fbpixel

Search icon
Search
Ο Harry και η Meghan συζητούν για την «προστασία» των παιδιών τους σε μία νέα τηλεοπτική συνέντευξη
PEOPLE & MOMENTS

Ο Harry και η Meghan συζητούν για την «προστασία» των παιδιών τους σε μία νέα τηλεοπτική συνέντευξη

Η δούκισσα του Σάσεξ μίλησε προσωπικά για τη νέα τους πρωτοβουλία να βοηθήσουν τους γονείς των οποίων τα παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους λόγω διαδικτυακού εκφοβισμού


Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ εμφανίστηκαν στο CBS «Sunday Morning» το οποίο προβλήθηκε στις 4 Αυγούστου, στα 43α γενέθλια της Meghan, για να μιλήσουν για το The Parents Network, μια νέα πρωτοβουλία για την υποστήριξη οικογενειών των οποίων τα παιδιά έχουν πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η παρουσιάστρια Jane Pauley ρώτησε τη Meghan για την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τις δικές της σκέψεις αυτοκτονίας, τις οποίες αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey τον Μάρτιο του 2021 λέγοντας ότι «απλά δεν ήθελε να είναι πια ζωντανή».

Η Pauley ξεκίνησε ρωτώντας τη Meghan: «Είχες μια εμπειρία που σε συνδέει με αυτές τις οικογένειες», αναφερόμενος στα προηγούμενα σχόλια της Meghan σχετικά με τις σκέψεις αυτοτραυματισμού. Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια σταμάτησε για να σχολιάσει τη χειρονομία της Meghan να ακουμπήσει το γόνατο του πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας: «Σε βλέπω να αγγίζεις το χέρι του συζύγου σου με τον τρόπο που ήξερα ότι θα φροντίζατε ο ένας τον άλλον». Σε απάντησή της, η Δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε: «Όταν έχεις περάσει οποιοδήποτε επίπεδο πόνου ή τραύματος, πιστεύω ότι μέρος της θεραπευτικής μας πορείας, σίγουρα μέρος της δικής μου, είναι να είσαι πραγματικά ανοιχτός σε αυτό. Και δεν έχω πραγματικά “ξύσει” την επιφάνεια της εμπειρίας μου. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να αισθάνεται έτσι. Και δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να κάνει τέτοια σχέδια. Και δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να μην γίνει πιστευτός. Αν το να εκφράζω όσα έχω ξεπεράσει θα σώσει κάποιον, ή θα ενθαρρύνει κάποιον στη ζωή του να τον ελέγξει πραγματικά και να μην υποθέσει ότι η εμφάνιση είναι καλή και άρα όλα είναι εντάξει, τότε αυτό αξίζει τον κόπο».

shutterstock-1206373087.jpg


Η Meghan έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον «εκφοβισμό και την κακοποίηση που βίωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο», κοινοποιώντας στο συνέδριο SXSW στο Όστιν του Τέξας νωρίτερα φέτος ότι ήταν στα χειρότερά της όταν ήταν έγκυος στον γιο της Archie, τώρα 5 ετών, και την κόρη της Lilibet, τώρα 3 ετών, και όταν τα παιδιά ήταν βρέφη. «Απλά το σκέφτεσαι αυτό και πραγματικά σε βάζει σε σκέψεις στο γιατί οι άνθρωποι θα ήταν τόσο μισητοί. Είναι σκληρό. Και γιατί θα το έκανες αυτό, σίγουρα, όταν είσαι έγκυος, με ένα νεογέννητο, όλοι γνωρίζουμε ως μητέρες, είναι μια τόσο τρυφερή και ιερή στιγμή», είπε.

Μιλώντας για το πρόγραμμα «The Parents Network», ο πρίγκιπας Χάρι πρόσθεσε ότι «ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα» ήταν να γνωρίζει ότι οποιοσδήποτε γονέας θα μπορούσε να χάσει ένα παιδί από αυτοκτονία ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε επιβλαβές περιεχόμενο. Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι στις «παλιές μέρες» οι γονείς ήξεραν πάντα τι έκαναν τα παιδιά τους, αρκεί να ήταν στο σπίτι. «Τουλάχιστον ήταν ασφαλείς, σωστά;» είπε. «Και τώρα, θα μπορούσαν να βρίσκονται στο διπλανό δωμάτιο σε ένα tablet ή σε ένα τηλέφωνο. Και πριν το καταλάβετε, μέσα σε 24 ώρες, θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τη ζωή τους… «Σε αυτό το σημείο, έχουμε φτάσει στο στάδιο όπου σχεδόν κάθε γονέας πρέπει να είναι πρώτος ανταποκριτής. Και ακόμη και οι καλύτεροι πρώτοι ανταποκριτές στον κόσμο δεν θα ήταν σε θέση να διακρίνουν τα σημάδια πιθανής αυτοκτονίας. Όπως, αυτό είναι το τρομακτικό κομμάτι αυτού».

prince-harry-meghan-markle.webp


Είναι κάτι που η Donna και ο Chris Dawley γνωρίζουν πολύ καλά. Πρόκειται για ένα από τα ζευγάρια που εμφανίστηκαν στη συνέντευξη μιλώντας για τον γιό τους που έχασαν πρόσφατα λόγω αυτοκτονίας. Ο 17χρονος γιος τους, C.J., αυτοκτόνησε μετά από αυτό που πιστεύουν ότι ήταν κατάθλιψη που τροφοδοτήθηκε από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβη στον γιο μας», είπε η Donna. «Ξέρετε, είχε ένα όμορφο αυτοκίνητο. Είχε μια δουλειά που του άρεσε». «Αδελφές που τον αγαπούσαν, γονείς που τον λάτρευαν», είπε ο Chris. «Και ήταν χαρούμενος», είπε η Donna. «Ήταν ένα χαρούμενο παιδί».

Και όπως τόσοι πολλοί γονείς στη θέση τους, οι Dawleys λένε ότι ένας παράγοντας στην κατάθλιψη και το θάνατο του γιου τους ήταν το smartphone του - μια συσκευή σχεδιασμένη να είναι τόσο εθιστική που δεν μπορούσε να το αφήσει κάτω, ούτε καν στα λεπτά πριν πεθάνει. «Το είχε ακόμα στο χέρι του, το τηλέφωνο. τόσο εθισμένος ήταν», είπε η Donna. «Δεν μπορούσε καν να αυτοκτονήσει χωρίς να δημοσιεύσει πρώτα γι' αυτό». Και όπως και οι Dawleys, είναι συχνά αδύνατο για τους γονείς, ή οποιονδήποτε άλλο, να δουν ότι κάποιος ήταν τόσο βαθιά στην απελπισία που θα σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

prince-harry-meghan-markle-5542662.jpg


Η συνέντευξη του Harry και της Meghan την Κυριακή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που συμμετέχουν σε κοινή τηλεοπτική καθιστική διαμαρτυρία από τον Μάρτιο του 2021. Εκείνη την εποχή, το ζευγάρι αποκάλυψε παρασκηνιακές λεπτομέρειες της αποχώρησής τους από τη βασιλική οικογένεια πριν από ένα χρόνο, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για το δράμα γύρω από την αναχώρησή τους και την επακόλουθη μετακόμισή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω της συνεχιζόμενης ρήξης τους με την οικογένεια του Harry.