fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Dior εγκαινιάζει τη νέα έκθεση "Miss Dior, Stories of a Miss" στην πόλη του Τόκιο
FASHION NEWS

Ο οίκος Dior εγκαινιάζει τη νέα έκθεση "Miss Dior, Stories of a Miss" στην πόλη του Τόκιο

Μια νέα έκθεση, με τίτλο "Miss Dior, Stories of a Miss", ανοίγει τις πόρτες της στο Μουσείο Roppongi του Τόκιο στις 16 Ιουνίου


Η Dior προσγειώνεται στο Τόκιο, καταλαμβάνοντας το Μουσείο Roppongi για την τελευταία δόση μιας έκθεσης αφιερωμένης στο άρωμα που λανσαρίστηκε από τον Christian Dior το 1947. "Αυτή η έκθεση "Miss Dior, Stories of a Miss" στο Τόκιο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην παγκόσμια κληρονομιά της παράδοσης και της καινοτομίας που έχει καλλιεργήσει ο Dior μέσω του εμβληματικού αρώματος Miss Dior", δήλωσε η Véronique Courtois, διευθύνουσα σύμβουλος του Dior Beauty, σε δήλωσή της.

mde4-032-high.webp

"Αυτό το άρωμα είναι μια πραγματική ενσάρκωση του ιδιοφυούς παγκόσμιου οράματος του Christian Dior, που παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα με την πρώτη επίδειξη μόδας του. Έκανε τον Dior τον αρωματοποιό όλων των εποχών και τον πιο επιθυμητό οίκο υψηλής ραπτικής", συνέχισε η Courtois. "Ο Christian Dior ήθελε ένα άρωμα που να μυρίζει αγάπη και ελευθερία, παίρνοντας έμπνευση από την αγαπημένη του αδελφή. Σήμερα, ο Francis Kurkdjian, ο εσωτερικός μας αρωματοποιός, αντλεί έμπνευση από αυτή την όμορφη ιστορία για την τελευταία του δημιουργία Miss Dior Le Parfum, που λανσαρίστηκε φέτος".

Το Miss Dior κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των γυναικείων αρωμάτων κύρους παγκοσμίως, σύμφωνα με τα ενοποιημένα στοιχεία της NPD, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού πάνελ της που περιλαμβάνει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, και του πάνελ της στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, καθώς και του πάνελ της Beauty Research στην Ασία.

38e0a8ebb87230b679d38c9656e9872e.jpg

Η έκθεση εκτείνεται σε εννέα αίθουσες και αποτελείται από κομμάτια υψηλής ραπτικής κληρονομιάς, αντικείμενα και άλλα αρχειακά στοιχεία από το εμπορικό σήμα που ανήκει στην LVMH. Υπάρχουν επίσης κάποια έργα τέχνης που κατασκευάστηκαν ειδικά για την έκθεση, ενώ μία φωτεινή ροζ κορδέλα διατρέχει ένα δωμάτιο, παραπέμποντας στην κορδέλα που βρίσκεται γύρω από το λαιμό του μπουκαλιού της Miss Dior.

"Ο Shohei Shigematsu, ο μεγάλος αρχιτέκτονας, μας κάνει να ονειρευόμαστε με αυτή την έκθεση", δήλωσε η Courtois. "Διαθέτει μια εξαιρετική αίσθηση για την ανάμειξη του σύγχρονου σχεδιασμού με την κληρονομιά που ο Dior έχει αγαπήσει για πολλά χρόνια. Αυτό το ταλέντο αντανακλάται γενναιόδωρα στο χώρο που επιμελήθηκε για αυτή την έκθεση, ο οποίος ενσωματώνει επίσης λαμπρές ιδέες για τη βίωση του αρώματος, τις οποίες ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε σε όλους τους επισκέπτες".

