fbpixel

Search icon
Search
O ιδανικός προορισμός στην Ελλάδα για να περάσετε αξέχαστα & με ασφάλεια τα τελευταία Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού
TRAVEL

O ιδανικός προορισμός στην Ελλάδα για να περάσετε αξέχαστα & με ασφάλεια τα τελευταία Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού

Η Πάργα συνδυάζει στοιχεία της φύσης με μια παραδοσιακή αισθητική που την κάνουν ιδανική για κοντινές & ανέμελες αποδράσεις


Ο Αύγουστος καταφέρνει ακόμη να μας συναρπάζει με τις ηλιόλουστες ημέρες του και τα ζεστά βράδια του, θυμίζοντας μας πως το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ. Εξετάζοντας το χάρτη της Ελλάδας, πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά από τόπους, που μας καθηλώνουν με την «δυνατή ησυχία» τους, ενώ η ανεπαίσθητη παρουσία τους συχνά μας προκαλεί το ενδιαφέρον, παρακινώντας μας να τους ανακαλύψουμε. Η Πάργα λοιπόν, αποτελεί έναν από αυτούς τους προορισμούς -oι οποίοι σε μαγεύουν με την απλότητά τους και σε τραβούν με την ανεξερεύνητη πλάση τους. 

Η παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου, κοσμεί τη χώρας μας χάρη στο αμφιθεατρικό χτίσιμό της, τη γοητεία των θαλασσών και την σπουδαία ιστορία που κουβαλά ανά τους αιώνες. Όσο ακόμα οι θερμοκρασίες είναι καυτές, μη διστάσετε να πείτε ένα μεγάλο «ναι» για μια εξόρμηση στον εν λόγω τόπο, όπου θα βιώσετε την απόλυτη εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, που ισορροπεί ανάμεσα στη φύση και τη θάλασσα. 

Η σαγήνη της Πάργας θα καταρρίψει κάθε προηγούμενη επιλογή σας!

To Stay 

parga-hotel-raccondo-19.jpg

Πρώτος προορισμός σας; Το πολυτελές Racconto Boutique Design Hotel, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα θέρετρα της περιοχής, μετρώντας πέντε χρόνια παρουσίας στην ξενοδοχειακή σκηνή της Πάργας. Το adults only hotel έχει κερδίσει επάξια το στοίχημα του, να αποτελέσει δηλαδή ένα μοναδικό «ησυχαστήριο» για όσους θέλουν να εναρμονιστούν με τη φύση και να ισορροπήσουν ανάμεσα στο κοσμοπολιτισμό αυτού του υπέροχου προορισμού, αλλά και στη μαγεία της χαλάρωσης που προσφέρει.

"'Racconto" στα ιταλικά σημαίνει παραμύθι, και αυτό είναι κάτι που καταφέρνει να επιβεβαιώνει συνολικά η ατμόσφαιρα που συναντάει κανείς με το που βρεθεί σε αυτό το εκλεκτό καταφύγιο, το οποίο έχει αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο για adult's only hotel σε όλη την Ελλάδα. 
1-qeoS1.jpg

Τα 8 standard δωμάτια και οι 3 σουίτες του δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να νιώσει την απόλυτη εμπειρία του hospitality, αφού διαθέτουν εξατομικευμένες υπηρεσίες, premium παροχές και εξειδικευμένο εξοπλισμό, από COCO-MAT στρώματα μέχρι ιδιαίτερα σύγχρονη και μελετημένη διακόσμηση στο εσωτερικό. Φυσικά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο της κεντρικής πισίνας, έχοντας επίσης πρόσβαση στο ατμοσφαιρικό bar της, ενώ όσοι επιλέξουν για τη διαμονή τους τις σουίτες μπορούν να απολαύσουν τον πανέμορφο κήπο, ακριβώς μπροστά στα δωμάτιά τους.

3-hZz4u.jpg
6-adRfT.jpg

Το καλύτερο; Στο Racconto Boutique Design Hotel έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε στον εαυτό σας τις απόλυτες στιγμές zen και relaxation, δοκιμάζοντας ασκήσεις διαλογισμού, αλλά και μασάζ στον ξεχωριστό, μαγευτικό χώρο που ξετυλίγεται γύρω από την πισίνα, ο οποίος έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά ώστε να βοηθήσει στην ισορροπία πνεύματος, σώματος και ψυχής. Στο ακαταμάχητο αυτό καταφύγιο της Πάργας, θα ανακαλύψετε και θα συνδεθείτε με τον εσωτερικό κόσμο σας, καθώς η τοποθεσία του επάνω στον λόφο, θα σας μαγέψει, δίνοντάς σας μια ονειρική θέα στα βουνά της Ηπείρου, απέχοντας ωστόσο μόλις 900 μέτρα από το κέντρο και την παραλία.

