fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Ο οίκος Dior εξυμνεί τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από τη νέα tableware συλλογή του

Η Ελληνική μυθολογία γίνεται πηγή έμπνευσης για το γαλλικό fashion house


Ο οίκος Dior εξυμνεί τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από τη νέα tableware συλλογή του


Ένας από τους λόγους που η Ελλάδα ένιωσε υπερήφανη φέτος είναι σίγουρα το φαντασμαγορικό show που παρουσίασε ο οίκος Dior στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Καλλιμάρμαρο. Μια βραδιά που όλοι οι λάτρεις του είδους θα θυμούνται, μιας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, έθεσε στο επίκεντρο την ελληνική δημιουργικότητα, δεδομένων των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως είναι γνωστό, η πρώτη γυναίκα creative director του οίκου, συνεργάστηκε για τη συγκεκριμένη συλλογή, με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα δεξιοτεχνία και ανεκτίμητες τεχνικές μεθόδους, συνδυάζοντας για παράδειγμα ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης. Τώρα, μια νέα συλλογή από τον Dior Maison κάνει την εμφάνισή της και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη στο dior.com, αλλά και σε επιλεγμένες boutique.

The New Tableware Collection

screenshot-1-cRikC.png


Με τη γνωστή φινέτσα που χαρακτηρίζει τον οίκο και την αυθεντική design φιλοσοφία που τον διακρίνει, η νέα του συλλογή αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, εξασφαλίζοντας τα απόλυτα must-haves για κάθε updated art de la table. Σε αυτήν, βλέπουμε πως τα έντονα μοτίβα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τη στιγμή που «δένουν» συγκλονιστικά με τις έντονες αποχρώσεις που κάνουν τη διαφορά. Μια συλλογή που θέτει και πάλι στο επίκεντρο την Ελλάδα και τη σπουδαία ιστορία της.

Details Matter

befunky-collage-RonSN.jpg


Η εξαιρετική γαλλική τεχνογνωσία κοσμείται με μοτίβα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, αποτυπωμένα με τον πιο aristic τρόπο. Η συλλογή απαρτίζεται από σαλατιέρες -σε μπλε και κόκκινο χρώμα-, δημιουργώντας μια ντελικάτη collection πήλινων σκευών. Σύμβολα της τέχνης και της ζωής της Αρχαίας Ελλάδας, τα οποία ήταν τόσο αγαπητά στον Christian Dior, παίρνουν μορφή επάνω σε πιάτα, αλλά και ποτήρια που είναι κατασκευασμένα από γυαλί Murano με την τεχνική του προγονικού φυσητού στο στόμα, ενώ τα λινά σουπλά είναι σχολαστικά και κεντημένα στο χέρι. Ακόμα, στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται και κούπες.

Greek Spirit

befunky-collage-XgEaR.jpg


Έχουμε να κάνουμε με αντικείμενα που έχουν τον τρόπο να μας ταξιδεύουν σε άλλους αιώνες, αναδεικνύοντας με τον πιο elegant τρόπο τη «βαριά» ιστορία του τόπου μας. Είναι πραγματικά σπουδαίο το γεγονός πως ένα τόσο θρυλικό fashion house επηρεάζεται από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και δημιουργεί high-end κομμάτια, που γίνονται τόσο ποθητά για κάθε λάτρη του είδους. Η συγκεκριμένη σειρά του Dior Maison γιορτάζει το πνεύμα ολόκληρη της Cruise Collection 2022 και, όπως ο ίδιος ο οίκος δηλώνει, γίνεται μια καλή αφορμή για να ταυτιστεί κανείς με τη γαλλική αριστεία του savoir-faire, μέσα από τα ζωηρά χρώματά της και την απαράμιλλη φινέτσα της.

The Perfect Art De La Table

befunky-collage-5O8O3.jpg


Με έμφαση στη handmade τακτική στην οποία παραμένει πιστός ο οίκος, η σειρά μάς μεταφέρει σε ηλιόλουστες ημέρες στην ελληνική εξοχή -κάτι στο οποία βασίζεται ολόκληρη η συλλογή Cruise 2022. Με λιτές γραμμές, κλασικά και φωτεινά χρώματα, αλλά και με την αυθεντικότητα των παραστάσεων από την ελληνική μυθολογία, ο οίκος μέσα από την παρουσίαση της συλλογής αναδεικνύει τη φινέτσα που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτα το περιττό, παρά μόνο όλα τα απαραίτητα για τη δημιουργία του απόλυτου art de la table. Για να ολοκληρώσει το αποτέλεσμα, προσέθεσε μερικές πρασινάδες σαν center piece -μεταξύ των οποία και η ελιά, το σύμβολο της ελληνικής μυθολογίας.