495ed75af520490b354565a626e959cb.jpg

Το κοινό καλείται να κάνει ένα ταξίδι στην ιστορία του Miss Dior, ξεκινώντας από την περιοχή της Προβηγκίας στη Γαλλία. Η εικαστικός Eva Jospin σχεδίασε ένα αριθμημένο μπουκάλι Miss Dior περιορισμένης έκδοσης, το οποίο συνοδεύεται από έναν φιόγκο από οργάντζα κεντημένο με μια σκηνή ανθισμένου κήπου, από γυναίκες στα ινδικά εργαστήρια Chanakya και σε ένα ασορτί μίνι μπαούλο. Κατασκευάστηκαν 150 κομμάτια της αποκλειστικής αυτής συσκευασίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια και υδατογραφίες των René Gruau και Mats Gustafson, καθώς και έναν πίνακα του Etsu Egami που πρόσφατα έγινε μέρος της συλλογής του Dior. Υπάρχουν επίσης έργα από πολλούς ακόμα καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας. "Η σύλληψη ενός χώρου για να βιώσουμε κάτι τόσο άυλο όσο ένα άρωμα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, αλλά το Miss Dior αντιπροσωπεύει μια βασική ταυτότητα του οίκου που διαμορφώνεται από ένα πλήθος ιστοριών πίσω από εκείνο", δήλωσε ο Shigematsu, εταίρος του OMA. 

699f826f1e6e3ca5e273c5549267d62e.jpg

Τα έργα που εκτίθενται έχουν σκοπό "να γιορτάσουν το γόνιμο και ελεύθερο πνεύμα της Miss Dior", δήλωσε ο οίκος. Το Miss Dior ήταν αρχικά αφιερωμένο στην αδελφή του Christian Dior, Catherine Dior, μία λάτρης των λουλουδιών που συμμετείχε στη γαλλική Αντίσταση. Με τη συλλογή Verticale, ο σχεδιαστής σκέφτηκε να έχει το μπουκάλι της Miss Dior σχηματισμένο σαν κοστούμι. Αυτό ωστόσο ήρθε ντυμένο με έναν φιόγκο υψηλής ραπτικής γύρω από το λαιμό του.

Εμπνευσμένος από το άρωμα Miss Dior, συμπεριλαμβανομένης της λουλουδένιας οσφρητικής σύνθεσής του, ο σχεδιαστής δημιούργησε ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής με χίλια κεντημένα μεταξωτά λουλούδια. Ονομάστηκε φόρεμα Miss Dior και αποτέλεσε το επίκεντρο της συλλογής Trompe l'oeil του 1949.

miss-dior-chateau-de-la-colle-noire-doubleasset4-xowfkz.webp

"Από τότε, το πνεύμα της Miss Dior συνεχίζει να τρέφει τη φαντασία των διαφόρων καλλιτεχνικών διευθυντών του οίκου, καθώς και τις δεξιότητες των ατελιέ υψηλής ραπτικής του", ανέφερε ο οίκος Dior σε ανακοίνωσή του. "Η συλλογή των φορεμάτων που φόρεσε η Natalie Portman στις διαφημιστικές καμπάνιες του αρώματος Miss Dior είναι ακόμη μία όμορφη απόδειξη αυτού".

Στην έκθεση θα υπάρχει μια μπουτίκ που θα πουλάει προϊόντα Miss Dior, καθώς και προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος, καθώς και βιβλία σχετικά με την κληρονομιά του οίκου Dior. Επίσης, εκεί θα είναι διαθέσιμες συνεδρίες συμβουλευτικής αρωματοποιίας. Μέσω της "εικονικής μουσειακής μπουτίκ" του Dior.com οι άνθρωποι μπορούν να επισκέπτονται ένα ψηφιακό αντίγραφο και να κάνουν παραγγελίες.

e03e697343265a7efb71761d9ec9b8e6.jpg

Για τους επισκέπτες της έκθεσης in real life θα υπάρχει ένα καφέ που θα προσφέρει επιδόρπια με την υπογραφή του σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé. Ο ίδιος ονειρεύτηκε πέντε μίνι επιδόρπια εμπνευσμένα από το σύμπαν της Miss Dior, συμπεριλαμβανομένων των λουλουδιών και των αρωμάτων, και σχεδίασε ειδικά macaroon περιορισμένης έκδοσης.

Η έκθεση "Miss Dior, Stories of a Miss" θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.