8-BmCk2.jpg

Αctivities

Φυσικά, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τη διαμονή σας. Ανακαλύψτε τους παραθαλάσσιους θησαυρούς της περιοχής και κολυμπήστε σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Δυτικής Ελλάδας. Κάντε κρουαζιέρα στο Ιόνιο με κάποια από τις καθημερινές εκδρομές στα Επτάνησα, τις οποίες μπορείτε να πραγματοποιήσετε με σκάφος και απόλυτη ασφάλεια κατόπιν συνεννόησης με το Racconto Boutique Design Hotel. Μάλιστα, μη διστάσετε να εντρυφήστε στην πλούσια ιστορία της με μια εκδρομή στα σημαντικά αρχαιολογικά σημεία της Πάργας. 

89.jpg
Ζήστε μια από τις καλύτερες εμπειρίες διαμονής, επιλέγοντας το ξενοδοχείο που θα σας δώσει αυτό που πάντα αναζητούσατε: άψογη ασφάλεια, αμέριστη προσοχή και φυσικά την αίσθηση της ελληνικής φιλοξενίας μέσα από το χαμόγελο και την πρόσχαρη διάθεση του προσωπικού του!

To visit

shutterstock-1277301463.jpg
Κάστρο της Ανθούσας

Δε γίνεται να φτάσετε στην Πάργα και να μην είστε «εξοπλισμένοι» με τα απαραίτητα historical info που αφορούν στον επιβλητικό αυτό τόπο! Κάντε την έρευνά σας και βρεθείτε στο Κάστρο της Ανθούσας -γνωστό και ως Κάστρο του Αλή Πασά- που βρίσκεται πάνω από το ομώνυμο χωριό, ανάμεσα στα δημοτικά διαμερίσματα της Ανθούσας και της Αγιάς της Πάργας. Ο πυρήνας της αμυντικής δραστηριότητας του κάστρου είναι ένας ασυνήθιστα ογκώδης και ψηλός ορθογώνιος πύργος, τοποθετημένος στην ανατολική πλευρά του φρουρίου, στην πιο απόκρημνη πλευρά του βράχου, ακριβώς απέναντι από το κάστρο της Πάργας. Εξερευνήστε το και μάθετε τα πάντα για την περίοδο του 1814 κι έπειτα, κατά την οποία χτίστηκε.

shutterstock-1631200402.jpg

Συνεχίστε την ιστορική διαδρομή σας κατευθυνόμενοι προς το νησάκι της Παναγίας, εκεί όπου θα συναντήσετε και το κατάλευκο ξωκκλήσι. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή καταπράσινη νησίδα, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας κι αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που βρίσκονται υπό την αύρα της περιοχής. Μόλις φτάσει κανείς εκεί, το συγκεκριμένο νησάκι σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα του και θα επιθυμεί να το γνωρίσει από κοντά. Με ένα καϊκάκι μπορείτε να οδηγηθείτε σε αυτό και να αντικρίσετε το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο που είναι το εκκλησάκι της Παναγίας από το οποίο πήρε και το όνομά του το νησί. Με το γραφικό καμπαναριό να δεσπόζει και χτισμένο στις παρυφές του κάστρου που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή, κοσμεί ολόκληρη την Πάργα που είναι περήφανη για την ύπαρξη αυτής της γωνιάς.

To swim

shutterstock-1287180001.jpg

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι των διακοπών είναι το ατελείωτο κολύμπι στις ακτές που έχουν τον τρόπο να συνεπαίρνουν τις αισθήσεις! Ετοιμάστε μια τσάντα με τα απολύτως απαραίτητα και ξεχυθείτε στις must-go παραλίες του νησιού, μεταξύ των οποίων η παραλία Λύχνος που διακρίνεται από τη θαυμάσια χρυσή αμμουδιά και τα διαυγή της νερά, η παραλία του όρμου Αλωνάκι όπου μπορείτε να φτάσετε αφού κατηφορίσετε από ένα χωμάτινο μονοπάτι με διάσπαρτα σκαλιά, καθώς και η παραλία Αμμουδιά που είναι ό,τι πρέπει για εσάς που λατρεύετε τα extreme sports. Στα παραπάνω νερά των ακτών, θα θαυμάσετε από κοντά όλες τις ομορφιές που καθιστούν την Πάργα ως μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των ταξιδιωτών ανά τα καλοκαίρια κι εντυπωσιαστείτε από την πλούσια ύπαρξη βλάστησης που καλύπτει μεγάλο μέρος τόσο των θαλασσών όσο και ολόκληρης της περιοχής. Discover the paradise!

