fbpixel

Search icon
Search
Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry κατάργησαν μια βασιλική παράδοση 64 ετών
PEOPLE & MOMENTS

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry κατάργησαν μια βασιλική παράδοση 64 ετών

Άλλαξαν το επίθετο των παιδιών τους. Πώς ονομάζονται πλέον ο Archie και η Lilibet;


Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle άλλαξαν τα επίθετα των παιδιών τους στη βασιλική τους ιστοσελίδα, καταργώντας μια βασιλική παράδοση ονοματοδοσίας 64 ετών. Το ζευγάρι έγινε πρωτοσέλιδο όταν εγκαινίασε τη νέα του ιστοσελίδα sussex.com, με το κοινό να βλέπει το επίθετο της μικρής πριγκίπισσας Lilibet και του πρίγκιπα Archie να έχουν επίσης αλλάξει. Αντί να είναι γνωστοί ως Mountbatten-Windsors, ο Archie και η Lilibet έχουν πάρει το επώνυμο Sussex, πραγματοποιώντας άλλη μια κίνησε που κατάφερε και πάλι να συζητηθεί. Η ιστοσελίδα με τη νέα εμφάνιση εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας τον παλιό τους ιστότοπο, που ονομαζόταν "Archwell".

Το επώνυμο Mountbatten-Windsor αποφασίστηκε από το Privy Counsel - τους επίσημους συμβούλους της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 1960 κι εφαρμόστηκε στους αρσενικούς απογόνους της Αυτής Μεγαλειότητας και του πρίγκιπα Φίλιππου. Μια πηγή δήλωσε στους Times: «Η πραγματικότητα πίσω από τη νέα ιστοσελίδα είναι πολύ απλή - είναι ένας κόμβος για το έργο που επιτελούν οι Sussex και αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η οικογένεια έχει, μετά τη στέψη του βασιλιά, το ίδιο επώνυμο για πρώτη φορά. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για κάθε οικογένεια. Αντιπροσωπεύει την ενοποίησή τους και είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για τους ίδιους».

harry-and-meghan.jpeg


Εν τω μεταξύ, η απόφαση να χρησιμοποιήσουν τους βασιλικούς τίτλους των παιδιών τους στη νέα τους ιστοσελίδα χαρακτηρίστηκε ως «έκπληξη». Διέσπασε τους θαυμαστές και προκάλεσε μια βασιλική διαμάχη, κατηγορώντας τους ότι καυχιούνται για τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια. Η κεντρική αρχική σελίδα καλωσορίζει τους επισκέπτες στον ιστότοπο του «Γραφείου του πρίγκιπα Harry και της Meghan, του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex» και διαθέτει ένα ειδικό οικόσημο που σχεδιάστηκε για τη Meghan. Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία και για τους δυο τους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, πως ο πρίγκιπας Archie, πέντε ετών, και η τρίχρονη πριγκίπισσα Lilibet δεν έλαβαν τους τίτλους κατά τη γέννησή τους, καθώς δεν ήταν τότε εγγόνια του μονάρχη. Όταν ο Κάρολος έγινε βασιλιάς τον Σεπτέμβριο του 2022, πήραν κι επίσημα αυτόν τον τίτλο, γεγονός που άλλαξε το καθεστώς τους.

2-242215.webp


Όσον αφορά στα πιο πρόσφατα νέα για το ζευγάρι, υπήρξαν φήμες χωρισμού, περνώντας διάφορες δοκιμασίες που θα μπορούσαν να κλονίσουν τον γάμο τους. Οι δυο τους -ωστόσο- προσπαθούν να μένουν πάντα μακριά από τα λόγια του κόσμου και ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι, αν και δεν είναι όλα εύκολα. Από τη στιγμή που το royal ζευγάρι θέλησε να ξεφύγει από κάθε βασιλική συνήθεια, έκαναν την εμφάνισή τους μία σειρά από φήμες, που άλλοτε έκαναν λόγο για πρόβλημα στο γάμο τους κι άλλες φορές, για ολική ρήξη στις σχέσεις με τον Κάρολο και τον William. 

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, οι δυο τους βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο, κάθε τους κίνηση αναδεικνύεται σε κεντρικό θέμα συζήτησης κι ακόμη και τώρα, που το Παλάτι δέχεται πολύ ισχυρά χτυπήματα και η Kate με τον Κάρολο δίνουν τη δική τους μάχη. Και όλα αυτά την ώρα που εκπρόσωπος του ζευγαριού είχε σπεύσει τον περασμένο Φεβρουάριο να διαψεύσει τις φήμες περί χωρισμού, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης και πως το ζευγάρι είναι πιο δεμένο κι ενωμένο από ποτέ.