’eau κρύβεται ένας λαμπερός «θησαυρός», το νερολί Προβηγκίας, ένα αρωματικό θαύμα που λαμβάνεται μέσω απόσταξης με υδρατμούς των λουλουδιών της νεραντζιάς. Το εξαιρετικό του αποτέλεσμα οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται κανένας απολύτως διαλύτης. Η Christelle Archer, που διαχειρίζεται το κτήμα "Florapolis" στην Προβηγκία φύτευσε ολόκληρη έκταση με νερατζίες - με θέα τη Μεσόγειο - αποκλειστικά για τον Dior, καθιστώντας τον μοναδικό οίκο που επωφελείται σήμερα από τη συνολική παραγωγή μιας φυτείας νεραντζιών. Η Archer περιγράφει το νερόλι ως «δροσερό, φωτεινό, ανακουφιστικό, αλλά και με μια ιδιαίτερη θαλασσινή πτυχή». 

Τhe face of Dior Perfumes: Charlize Theron

Απόλυτα συνυφασμένη με το άρωμα της Dior, η διάσημη ηθοποιός Charlize Theron αποτελεί το πρόσωπο της καμπάνιας του J'adore Parfum d’eau. Πιο εκθαμβωτική από ποτέ, μοιάζει υπέροχη μέσα από τον φακό του Jean-Baptiste Modino, αποπνέοντας απόλυτη και φυσική θηλυκότητα. Το μόνο που φοράει είναι ένα χρυσό κολιέ, δια χειρός Maria Grazia Chiuri. Στη φωτογραφία δεσπόζει ο εξαιρετικός αμφορέας αποπνέει μοναδική γοητεία χάρη στο λευκό και το χρυσό χρώμα. Ιριδίζον, περιβάλλεται από αλαβάστρινη απαλότητα, για να αναπαριστά καλύτερα το χάδι των λουλουδιών, σαν μια βελούδινη προθήκη για μια σύνθεση με βάση το νερό.

Ο Dior καλωσορίζει μία νέα εποχή στον κόσμο της αρωματοποιίας, παρουσιάζοντας την απόλυτη καινοτομία με βάση το νερό και τις υπέροχες λουλουδάτες μυρωδιές!