Κοντινά Getaways 

shutterstock-1016497786.jpg

Η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της Πάργας σας δίνει την ευκαιρία να διοργανώσετε μικρές εξορμήσεις με σκάφος στα κοντινά νησιά της περιοχής, όπως στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Οι ονειρικοί αυτοί προορισμοί θα σας μαγέψουν με τα καθάρια τυρκουάζ νερά τους, ενώ θα καταφέρουν να σας ξετρελάνουν με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρά τους, όντας απομονωμένα από συνωστισμό και απολύτως ρομαντικά. Δώστε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να θαυμάσετε ακαταμάχητα τοπία, σε μέρη που θυμίζουν παραμύθι!

G for gastronomy

Brunching

2-JhinU.jpg

The Green Bakery

Εάν θέλετε να επιλέξετε κάποιο spot για τις πρώτες ώρες της ημέρας, το The Green Bakery αναβιώνει μέσα από την bistrot αισθητική του και σας καλεί να παραδοθείτε στα ανθοστολισμένα vibes που έχει εξασφαλίσει για τους επισκέπτες του. Μέσα από τον ολοένα και πιο εμπλουτισμένο κατάλογό του, μπορείτε να απολαύσετε τη δροσιά ενός παγωμένου καφέ ή ενός super fresh τσαγιού. Για εσάς που επιθυμείτε να γλυκαθείτε, τα donuts του θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή, καθώς θα χαρίσουν στον ουρανίσκο σας πολλές γεύσεις και συνδυασμούς που μπορείτε να επιλέξετε. Αν ανήκετε στους egg lovers, τότε ανατρέξτε στο brunch menu του καταστήματος, από το οποίο μπορείτε να κάνετε δικά σας αλμυρά dishes, όπως υπέροχες ομελέτες που θα σας ξετρελάνουν!

Dining 

befunky-collage.jpg

Aegis Dine & Drink

Ξεκινήστε το γαστρονομικό ταξίδι στο Aegis Dine & Drink, όπου θα γνωρίσετε από κοντά την εξαιρετική ποιότητα των πιάτων της περιοχής, που διατηρεί σπουδαία τη φήμη της για τις γευστικές συγκινήσεις που προσφέρει. Εμπιστευτείτε με κλειστά μάτια τις πλούσιες και εκλεκτές προτάσεις που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη αισθητική της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας του Aegis. Η ευχάριστη διάθεση του προσωπικού, το άμεσο & ασφαλές service και φυσικά το φιλόξενο περιβάλλον του εστιατορίου, το τοποθετεί πρώτο στη λίστα μας. Σε μια ιδανική τοποθεσία στη γραφική παραλία της Πάργας, θα μπείτε στο απόλυτο relaxing mood, συναντώντας την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που πλαισιώνεται από μία ανεπανάληπτη αύρα, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα γεύμα που θα σας μείνει αναμφίβολα αξέχαστο.

dsc09925.jpg

Από το μενού του, ξεχωρίσαμε το νόστιμο φιλέτο μπακαλιάρου, που συνοδεύεται από ζεστή πατατοσαλάτα και ζωμό κρεμμυδιού, τη σαλάτα με κινοά και γαρίδες, ενώ δοκιμάζοντας το «Παστίτσιο Αλλιώς», αισθανθήκαμε «εκρήξεις μαγείας» στον ουρανίσκο μας, καθώς η διαφορετική εκδοχή αυτού του αγαπημένου πιάτου από ουρά μοσχαριού, ζυμαρικό, αέρινη μπεσαμέλ και τρούφα κατάφερε να μείνει στο μυαλό μας ως η must dining επιλογή που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να γευτείτε.

Drinking 

avocado.jpg

Avocado Cocktail Bar

Όταν ο ουρανός αρχίζει να βάφεται χρυσός, αναδύεται το night life της περιοχής που έχει φροντίσει να μη ξεφεύγει από την απολαυστική αύρα των υπόλοιπων ωρών της ημέρας. Το Avocado Cocktail Bar στεγάζεται στην Πάργα για να ομορφαίνει τις καλοκαιρινές βραδιές των επισκεπτών και για να χαρίζει στιγμές απόλυτης ξεγνοιασιάς. Δοκιμάστε τα summer drinks του καταστήματος και ταξιδέψτε ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια της μουσικής που συμπληρώνει ιδανικά το όλο κλίμα από το οποίο δε θα θέλετε να ξεφύγετε ούτε στιγμή.